Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Hamas-leder i Tyrkiet: Abraham-aftalerne skal ødelægges

Ismail Haniyeh taler under en støttemarkering for palestinske fanger. (Foto: Joe Catron/Flickr)
Ismail Haniyeh taler under en støttemarkering for palestinske fanger. (Foto: Joe Catron/Flickr)
Terrorgruppen vil sætte en stopper for at arabiske lande indgår aftaler med verdens eneste jødiske stat.

Hamas-leder, Ismail Haniyeh sagde torsdag at den iransk-støttet terrorgruppe som har kontrolleret Gaza siden 2007, vil bekæmpe Abraham-aftalerne indgået i 2020 mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko, skriver Israel Hayom.

Læs om Abraham-aftalerne HER.

Hamas er en terrorgruppe som står på flere internationale terrorlister – inkl. EU. Hamas er inspireret af nazismen og har som erklæret mål at udslette Israel og myrde alle jøder. Læs om Hamas HER. Hamas kan takke Iran for deres militære oprustning mod Israel – læs om Irans rolle HER.

Hvis der skulle herske tvivl om Hamas’s mål siger deres nye logo det tydeligt:

Abraham-aftalerne har betydet at Israel har kunnet indgå flere aftaler (eksempelvis militære aftaler) med sine naboer og det er Hamas ikke glad for, derfor vil terrorgruppen stikke en kæp i hjulet og ødelægge Abrahamaftalerne.

Læs hvordan Hamas kan gemme milliarder i investeringer i lande som Tyrkiet HER. Tyrkiet har desuden givet statsborgerskab til flere top-Hamas folk.

Under konference i Tyrkiets hovedstad, Istanbul, sagde Haniyeh:

– Vi skal have en integreret plan for at ødelægge Abraham-aftalerne, som desværre ligner militær- og sikkerhedsalliancer med flere lande, ifølge Hamas pressemeddelelse.

En af de aftaler som får Hamas til at se rødt, er den historiske forsvarsaftaleaftale indgået i sidste måned mellem Israel og Marokko. Memorandummet mellem de to lande er den første af sin slags mellem Israel og et arabisk land – læs om aftalen HER.

Ifølge Hamas-ledern har terrorgruppen nu tre fokusområder:

– Jerusalems status

– Støtte hvad Hamas kalder det for palæstinensisk “modstand”

– Ødelægge Abraham-aftalerne

Under konferencen understregede Haniyeh også at USA’s tilbagetrækning fra Afghanistan ville føre til flere tilbagetrækninger og dermed svække Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem