Frygten for raketter betyder at mange indbyggere i Nord- og Syd-Israel overvejer at flytte

Næsten hver tredje indbygger i de udsatte områder overvejer at flytte.
Sådan så en bolig i Ashkelon ud, efter raketangreb lørdag den 4. maj. (Foto: Israelsk politi)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Næsten en ud af tre indbyggere i det sydlige og nordlige Israel overvejer at flytte af sikkerhedsmæssige årsager, viser en undersøgelse. Mens israelerne i Syd-Israel er havnet i skudlinjen i konflikterne mellem Israel og palæstinensiske terrorgrupper i Gazastriben, trues de nordlige indbyggere af Hizbollah i det sydlige Libanon og Irans tilstedeværelse i Syrien, skriver Times of Israel.

I lyset af det overvejer 31% af indbyggerne i de områder at flytte. Undersøgelsen blev udført af Knessets forsknings- og informationscenter. Der er flest indbyggere i nord som overvejer at flytte – 36%, mens 28% af israelerne i Syd overvejer det samme.

På trods af at der alene de sidste to år er blevet affyret 2600 raketter mod det sydlige Israel, betragtes Hizbollah og Iran i nord stadig som en endnu større trussel.

Hizbollah i nord har over 150.000 raketter i sit arsenal. Cirka halvdelen af ​​israelerne i syd siger, at de ikke føler sig trygge. I nord siger 30% det samme. I alt siger 40% af dem, der bor i de berørte områder, at de føler sig utrygge. Frygten for raketter er stor.

Selvom alle nye huse er bygget med beskyttelsesrum, har mange ældre huse ikke beskyttelsesrum. Hver tredje beboer i syd siger, at de ikke har et beskyttelsesrum i nærheden af ​​deres hjem. 42% siger, at de ikke har det i huset.

Mange af dem der bor i Nord- og Syd-Israel, er også utilfredse med den måde, deres situation dækkes i medierne. 58% af beboerne i syd siger, at de er utilfredse med pressen. Også i nord er de utilfredse med dækningen.

En af dem, der er trætte af at blive forsømt, er Reut Shpilman. Hun offentliggjorde en video af tre af sine børn grædende og rystende i beskyttelsesrummet efter en raketalarm. Hendes mål var at øge fokus på den frustration, som mange mennesker føler i det sydlige Israel. Videoen fik over 120.000 visninger på kun 24 timer.

Se Reuts hjerteskærende video af sine børn nedenfor:


Læs også om børnene i Sderot som traumatiseres af raketangreb fra Gaza:

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelØnsker at Israel og Hamas indgår en 5-årig våbenhvile
Næste artikelDanmark bør gøre som Norge – stille krav til PA om at ændre kurs eller lukke for pengekassen
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise