Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Græder og skælver af frygt efter endnu en raketalarm

8-årige Ori Shpilman rystede af frygt i over 20 minutter efter, at raketalarmen ophørte. (Foto: Skærmdump)
Videoen af Reut Shpilmans skræmte børn er gået viralt i Israel.

En video af bange og grædende småbørn i et beskyttelsesrum i Ashkelon – efter endnu en raketalaram – fremhæver frustrationen blandt indbyggerne i det sydlige Israel over de vedvarende angreb mod regionen.

Videoklippet blev filmet tirsdag aften, da raketalarmen lød lige før midnat i kystbyen med over 140.000 indbyggere. Få timer tidligere blev to raketter affyret mod en anden by længere mod syd. Denne gang var det bare en falsk alarm, men det var ingen trøst for Reut Shpilmans børn, som græd og rystede af frygt i beskyttelsesrummet. Shpilman mener, at mange ikke forstår, hvilken spændt og vanskelig situation folk i det sydlige Israel lever under.

-Det er meget frustrerende, kløften mellem at forstå, hvad der foregår i syd, og hvordan livet bare går videre i områder, hvor der ikke er alarmer, siger hun.

I Ashkelon har beboerne 30 sekunder til at nå i sikkerhed, når raketalarmen lyder. I områder, der er endnu tættere på Gazastriben, er der mindre tid – helt ned til 0 sekunder.

-på 30 sekunder skal vi nå at få fire børn i beskyttelsesrummet, som er lokaliseret uden for vores hjem. Vi kan ikke fortsætte sådan her, fortæller den opgivende mor til fire børn.

Videoklippet blev set over 110.000 gange i løbet af det første døgm efter den blev delt på de sociale medier. Videoklippet viser, hvordan tre af Reuts børn er i chok inde i beskyttelsesrummet:


https://www.facebook.com/1103499188/videos/10215228146352651/?t=0


Datteren Ori på 8 år, ryster og græder og fortæller sin mor, at hun ikke vil tilbage i huset, selvom raketalarmen er ophørt. 6-årige Jonathan har rynker i panden og ryster af frygt, mens han bevæger sig mod sin mor. Den yngste, 3-årig Noam, klamrer sig fast til sin mor.

-Jeg vil ikke have, at der er mere krig, siger Ori med dirrende læber.

Videoklippet blev optaget 20 minutter efter alarmen var ophørt, men børnene kunne ikke falde til ro. Videoklippet viser oplevelsen fra èn ud af ​​titusinder af familier, der i årevis har været nødt til at leve med en vedvarende rakettrussel fra Gaza.

-Billederne gentages hver gang alarmen går. Det er den virkelighed, vi lever i, siger Shpilman, i et interview offentliggjort i Times of Israel.

Siden Israel trak sig ud af Gaza i 2005, er mere end 20.000 raketter blevet affyret mod civile i det sydlige Israel. Alene det seneste år har palæstinensiske terrorister affyret næsten 2.000 raketter. I løbet af 12. og 13. november blev der affyret over 450 raketter mod Israel. Flere blev affyret mod Ashkelon og andre byer i nærheden af ​​Gaza.

I det forløbne år er syv mennesker blevet dræbt og snesevis flere såret – flere alvorligt – af de palæstinensiske raketangreb. Men raketterne forårsager ikke kun fysisk skade. De mentale skader er også store. Tusinder af israelere kontakter hvert år myndighederne for at modtage traumebehandling. Der har været en kraftig stigning i antallet af israelere, der har behov for en sådan behandling i de senere år.

Videoklippet viser panikken under et raketangreb mod Sderot tirsdag:Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem