5-årige Tahel fra Sderot: -Det var skræmmende, og jeg ville sove, men det stoppede ikke. Det skræmmer mig altid

- Min datter! Mit et og alt! Den lille pige, som jeg lovede at beskytte frøs i fosterstilling og ville simpelthen ikke bevæge sig, selvom hun var i beskyttelsesrummet, skrev Tahels mor og henviste til det armerede betonrum, som er obligatorisk i alle nyere israelske hjem.
Sarah Dahan fra Sderot delte dette billede af sin 5 årige datter i fosterstilling under de seneste raketangreb fra Gaza. (Twitter: Cécile @0ShineDiamond0)
ISRAEL ER UNDER ANGREB!
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr). 

Et billede af 5-årige Tahel fra Sderot, liggende i fosterstilling på gulvet i sit hjem, mens raketterne regnede ned over byen, er blevet delt på de sociale medier i løbet af weekenden. Billedet giver indblik i de varige traumer, som år med gentagne raketangreb har på de uskyldige civile israelere – især børnene, der bor i nærheden af Gaza-grænsen, skriver Times of Israel.

Sara Dahan, en 22-årig enlig mor, delte billedet af sin datter Tahel på de sociale medier. Hun fortalte, at hendes niece ved et uheld havde taget billedet, mens familien var samlet hos moren i hjemmets beskyttelsesrum (Mamad) under raketangrebene.

– Min datter! Mit et og alt! Den lille pige, som jeg lovede at beskytte frøs i fosterstilling og ville simpelthen ikke bevæge sig, selvom hun var i beskyttelsesrummet, skrev Tahels mor og henviste til det armerede betonrum, som er obligatorisk i alle nyere israelske hjem.

– Hele hendes krop rystede, hun lagde sig i fosterstilling på gulvet med hænderne på hovedet og nægtede at bevæge sig. Min pige, jeg er så ked af, at du må gennemgå det her, sagde Tahels mor.

Billedet af Tahel blev hurtigt delt på de sociale medier og fik mange positive kommentarer, sympati for familien og den umulige situation, som beboerne i det sydlige Israel er tvunget til at leve med.

Fredag ​​aften affyrede palæstinensiske terrorgrupper i Gazastriben af to omgange ialt 10 raketter ind i Israel. Iron Dome-forsvarssystemet fangede de fleste raketter, men en raket ramte et hus i Sderot, hvor den forårsagede stor skade.

Sara Dahan fortalte Ynet: ”Lige siden en af ​​sirenerne fangede os på gaden har hun reageret på den måde. Hun ligger simpelthen ned på gulvet i forsterstilling, lægger hænderne på hovedet, ryster og mumler uforståelige ord.”

Dahan sagde, at hendes datter ikke kunne overtales til ikke at ligge i fosterstilling, selv når hun er inde i beskyttelsesrummet. ”Hun trækker bare skulderen væk og vil ikke lade nogen tale med hende. Sådan har det været i ca. halvanden måned.”

Dahan tilføjede: ”Du kan sige, at hun blev født ind i situationen. Det er hjerteskærende. Det er ikke let at se din datter falde fra hinanden og græde. Der er ikke meget, jeg kan gøre. Bare holde hende, berolige hende, forklare, at mor er her, at mor passer på dig og vil sørge for du er i sikkerhed.”

Femårige Tahel sagde til Ynet: ”Det var skræmmende, og jeg ville sove, men det stoppede ikke. Det skræmmer mig altid. Mor gav mig et kram og sagde, at hun altid er her, at hun ikke forlader mig.”

Dahan sagde, at hun føler, at landets ledelse ignorerer befolkningens situation i det sydlige Israel.

”Jeg ved, hvordan det går: Hvis èn raket sendes mod det centrale Israel – vågner hele nationen. Hvis 200 raketter sendes hertil – er der ingen der reagerer – vi er gennemsigtige. De fortsætter bare med deres liv. De er ligeglade.”

Rinat Cohen, hvis hjem i Sderot blev ramt af en raket den 1. november 2019, fortalte: ”Vi kunne ikke trække vejret. Naboerne kom og hjalp os med at åbne døren. Vi var alle bange. Vi kunne ikke sove hele natten. Vi følte, at vi var i en krig.”

Sderots borgmester Alon Davidi opfordrede lørdag til en storstilet militæroperation i Gaza “inklusive eliminering af Hamas-ledere.” Han sagde, at beboerne “har levet i denne virkelighed af en ‘normaliseret nødsituation’ i næsten to år, og det burde være afsluttet for lang tid siden.”

Hæren reagerede flere timer efter raketangrebene med angreb mod flere terrormål i Gaza, sagde IDF i en erklæring. Palæstinensiske medier rapporterede, at flere af IDFs luftangreb var målrettet træningssteder og forposter tilknyttet Hamas og andre terrorgrupper. En mand blev rapporteret dræbt.

Israelske politikere på tværs af det politiske spektrum kritiserede IDFs reaktion for at være utilstrækkelig.

Angrebet var et af de værste i de seneste måneder. Ingen terrorgrupper i Gaza tog øjeblikkelig ansvar for raketangrebene. En unavngiven senior Hamas-person fortalte Ha’aretz, at raketangrebene blev udført uden Hamas’ godkendelse og ikke var udført af en af ​​de største palæstinensiske fraktioner. Imidlertid rapporterede israelske medier, at der voksende vurdering var, at raketterne var blevet affyret af Islamisk Jihad.


Læs flere af MIFFs artikler om terrortruslen mod Israel her.


Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelLær Israels nye vice ambassadør i Norge at kende
Næste artikelHer står den magtfulde fagforeningsleder og smiler, mens Israel er slettet fra landkortet
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise