Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Her bygger Hizbollah en raketfabrik

Satellitbilledet viser et Hizbollah-anlæg i Libanon til produktion af langtrækkende præcisionsraketter. (Foto: IDF)
Satellitbilleder afslører produktion af præcisionsraketter i Libanon.

De israelske forsvarsstyrker har offentliggjort satellitbilleder af, hvad der skal være et Hizbollah-anlæg i det østlige Libanon, hvor der produceres præcisionsraketter. Våbenfabrikken er placeret i Bekaa-dalen i Libanon, ikke langt fra grænsen til Syrien, og blev bygget af Iran og Hizbollah, skriver Times of Israel.

Det er ikke længe ​​siden Hizbollahs leder Hassan Nasrallah sagde i en tv-tale, at selvom den Iransk-støttet terrorgruppe har adgang til langtrækkende præcisionsraketter, har de ikke den type raketter i Libanon.

-Vi har ikke præcisions-raketfabrikker. Det er en løgn og en anklage, som [Benjamin] Netanyahu bruger til at udføre aggression, sagde Nasrallah.

IDF’s talsmand Jonathan Conricus postede en Twitter-besked efter talen, hvori han meddelte at det israelske forsvar snart ville afsløre en anden af ​​Nasrallahs løgne. Nu har de offentliggjort billeder for at vise, at Hizbollah har en sådan våbenfabrik.

Det antages, at Hizbollah har over 150.000 raketter i sit arsenal, men kun et lille antal af dem har i dag mulighed for at blive styret til at ramme et specifikt mål. Israel frygter, at terrorgruppen i fremtiden vil have adgang til langt mere præcise raketter end i dag. Store mængder præcisionsraketter kunne ramme Israel og overvælde det israelske raketskjold (Iron Dome).

For at stoppe truslen har Israel gennemført en række luftangreb i Syrien for at forhindre Iran i at smugle avancerede våben til Hizbollah i Libanon. Det har vakt stor frustration hos Irans regime. Derfor ser Teheran nu ud til at ændre taktik. På grund af problemerne med smugling af våben gennem Syrien arbejder de nu på at etablere en raketfabrik i Libanon.

Stedet, der nu udsættes for det israelske forsvar, skal for nylig have etableret et samlebånd til produktion af præcisionsraketter. Store dele af udstyret leveres af Iran. Udstyret producerer motorer og krigshoveder, der giver missilerne mulighed for at ramme et mål med en høj grad af nøjagtighed.

På grund af frygt for, at våbenfabrikken ville blive bombet, evakuerede Hizbollah for nylig vigtigt udstyr til et civilt område i Beirut. Her blev dele af udstyret ødelagt af en drone fyldt med sprængstof d. 25 august. Droneangrebet burde have bragt arbejdet med at producere præcisionsraketter tilbage i mindst et år. Hizbollah beskylder Israel for at stå bag angrebet.

Israel har ikke kommenteret anklagerne, men har advaret om, at de vil reagere militært, hvis ikke Libanons regering eller det internationale samfund stopper Hizbollahs missilplaner. Terrorgruppens raketprogram betragtes nu som den næststørste sikkerhedsudfordring for Israel. Kun Irans atomprogram ses som en større trussel mod den jødiske stat.

Iranske Sayyad-3-missiler på utstilling i juli 2017. (Illustrasjonsfoto: Iranian Defense Ministry)
Iran forsøger at forsyne Hizbollah med våben. Her vises iranske Sayyad-3-missiler i juli 2017. (Illustrativt foto: Iransk forsvarsministerium)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem