Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF: -Vi forsøger at undgå at Hamas tilslutter sig Islamisk Jihads raketangreb

Denne Islamisk Jihad bygning blev brugt til at fremstille raketspidshoveder og langdistanseraketter, ligesom dem, der blev affyret mod den civilie befolkning i Israel. IDF har bombet bygningen. (Foto: Israel Defense Forces @IDF, Twitter)
IDFs talsmand har blandt andet udtalt, at Islamisk Jihad vil fortsætte sine raketangreb. På nuværende tidspunkt er der affyret over 250 raketter mod Israel.

IDF meddelte onsdag, at de forventer, at terrorgruppen Islamsk Jihad vil fortsætte med at affyre raketter mod Israel – men et mindre antal for at spare på deres arsenaler og dermed kunne fortsætte raketaffyringerne i flere dage som hævn over Israels målrettede drab af deres øverstkommanderende i går, skriver Times of Israel.

IDF’s talsmand Hidai Zilberman fortalte journalister, at militæret har indsat flere Iron Dome-forsvarssystemer i det centrale Israel i tilfælde af flere angreb mod landets mest tæt befolkede region.

Zilberman sagde, at militæret endnu ikke forbereder sig aktivt på at gå ind i Gazastriben ved at sende et stort antal tropper mod syd eller med storstilet indkaldelse af reservister. IDFs chef Aviv Kohavi sagde imidlertid tirsdag, at en sådan operation fortsat er en mulighed.

-I morges genoptog Islamisk Jihad raketangrebene mod Israel, og har til hensigt også at affyre raketter i dag, meddelte Zilberman i dag efter nogle timers ophold i raketangrebene mod Israel henover natten.

-Islamisk Jihad angriber på en måde så de kan opretholde deres arsenal af raketter i flere kampdage og holde deres muligheder åbne – også deres mulighed for at reducere deres angreb, meddelte talsmanden.

Israels målrettede drab tirsdag morgen af Islamisk Jihad-terrorchefen Baha Abu al-Ata er indtil videre blevet besvaret med mere end 250 raketter affyret mod det sydlige og centrale Israel hele tirsdag og onsdag morgen. Iron Dome-forsvarssystemet opsamlede 90 procent af raketterne med retning mod befolkede områder. De resterende 10% af raketterne ramte boliger, virksomheder og veje, hvilket forårsagede betydelig skade, men relativt få menneskelige skader.

Indtil videre har Hamas ikke deltaget i angrebene, og ifølge Zilberman sørger IDF for, at holde terrorgruppen som har styret Gaza siden 2007, ude af konflikten ved både ikke at angribe dens poster og forsøge at begrænse den kollektive skade, som ellers kunne tvinge Hamas til at gengælde.

-Vi angriber ikke Hamas. De Islamisk Jihad-mål, som vi bomber, er ikke i centrum af Gaza City – vi forstår, at vi skal være forsigtige med de mål som vi rammer. Vi har hundredvis af andre mål, som vi kan angribe, sagde Zilberman.

Efter det første chok over Abu al-Atas død har lagt sig, vil Islamisk Jihad blive mere organiserede i deres angreb og de vil ikke være så sporadiske som de var tirsdag, sagde Zilberman. Talsmanden sagde desuden, at terrorgruppens raketangreb primært ledes af dens lokale brigadekommandanter.

Skoler i det sydlige Israel er også lukket onsdag.

Zilberman advarede om, at selv om erhvervslivet og skolerne fik lov til at fortsætte som sædvanligt i den centrale region, er der stadig en mulighed for, at området igen kommer under angreb. Tirsdag beordrede IDF’s hjemmefrontkommando skoler – og kort varigt også erhvervslivet lukket – efter raketangreb, der var på vej mod Tel Aviv.

-Jeg kan ikke sige, at der er mindre fare for befolkningen i centrum. Der er mulighed for raketangreb mod den centrale del af landet, sagde Zilberman.

Fra onsdag morgen havde IDF-luftangreb dræbt 16 palæstinensere, som alle – bortset fra Abu al-Atas kone, som blev dræbt ved luftangrebet mod det sikre hus, hvor hun gemte sig sammen med sin mand – er identificeret af IDF som medlemmer af terrorgrupper, der forberedte sig på at affyre raketter mod Israel. Indtil videre har terrorgrupperne Islamisk Jihad og Fatah anerkendt, at 11 af de dræbte var deres medlemmer.

Zilberman afslørede, at Israel siden juni tog to indstillinger i brug i deres håndtering af Abu al-Ata – på den ene side forsøgte de at overbevise ham om at stoppe med at planlægge angreb og på den anden side forberedte de sig på at dræbe ham. I sidste ende tog IDF den sidstnævnte mulighed i brug.

Ifølge IDF var Abu al-Ata Islamisk Jihads ægte ”seniorkommandant” i Gazastriben, Abu al-Ata have beordret gruppen til at gennemføre de fleste af de betydelige raket- og grænseangreb mod Israel fra den palæstinensiske enklave de seneste måneder og han planlagde at udføre flere angreb.

Efter et seks timers pusterum i raketagrebene natten over, hvor ingen raketter blev affyret, begyndte angrebene igen omkring klokken 06:30 med sirener, der lød i det sydlige Israel og derefter senere i det centrale Israel nær Latrun og Beit Shemesh. En anden omgang raketter blev affyret mod byen Netivot.

Raketangrebene fortsatte hele onsdag morgen, hovedparten af ​raketterne blev affyret mod byer tæt på Gaza. Der var ingen øjeblikkelige rapporter om materiel skade eller tilskadekommende.

Senior embedsmænd i Islamisk Jihad sagde tirsdag aften, at den ”reelle reaktion” på drabet af Abu al-Ata ikke er kommet endnu.

Under raketangrebene tirsdag, blev to mænd let såret af et raketangreb, der ramte en motorvej nær byen Gan Yavne, og en 8-årig pige var i alvorlig tilstand, efter at hun pludselig kollapsede, tilsyneladende af et hjerteanfald, mens hun gemte sig i et beskyttelsesrum under et raketangreb mod byen Holon. Derudover blev flere personer indlagt på hospitalet med lette skader, der opstod, mens de løb mod beskyttelsesrum.

Egyptiske- og FN embedsmænd sagde tirsdag aften at de presser på for at opnå en våbenhvile mellem Israel og terrorgrupperne i Gaza.

Egyptiske embedsmænd, der udtalte sig på betingelse af anonymitet, sagde, at Kairo forsøger at nedbringe spændingerne mellem Israel og terrorgrupperne.

Embedsmændene tilføjede, at the Egyptian General Intelligence Service har øget kommunikationen og ”åbnet kanaler” med USA og Den Europæiske Union.
Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem