Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Raketangreb mod Tel Aviv og andre byer

Et privat hjem i byen Netivot blev ramt af en raket fra Gaza. Huset led store materielle skader, men ingen blev skadet.
Dusinvis af raketter blev affyret mod Israel fra Gazastriben tirsdag morgen.

Tirsdag morgen blev omkring 50 raketter affyret fra Gazastriben mod Israel, efter IDF havde dræbte den magtfulde militærleder Baha abu al-Ata i Islamsk Jihad i et luftangreb, skriver Times of Israel.

Islamisk jihad har stået bag flere raketangreb mod Israel de seneste seks måneder, senest i begyndelsen af ​​november. IDF skal have givet den palæstinensiske terrorgruppe en klar advarsel om, at det ville få store konsekvenser, hvis angrebene ikke blev stoppet. Ifølge IDF siges det, at al-Ata havde planlagt nye terror- og raketangreb mod den israelske civile befolkning.

-Vi forsøgte at fortælle Al-Ata og Islamsk Jihad, at vi var opmærksomme på hans handlinger og overtale ham til at stoppe angrebene. Advarslerne var åbenlyst ikke succesrige, forklarer IDF’s talsmand Jonathan Conricus.

Klokken 04:00 tirsdag morgen, angreb IDF det hjem, som al-Ata befandt sig i med præcisionsraketter. Foruden al-Ata blev en kvinde dræbt og to mennesker såret, meddeler sundhedsmyndighederne i Gaza.

Vi gennemførte angrebet, fordi vi ikke havde noget andet valg, siger Conricus.


Baha abu al-Ata (til højre) blev dræbt i et israelsk angreb tirsdag den 12. november. (Foto: IDF)

Raketalarmerne lød i det sydlige Israel omkring klokken 06:00 lokal tid. Flere byer som Ashdod og Ashkelon blev angrebet. Senere gik raketalarmen i Tel Aviv-området, hvor der bor millioner af mennesker.

Iron Dome-raketforsvaret skal have nedskudt mindst 20 af raketterne – flere af raketterne landede i ubeboede områder. Nogle af raketterne forårsagede materielle skader. Et hus i Sderot led store skader under angrebet.

En raket skal også være eksploderet på hovedvejen nær kystbyen Ashdod. Mindst en person skal være blevet lettere skadet her. Ellers har der været adskillige rapporter om skader relateret til panik forårsaget af raketangrebene. En 8-årig pige blev bevidstløs og havde ingen puls, men redningsfolk formåede at redde hendes liv.

Både skoler og arbejdspladser i Tel Aviv-området er lukket på grund af den anspændte situation. Længere syd på i Israel er skoler og arbejdspladser lukket. I øjeblikket fungerer flytrafikken i Ben Gurion Lufthavn som normalt.

Det er første gang siden 2014, at skoler og arbejdspladser i Tel Aviv er lukket.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem