Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Netanyahu: -Gaza-operation vil tage tid; Vi vil ramme enhver, der rammer os

Islamisk Jihad har affyret over 70 raketter mod Israel d. 12 nov. (Foto: Israel Defense Forces @IDF, Twitter)
-Vi har vist, at vi kan ramme terroristerne med minimal skade på civile. Enhver, der tror, ​​de kan ramme vores civile og slippe af sted med det, tager fejl. Hvis du rammer os, rammer vi dig, sagde Netanyahu.

Israel vil målrette sine angreb mod enhver, som forsøger at angribe staten Israel, sagde premierminister Benjamin Netanyahu tirsdag få timer efter, at IDF havde myrdet toppersonen Baha Abu al-Ata i Islamisk Jihad i Gazastriben, og over 70 raketter blev affyret mod Israel, skriver Jerusalem Post.

Netanyahu indkaldte til pressekonference sammen ​​IDF stabschef Aviv Kochavi og Shin Bets chef Nadav Argaman. Den nyudnævnte forsvarsminister Naftali Bennett, som tiltrådte posten én time før pressekonferencen deltog ikke.

-Terroristerne tror, ​​de kan ramme civile og gemme sig bag civile, sagde premierminister Benjamin Netanyahu.

-Vi har vist, at vi kan ramme terroristerne med minimal skade på civile. Enhver, der tror, ​​de kan ramme vores civile og slippe af sted med det, tager fejl. Hvis du rammer os, rammer vi dig, sagde Netanyahu.

Kochavi sagde, at al-Ata var den person, som forsøgte at undergrave Israels bestræbelser på at nå et våbenhvile med Hamas i Gazastriben.

-I de seneste dage arbejdede han på nye angreb mod Israel, sagde Kochavi. Vi forsøgte at afværge hans planer på forskellige måder uden succes og derfor anbefalede vi et målrettet drab.

-Vi er ikke interesserede i en eskalering, men vi er klar – på jorden, i luften og til søs, tilføjede Kochavi.

Argaman sagde, at drabet på Al-Ata blev udført på det bedste tidspunkt ud fra et operationelt perspektiv. Netanyahu kaldte Al-Ata for en “tikkende bombe” og sagde, at kabinettet havde godkendt operationen for at dræbe ham for ca. 10 dage siden.

Tidligt tirsdag morgen angreb Israel et hjem i Gazastriben og dræbte Bahaa Abu Al-Atta, en øverstbefalende i Islamisk Jihad, som var ansvarlig for de seneste raketangreb mod Israel. Al-Ata skulle være midt i planlægningen af ​​en række angreb mod Israel da han blev dræbt.
Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem