Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israelsk gennembrud giver håb for alle på autismespektret

Israelske forskere håber de kan udvikle lægemidler som kan lindre symptomer på autisme. (Illustrationsfoto: Darryl Leja, NHGRI, flickr.com)
- Jeg håber, vi kan begynde at udvikle medicin som vil kunne hjælpe flere millioner børn og voksne med autisme, siger forsker Haitham Amal.

Hebrew University i Jerusalem har publiceret, hvad kan blive et vigtigt gennembrud for personer med symptomer på autisme: Forsøg på mus har vist at symptomer på autisme blev forværret ved forhøjet niveau af nitrogenoxid i hjernen. Symptomer på autisme blev reduceret ved et lavere niveau af nitrogenoxid i hjernen foretaget på «en proaktiv og kontrolleret måde». Ved et lavere niveau af nitrogenoxid i hjernen blev musene mere «sociale» og udviste en mindre repetitiv adfærd. Musene udviste desuden større interesse for nye objekter og færre symptomer på angst.

– Det er et vigtigt gennembrud i autismeforskning, siger forsker Haitham Amal til Times of Israel.

– Jeg håber, vi kan begynde at udvikle medicin som vil kunne hjælpe flere millioner børn og voksne med autisme, tilføjer han. Forskningen blev også nævnt i Advanced Science News.

I Israel 30.000 lever børn med autisme. I USA er 1 ud af 44 under 21 år på autisme-spekteret.

Autisme er den mest almindelige udviklingsforstyrrelse.

I Danmark skriver autisme-foreningen: – 0,77 % af befolkningen i Danmark har officielt en offenligt udredt autsime-diagnose. Tal fra Landspatientregistret fra 2018 viser, at 0,77 % af den samlede befolkning har en autismediagnose. Andelen er højere for børn, hvor 1,67 % mellem 0 og 17 år har en autismediagnose. Det er de officielle tal fra Socialstyrelsen. Disse tal inkluderer ikke personer udredt i privat regi. Op mod 2,8 procent af befolkningen har autisme. En større undersøgelse lavet på Aarhus Universitet i 2018, på baggrund af diagnose-registeret, der medtager alle, der faktisk har en autismediagnose viser at 2,8% af 16 årige har en autismediagnose. Undersøgelsen anslår at det er sandsynligt, at en lige så stor del, af den samlede befolkning faktisk har autisme – selvom mange ikke har en diagnose.  

Du kan også læse mere om autisme her hos Social- og Boligstyrelsen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem