Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelske læger har reddet nyfødt piges æggestokke i ‘ekstremt sjælden’ operation

Illustrationsfoto af nyfødt israelsk baby pige, Sha'arei Tzedek hospital i Jerusalem, 29. oktober 2018. (Foto: Flash90)
Israelsk baby pige blev født før termin ved akut kejsersnit og opereret akut for at redde hendes æggestokke ved ekstremt sjælden operation.

Da israelske Tamar Levi var gravid i 35. uge, blev en rutine ultralydsundersøgelse til akut kejsersnit og akut operation af hendes for tidlig fødte pige, skriver Jewish News Syndicate (JNS).

Ultralydsundersøgelsen viste en abnormitet i bughulen, derfor blev Levi hastet til Hadassah Medical Center i Jerusalem.

Tamar Levi fortæller: – Det var meget stressende, min mor var taget med mig og vi kunne ikke forstå, hvad der foregik.

Undersøgelserne viste at Tamars ufødte baby var i fare, fordi hun havde cyster i begge æggestokke, også kaldet for dobbelt Ovarian Torsion. Problemet opstår når æggestokkene vrider sig på det væv, der understøtter dem. Lægen konkluderede at babyen var i fare for enten at udvikle problemer med fertiliteten eller helt at miste sine æggestokke.

Dobbelt Ovarian Torsion er en ekstremt sjælden lidelse, der kun er beskrevet få gange i medicinsk litteratur og aldrig hos fostre. Ved undersøgelsen af ​​fosteret kunne vi se, at blodgennemstrømningen til hendes æggestokke var for langsom. Jeg forstod, at vi skulle handle hurtigt for ikke at miste æggestokkene. Efter en konsultation blev det besluttet at foretage akut kejsersnit og opererer baby pigen med det samme, forklarer Dr. Shay Porat, der er specialist i moder- og føtalmedicin på Hadassah hospital.

Tamar Levi fortæller om sin traumatiske fødselsoplevelse: – Jeg var meget stresset og bad til, at det ikke var for sent, men Dr. Porat beroligede mig og fik mig til at føle, at alt var under kontrol. Det hele gik så hurtigt og personalet gjorde alt for at redde min datters æggestokke. Få minutter efter undersøgelsen fik jeg akut kejsersnit og min pige blev opereret med det samme – gudskelov gik alt godt. Jeg er så taknemmelig over hvor godt de tog sig af mig og min nyfødte datter.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem