Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Tredje angreb mod Damaskus på en uge

Illustrationsbillede fra regime-venlig kilde viser antiluftskyts forsøge at nedskyde israelske raketter tæt på Syriens hovedstad. Billedet er fra israelsk angreb, maj 2018. Siden 2017 har Israel har gennemført flere hundrede luftangreb i Syrien for at stoppe Iran i at sætte sig militært i landet.
Iranske droner var blandt de mål som blev bombet.

For tredje gang i løbet af en uge er mål tæt på Syriens hovedstad Damaskus blevet udsat for luftangreb.

Ifølge Syriens nyhedsbureau SANA, står israel bag angrebene. Israel bekræfter/afkræfter kun sjældent den slags angreb, men har erkendt at de operer i Syrien.

Natten til torsdag 27. oktober blev luftværnet aktiveret i Damaskus-området og kraftige eksplosioner kunne høres i hovedstaden og nærliggende områder. Der er ingen meldinger om sårede eller dræbte, skriver Jerusalem Post.

Israelsk luftangreb menes også at være årsagen til eksplosionerne i Damaskus 24. oktober. Mål i Damaskus og al-Dimas menes at være blevet ramt ved angrebet. Den slag luftangreb gennemføres sjældent i dagtimerne og når det sker, er det tegn på at målene er vigtige.

Det er et år siden der sidst skete et sådant luftangreb i dagtimerne. Dangang menes det at Israel bombede et lager tilhørende Syrian Scientific Studies and Research Center (SSCR). Over 1000 iransk-producerede raketter blev ødelagt ved abgrebet.

Ved angrebet blev et lager med opbevaring af udstyr til elektronisk krigføring angrebet. Udstyret skulle bruges af iransk-støttede militser angrebet. Mindst 6 personer blev dræbt og Ifølge lokale medier var de iranske militser.

Et lager brugt af Irans revolutionsgarde blev også angrebet. Revolutionsgarden brugte lageret til at opbevare avancerede våben og droner. Efter Rusland er begyndt at bruge iranske selvmordsdroner til at angribe Ukraine, har dronerne igen fået meget opmærksomhed.

Her ses et af målene for angrebet – et våbenlager ved lufthavnen i Damaskus. (Foto: Israels forsvarsministerium)

Den 21. oktober, komder rapporter om et andet israelsk luftangreb mot mål tæt på lufthavnen i Damaskus.

Ved angrebet blev et lager brugt til opbevaring af våben som skulle leveres til den iransk-støttet terrororganisation Hizbollah. Ifølge lokale medier blev lageret brugt til opbevaring og forsendelse af «sensitive materialer» fra Iran til Libanon via Syrien.

Lageret blev brugt af Enhed 4400 som Irans Revolutionsgarde er ansvarlig for overfører våben til Hizbollah. I hvad menes at være et israelsk angreb, blev militært udstyr brugt til at sammensætte iranske droner ødelagt.

Ifølge saudi-arabiske medier fragter Enhet 4400 «farlige våben» under dække af humanitær bistand.

Siden 2017 har israel gennemført flere hundrede luftangreb mod iranske mål i Syrien, for at forhindre Iran i at sætte sig militært i Israels naboland. Israel har også som mål at forhindre Iran i at forsyne sine håndlangere – eksempelvis terrororganisationen Hizbollah, med avancerede præcisionsvåben. Israelske angreb har ødelagt omkring 90% af Irans militære operationer i Syrien.

Israels angreb har betydet at den afdøde iranske militære leder Qassem Soleimanis plan blev forpuuret. Soleimani blev som bekendt dræbt ved et amerikansk angreb i 2020. Soleimani planlagde at opbygge en stærk militær tiltedeværelse i Syrien.

Trods israelske angreb forsøger Iran med forsøg på at finde nye smugleruter til våben ind i Syrien.

Her ses israelsk jagerfly som menes at have gennemført flere angreb i Syrien i løbet af ugen. (Foto: Flash90)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem