Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Israel har ødelagt 90% af Irans militære operationer i Syrien

Her ses et israelsk jagerfly på Hatzerim-flybasen i Negev-ørkenen, 23. juni 2022. (Foto: Flash90)
Israelske luftangreb har forhindret Iran i at forankre sig militært i Israels naboland.

Israels forsvarshær (IDF) har ødelagt omkring 90% af Irans militære infrastruktur i nabolandet Syrien, ifølge højtstående israelske embedsmand. Israel har også forhindret Iran og deres forlængede arm, terrororganisationen Hizbollah i at forankre sig i Syrien, skriver Jerusalem Post.

Ifølge de israelske embedsmænd, har Israel i løbet af de seneste år, formået næsten helt at forhindre Iran i at overføre våben til Syrien, producere våben i Syrien og etablering af baser med pro-iranske styrker.

Ovennævnte betyder at planen igangsat af den iranske militær leder Qassem Soleimani, dræbt i amerikansk angreb i 2020, om opbygning af massiv militær tilstedeværelse i Syrien er blevet forpurret.

Israels gentagende luftangreb mod iranske mål i Syrien har forhindret Iran i at at sætte sig militært i landet. Det seneste angreb som Israel menes at stå bag, skete i fredags. Lokale medier rapporterede om IDF-angreb tæt på lufthavnen i hovedstaden Damaskus. Angrebet den 21. oktober som tilskrives IDF, kom efter der i over en måned ikke var rapporter om israelske luftangreb.

Rusland står stærkt militært i Syrien og kontrollerer syrisk luftrum. Det betyder at Israel er tvunget til at bibeholde en god dialog med Rusland for at kunne gennemføre luftangreb mod iranske mål. Forholdet mellem Rusland og Israel er blevet dårligere efter Ruslands Ukraine-invasion. Især Israels stigende Rusland-kritik har vakt Ruslands vrede. Alligevel lader det til at dialogen om Israels militære operationer i Syrien fortsætter.

Ifølge kilden skyldes pausen i israelske angreb mod iranske mål i Syrien, at Iran midlertidigt har sat levering af våben i landet på pause. Det skyldes at Iran leder efter leveranceruter som Israel ikke kender.

Læs også: – Hvorfor blander Berlingske sig i at Israel ikke vil i krig med Rusland over Ukraine?

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem