Israelske forskere har udviklet Corona-test som kan teste flere personer samtidigt

Den nye testmetode kan både bruges til at teste symptomfri personer og kan teste flere personer samtidigt. Testmetoden kan hjælpe med at holde smittespredningen nede.
Corona. (Foto: @piagjoerup)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israelske forskere ved Technion University og Ramban Health Care Campus har testet en ny og mere effektiv Corona test. Den nye testmetode vil dramatisk øge testhastigheden, skriver Jerusalem Post.

Den nuværende testmetode i Israel og i det meste af verden har været rette mod personer med specifikke symptomer. Den nye testmetode kan både bruges til at teste symptomfri personer og kan teste flere personer samtidigt. Testmetoden kan hjælpe med at holde smittespredningen nede.

-Test undersøgelsen udført af forskere på Technion- og Rambam er komplekst og under normale omstændigheder ville det tage måneder. Dette er et bemærkelsesværdigt eksempel på mobilisering af et fremragende team i en krisetid. Den første undersøgelse blev gennemført på mindre end fire dage, udtaler Technions præsident, professor Uri Sivan.

På nuværende tidspunkt testes der kun ca. 1.200 personer om dagen i Israel med den almindelige PCR-metode (polymerasekædereaktion). Hver person skal testes individuelt – det tager flere timer, forårsager flaskehalse og besværligøre stop af virusspredning. Rambam Clinical Microbiology Laboratory er kun i stand til at teste 200 COVID-19 prøver om dagen.

Den nye molekylær test for Corona udføres ved at kombinere prøver taget fra 32 eller 64 personer, hvilket vil muliggøre samtidig analyse af snesevis prøver. I sjældne tilfælde hvor der findes et positivt tilfælde i en fælles prøve vil der blive foretaget individuelle tests

-Selv da vi foretog en fælles analyse af 64 prøver hvor kun én prøve var positiv blev det fanget af systemet. Det er ikke et gennembrud, men det beviser effektiviteten ved at bruge den eksisterende metode og endda det eksisterende udstyr til markant at øge mængden af prøver, der kan testes pr. dag, siger professor Roy Kishony, leder af forskergruppen på Technion’s Faculty of Biology.

Trods de vidtrækkende foranstaltninger indført i Israel for at undgå virusspredning i landet, har Corona-krisen allerede haft alvorlige konsekvenser for israelsk økonomi. Flere brancher er helt i knæ, antallet af fattige israelere som vil få brug for hjælp er også stigende og der er sågar blevet spredt falske konspirationsteorier om at Israel står bag Corona-virus.
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelSe hvorfor palæstinenserne ikke kan rejse sag mod Israel i Den Internationale Straffedomstol
Næste artikelIsrael forbyder folk at forlade hjemmet
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise