Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelske forskere har udviklet Corona-test som kan teste flere personer samtidigt

Corona. (Foto: @piagjoerup)
Den nye testmetode kan både bruges til at teste symptomfri personer og kan teste flere personer samtidigt. Testmetoden kan hjælpe med at holde smittespredningen nede.

Israelske forskere ved Technion University og Ramban Health Care Campus har testet en ny og mere effektiv Corona test. Den nye testmetode vil dramatisk øge testhastigheden, skriver Jerusalem Post.

Den nuværende testmetode i Israel og i det meste af verden har været rette mod personer med specifikke symptomer. Den nye testmetode kan både bruges til at teste symptomfri personer og kan teste flere personer samtidigt. Testmetoden kan hjælpe med at holde smittespredningen nede.

-Test undersøgelsen udført af forskere på Technion- og Rambam er komplekst og under normale omstændigheder ville det tage måneder. Dette er et bemærkelsesværdigt eksempel på mobilisering af et fremragende team i en krisetid. Den første undersøgelse blev gennemført på mindre end fire dage, udtaler Technions præsident, professor Uri Sivan.

På nuværende tidspunkt testes der kun ca. 1.200 personer om dagen i Israel med den almindelige PCR-metode (polymerasekædereaktion). Hver person skal testes individuelt – det tager flere timer, forårsager flaskehalse og besværligøre stop af virusspredning. Rambam Clinical Microbiology Laboratory er kun i stand til at teste 200 COVID-19 prøver om dagen.

Den nye molekylær test for Corona udføres ved at kombinere prøver taget fra 32 eller 64 personer, hvilket vil muliggøre samtidig analyse af snesevis prøver. I sjældne tilfælde hvor der findes et positivt tilfælde i en fælles prøve vil der blive foretaget individuelle tests

-Selv da vi foretog en fælles analyse af 64 prøver hvor kun én prøve var positiv blev det fanget af systemet. Det er ikke et gennembrud, men det beviser effektiviteten ved at bruge den eksisterende metode og endda det eksisterende udstyr til markant at øge mængden af prøver, der kan testes pr. dag, siger professor Roy Kishony, leder af forskergruppen på Technion’s Faculty of Biology.

Trods de vidtrækkende foranstaltninger indført i Israel for at undgå virusspredning i landet, har Corona-krisen allerede haft alvorlige konsekvenser for israelsk økonomi. Flere brancher er helt i knæ, antallet af fattige israelere som vil få brug for hjælp er også stigende og der er sågar blevet spredt falske konspirationsteorier om at Israel står bag Corona-virus.
Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem