Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Turistbranchen i Israel hårdt ramt af Corona

Hotelbranchen i Israel siger de står over for deres største krise nogensinde. De siger at uden en redningspakke fra staten vil der snart være massefyringer. Halvdelen af branchens medarbejdere risikerer at miste deres job. (Foto: Dennis Jarvis / Flickr)
Lukkede grænser fører til fyringer og masseafskedigelser.

Mandag den 9. marts besluttede Israel i det væsentlige at lukke grænserne for turister i et forsøg på at forhindre spredning af Corona-virussen. Kun dem som kan bevise at de kan være i en effektiv karantæne i 14 dage efter ankomst kan komme ind i landet. Som et resultat har et antal flyselskaber annulleret alle deres fly til Israel, skriver Times of Israel.

-Dette er dødsstødet. Dette er slutningen på israelsk luftfart – ikke mere Arkia, ikke mere ELAL og ikke mere Israair, siger Avi Nakash, ejer af flyselskabet Arkia.

Da de nye karantæneregler blev iværksat besluttede hans flyselskab at annullere alle flyvninger med øjeblikkelig virkning. Alle israelere som ankommer fra udlandet skal i obligatorisk 14 dages karantæne.

Israir siger de vil forsøge at bringe alle israelske passagerer hjem fra udlandet før de afslutter deres operationer i næste uge. Israels største flyselskab, ELAL, siger de vil fortsætte med at tilbyde internationale flyvninger, men med et meget reduceret tilbud.

-Dette er en vanskelig tid for landets rejsebranche, udtaler Israir.

Tidligere har internationale flyselskaber som Lufthansa, Swiss Air, Austrian Airlines og andre annulleret alle fly til Israel som et resultat af reglerne.

Omkring 300.000 israelere er stadig i udlandet. Mange af dem forventes at vende tilbage til Israel i løbet af ugen. De vil alle komme i hjemmekarantæne i 14 dage – uanset hvilket område de kommer fra eller om de føler sig dårlige.

Det israelske flyselskab ELAL vil fortsætte med at flyve internationalt, men med et begrænset tilbud. (Foto: James / Flickr)

En pludselig bremsning af lufttrafikken har betydet, at israelske luftfartsselskaber allerede er begyndt at afskedige ansatte og skære ned på lønningerne. De rapporterer om store økonomiske tab på grund af Corona. Premierminister Benjamin Netanyahu har lovet at hjælpe de hårdt ramte flyselskaber økonomisk.

Men flyselskaberne er langt fra de eneste der er hårdt ramt af Corona. Tomme hotel senge, tomme restauranter og tomme gader rammer hele turistindustrien. Buschauffører, lokale guider og andre er uden kunder.

Lederen af hotelbranchen i Israel siger, at industrien står over for den største krise nogensinde. Kun en kontant indsprøjtning fra staten kan forhindre at hele industrien kollapser, ifølge branchens interesseorganisation.

-Medmindre staten øjeblikkeligt kommer med en redningspakke, vil masseafskedigelser starte og sektoren vil miste over halvdelen af ​​sine ansatte, sagde Amir Hayek, leder af hotelbranchen i Israel.

Omkostningerne ved lukning af grænserne anslås at koste Israel omkring 4,9 mia. shekel (1,4 mia. dollars) om måneden. I øjeblikket gælder karantænereglerne i to uger, men branchen frygter at de udvides. I dette tilfælde kunne det ramme den meget vigtige påskeferie (pesach) som er en af ​​perioderne med flest turister i Israel.

Målet med den omfattende foranstaltning er at forhindre spredning af Corona i Israel. Indtil videre er virussen blevet påvist hos lidt over 50 mennesker, men israelske myndigheder siger de har kontrol over situationen. Næsten alle er blevet smittet i udlandet.

-Det har været en vanskelig beslutning, men en rigtig beslutning for at beskytte befolkningen – og befolkningens sundhed kommer først, sagde premierminister Benjamin Netanyahu, da han annoncerede de nye karantæneregler.

De israelske myndigheder besluttede mandag den 9. marts at indføre karantæne for alle som ankommer til landet. (Foto: Kobi Gideon)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem