– Dette er ingen ferie. Bliv hjemme!

Benjamin Netanyahu kritiserer israelere som ikke følger rådene mod Corona.
Israels premierminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Haim Zach)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Mange forstår ikke situationens alvor, siger den israelske premierminister Benjamin Netanyahu, efter antallet af smittede i Israel er steget til 433. På en pressekonference irettesatte han dem som ikke tog Corona alvorligt. Han opfordrede folk til at blive hjemme, medmindre de absolut skulle ud. Netanyahu advarede om at flere tusind kan dø hvis ikke alle følger myndighedens råd.

-Dette er ingen leg, ingen sommerferie. Det handler om liv eller død, sagde Netanyahu, efter israelske medier rapporterede, at mange som nu står uden arbejde bruger deres fritid på at gå på stranden og i offentlige parker.

Han opfordrede israelerne til at vise disciplin og ansvar og følge rådene fra sundhedsmyndighederne om at undgå offentlige steder og blive hjemme.

-Bliv hjemme, hvis du ikke behøver at gå på arbejde, understregede Netanyahu.

Ingen Israelere er indtil videre døde af Corona, men tilstanden er alvorlig hos fem af de smittede. Hos 10 personer er tilstanden moderat. Myndighederne mener det kun er et spørgsmål om tid før Corona også vil koste liv i Israel.

-Vi frygter at scenarier som vi ser i Italien og Spanien også vil udspille sig her. I løbet af de kommende dage vil antallet af smittede stige med mere end 100 personer om dagen. Vi kan komme i en situation med hundreder af nye smittede hver dag. I sidste ende vil folk dø – måske allerede inden for nogle dage, siger Moshe Bar Siman-Tov, direktør for Sundhedsministeriet.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelStigende behov for hjælp til fattige israelere i takt med Corona-krisen vokser
Næste artikelNu kommer sæson 3 af Fauda
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise