Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Dette er ingen ferie. Bliv hjemme!

Israels premierminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Haim Zach)
Benjamin Netanyahu kritiserer israelere som ikke følger rådene mod Corona.

Mange forstår ikke situationens alvor, siger den israelske premierminister Benjamin Netanyahu, efter antallet af smittede i Israel er steget til 433. På en pressekonference irettesatte han dem som ikke tog Corona alvorligt. Han opfordrede folk til at blive hjemme, medmindre de absolut skulle ud. Netanyahu advarede om at flere tusind kan dø hvis ikke alle følger myndighedens råd.

-Dette er ingen leg, ingen sommerferie. Det handler om liv eller død, sagde Netanyahu, efter israelske medier rapporterede, at mange som nu står uden arbejde bruger deres fritid på at gå på stranden og i offentlige parker.

Han opfordrede israelerne til at vise disciplin og ansvar og følge rådene fra sundhedsmyndighederne om at undgå offentlige steder og blive hjemme.

-Bliv hjemme, hvis du ikke behøver at gå på arbejde, understregede Netanyahu.

Ingen Israelere er indtil videre døde af Corona, men tilstanden er alvorlig hos fem af de smittede. Hos 10 personer er tilstanden moderat. Myndighederne mener det kun er et spørgsmål om tid før Corona også vil koste liv i Israel.

-Vi frygter at scenarier som vi ser i Italien og Spanien også vil udspille sig her. I løbet af de kommende dage vil antallet af smittede stige med mere end 100 personer om dagen. Vi kan komme i en situation med hundreder af nye smittede hver dag. I sidste ende vil folk dø – måske allerede inden for nogle dage, siger Moshe Bar Siman-Tov, direktør for Sundhedsministeriet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem