Sderots borgmester: – Vi ved hvad det vil sige at blive angrebet af missiler, derfor samler vi nødhjælp ind til ukrainerne

- Vi forstår vigtigheden af at hjælpe i de her svære dage, skriver Sderots borgmester Alon Davidi på Facebook.

MIFF har skrevet utallige artikler om de flere tusind missil/raketangreb som byen Sderot der ligger tæt på Hamas-kontrolleret Gaza er blevet udsat for i mere end 20 år.

Israelske byer der ligger tæt på Gaza kaldes på hebraisk for Otef Aza – dvs at de ligger lige ved grænsen til Gaza og derfor er ekstra udsat for missil/raketangreb, sprængstofballonangreb, indtrængen af terrorister fra Gaza, Hamas-angrebstunneller og andet. Alt det har alvorlige konsekvenser for indbyggerne i byer som Sderot hvor en stor andel af både børn og voksne lider af PTSD og har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen med frygten for angreb. Sderot menes også at være den mest terrorsikrede by i verden med sikkerhedsrum ved alle busstoppesteder og i de fleste hjem. I 2019 interviewede MIFF Sderots borgmester Alon Davidi, her fortalte han blandt andet om de psykiske konsekvenser for generationer af børn i byen som ikke kan koncentrerer sig i skolen og tisser i sengen ved den mindste lyd: – Vores børn betaler prisen for Hamas’ raketangreb, sagde borgmesteren blandt andet til MIFF. Læs interviewet HER.

Siden MIFFs interview med Sderots borgmester i 2019, er flere tusind raketter haglet ned over indbyggerne i byen, alene i maj 2021 blev israelske byer angrebet med over 3.400 raketter i løbet af 11 dage. Flere millioner israelske børn, kvinder og mænd sad i beskyttelsesrum i flere dage, mange israelere har ikke adgang til ordentlig beskyttelse ved raketangreb i byer som eksempelvis Tel Aviv, hvor boligmassen mange steder er gammel og slet ikke kan modstå raketangreb. Læs om Gaza-krigen mod Israel (maj 2021) HER.

Iran støtter terrorgruppen Hamas økonomisk og uden Iran, ville Hamas ikke have den kapacitet der skal til for at angribe Israel i det omfang som de gør – læs om Irans rolle HER.

Terrorgruppen Hamas er inspireret af nazismen og har som erklæret mål at udslette Israel og alle jøder. Hamas har kontrolleret Gaza siden 2007 – læs om terrorgruppen HER.

Trods de mange udfordringer som Sderot står over for, har deres borgmester igangsat hjælp til ukrainerne som netop nu udsættes for russiske missilangreb og invasion.

I går skrev Sderots borgmester på Facebook:
– I morges holdt jeg sammen med min stedfortræder, Hava Nachshonov, et forberedende møde om etablering af hjælpeorganisation for Ukraine.
Vi besluttede at etablere et center for frivillig bistand og donation til jøderne i Ukraine i samarbejde med forsamlingshuset, beboerservice, Velfærdsafdelingen og Absorptionsafdelingen.
Vi instruerede også the Resilience Center (centret tager sig også af indbyggere i Sderot som lider psykisk efter de mange raketangreb fra Gaza) om at åbne en hotline, som vil levere en russisksproget løsning til alle, der har brug for det.

Vi forstår vi her i Sderot hvad det vil sige at vores sikkerhed, fred og hverdag gentagende gange trues. Derfor forstå vi også vigtigheden af ​​at hjælpe i de her svære dage.
Vores hjerter er hos ukrainerne, og vi beder for deres sikkerhed.🙏🏻

Alon Davidi, Sderots borgmester, Facebook: https://www.facebook.com/AlonDavidiSderot

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp