Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

USA: – Kugle for beskadiget til at fastslå hvem dræbte Shireen Abu Akleh

Israels forsvarsminister Benny Gantz: - Terroristerne som opererer og skyder i civile områder bærer ansvaret for den tragiske hændelse.

Den 11. maj blev den amerikansk-palæstinensiske Al Jazeera journalist Shireen Abu Akled dræbt i Jenin i Judæa og Samaria (Vestbredden) under skududvekslinger mellem terrorister og israelske soldater.

Jenin er en kendt terrorrede – drabet skete under hårde kampe mellem israelske soldater og bevæbnede palæstinensere i Jenin i Judæa og Samaria hvor journalisten havnede i krydsilden.

De palæstinensiske myndigheder (PA) nægtede at udlevere kugle til ballistisk undersøgelse i Israel.

Israelske soldater går kun ind i Jenin når der er efterretninger om kommende terrorangreb mod israelere eller når IDF leder efter terrorister. Jenin er kendt for at være en terrorrede hvorfra mange terrorister udklækkes. Det gælder også den seneste terrorbølge som har hærget Israel siden 22. marts og i skrivende stund har kostet 19 personer, såret utallige og efterladt et stort antal israelere med ar på sjælen. 

Jenin er under PA’s kontrol, men PA formår ikke at kontrollere hvad der sker i byen. Derfor er Israel nødsaget til at beskytte sine indbyggere mod terrortruslen fra Jenin.

De palæstinensiske myndigheder nægtede at udlevere kuglen – den 12. maj kunne MIFF fortælle at de palæstinensiske myndigheder (PA) som Danmark sender flere millioner skattekroner hvert eneste år, nægtede at udlevere kuglen som dræbte den palæstinensisk/amerikanske Al-Jazeera journalist Shireen Abu Akleh.

PA gik i gang med deres internationale anti-israelske propaganda som medier, journalister og organisationer hoppede på – også i Danmark

Den 24. maj 2022 offentliggjorde CNN en artikel hvori de hævdede at “nye beviser tyder på at [Al-Jazeera-journalisten] Shireen Abu Akleh blev dræbt i målrettet angreb fra israelske styrker.”

CNN’s anklager er baseret på påstande fremsat af Chris Cobb-Smith, der af CNN præsenteres som “en våbenekspert, en sikkerhedskonsulent og britisk hærveteran”. Hans påstande blev afvist på det kraftigste af IDF, skriver NGO Monitor.

Den 26. maj brugte DR (DR finansieres af statens mediestøtte og de danske skatteydere via skatten), CNN’s “undersøgelse” som grundlag for at dømme Israel skyldig i drabet af Al-Jazeera journalisten. Læs mere her.

USA kan ikke fastlå hvem dræbte journalisten
– amerikanske embedsmænd meddelte i går at deres ballistiske undersøgelse af kuglen som menes at have dræbt journalisten, er for beskadiget til at de kan fastlå hvem der dræbte hende, skriver Israel Hayom.

Ifølge USA blev kuglen sandsynligvis affyret fra israelsk position, men der var “ingen grund til at tro”, at Abu Akleh var målet.

Talsmand for USA’s udenrigsministerium, Ned Price som bekendtgjorde resultaterne af den ballistiske undersøgelse, udtalte at “uafhængige, tredjepartsundersøgelser” havde foretaget “ekstremt detaljeret retsmedicinsk analyse” af kuglen.

USA “fandt ingen grund til at tro, at drabet var forsætligt, men derimod resultatet af tragiske omstændigheder under en IDF-ledet militæroperation mod fraktioner af den palæstinensiske terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad,” udtalte han.

USA’s resultater af undersøgelsen blev offentliggjort forud for præsident Joe Bidens besøg i regionen i næste uge og sagen vil efter alt at dømmekomme til at fylde meget under hans besøg. PA insisterer på, at Israel er skyld i journalistens død. Israel understreger at Abu Akleh blev fanget i krydsilden under skududvekslinger med palæstinensiske terrorister i Jenin som er kendt for at være højborg for terrorgruppen Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ).

Israels forsvarshær (IDF) understreger at mens kuglen forblev i amerikanske embedsmænds varetægt under hele processen, blev den undersøgt af israelske eksperter på et retsmedicinsk laboratorium i Israel.

IDF’s chef Aviv Kohavi, beordret at efterforskningen skal fortsætte “med alle tilgængelige midler,” udtaler IDF og tilføjer at enhver beslutning om, hvorvidt der skal iværksættes en kriminel efterforskning, først vil blive truffet, efter at den operationelle efterforskning af hændelsen er afsluttet.

Ifølge premierminister Yair Lapid var “IDF-undersøgelsen ikke i stand til at afgøre, hvem der er ansvarlig for journalisten Shireen Abu Aklehs tragiske død. IDF’s operationelle aktivitet for at udrydde terror vil fortsætte, hvor det er nødvendigt. Som Israels premierminister giver jeg fuld og utvetydig opbakning til tropper, der risikerer deres liv for at beskytte vores indbyggere mod terror.”

Forsvarsminister Benny Gantz udtalte: “Terroristerne som opererer og skyder i civile områder bærer ansvaret for den tragiske hændelse.”

De palæstinensiske myndigheder (PA) nægtede at lade Israel undersøge kuglen som dræbte Al Jazeera journalisten i PA’s Jenin den 11. maj. Nu afviser PA at accpetere USA’s resultat af ballistisk undersøgelse af kuglen – PA’s internationale anti-israelske propagandakrig fortsætter, det samme gør dansk PA-bistand betalt af de danske skatteydere.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem