Propagandakrigen mod Israel sker på alle fronter - også sociale medier. Her anti-israelsk demonstration i London, 2017. (Foto: Alisdare Hickson, flickr.com)

Dansk influencer udsat for dødstrusler

- Det har været meget voldsomt. Jeg kan næsten ikke mere. Der var blandt andet en, der ringede og i en meget truende tone sagde, at jeg ikke burde være her længere. Det ser jeg som en trussel, og jeg tager sådan noget meget alvorligt, siger Annemette Voss.


Der er åbenbart kræfter i Danmark som vil tvinge danske influencere til at tage stilling i konflikten mellem Israel og terrorgruppen Hamas som har holdt palæstinenserne i Gaza fanget i deres terrorregime siden de tog magten over Gaza i 2007 efter de udførte et blodigt kup mod Fatah i enklaven.

Hvem er Hamas egentlig?
Hamas er en forkortelse som på arabisk står for Den islamiske modstandsbevægelse. Hamas er en palæstinensisk, islamistisk bevægelse som har haft kontrollen over Gaza siden 2007 og som har drevet en terrorkrig mod Israel siden terrorgruppen blev til i slutningen af 1980-erne. Hamas henter sine ideologiske rødder fra Det muslimske broderskab.

I 2001, efter 11. september-angrebene i USA, satte Den europæiske unions råd (Council of the European Union) den militære del af Hamas på sin første liste over terrororganisationer. I 2003 blev også den såkaldte «politiske» del af Hamas tilføjet listen. Senest i 2017 bekræftede EUs øverste domstol at Hamas er en terrororganisation – læs mere HER.

Hamas vandt det andet og sidst afholdt palæstinensiske valg i 2006. Hamas fik 44,45 procent af stemmerne mens Fatah fik 41,43 procent, men grundet valgordningen sad Hamas tilbage med et rent flertal og 74 af 132 mandater i parlamentet. I kølvandet på valget fulgte en intensivering af konflikten mellem de to rivaliserende partier, som kulminerede da Hamas tog magten over Gaza-striben i 2007.

Hamas-pagten (Hamas-charteret – læs mere HER, vedtaget 18. august 1988. «Som en jødisk stat med en jødisk befolkning står Israel imod Islam og muslimer,» erklærer Hamas. Deres mål er at udslette Israel og erstatte verdens eneste jødiske stat med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Det ultimative mål er at «løfte Allahs banner over alle ting».

En Hamas-terrorist er motiveret af Hamas-charteret. «Vores kamp mod jøderne er meget omfattende og alvorlig, og vil følgelig have brug for al den loyale støtte vi kan få, og senere må den blive efterfulgt af nye fremstød og forstærket af bataljoner fra den vidt forgrenede arabiske og islamiske verden indtil fjenderne er overvundet og Allahs sejer er et faktum,» skriver Hamas.

Hamas er en islamistisk organisation i henhold til alle definitioner. «Det endelige mål er Islam, Profeten er vores eksempel og Koranen er grundloven,» skriver Hamas i deres charter. De klassiske antisemitiske konspirationsløgne i charteret viser også at terrorgruppen har hentet inspiration fra nazister eller andre antisemitter i Europa. Læs mere om terrorgruppen HER.

Vidste du fx at:

Hamas har i snit angrebet flere israelske byer med 2000 raketter hvert eneste år i 20 år. De gentagende raketangreb mod Israels civilbefolkning har voldsomme konsekvenser på alle fronter – ikke mindst israelske børn som vokser op med lyden af raketalarmer og frygten for at dø. Læs mere HER.

– Mosab Hassan Yousef er søn af en af terrorgruppen Hamas’ grundlæggere. Yousef opfordrer Israel til at eliminere terrorgruppens ledere – også efter våbenhvilen trådte i kraft efter Operation Guardian of the Walls, det israelske navn på den seneste Gaza-krig i sidste måned: – Hamas er indbegrebet af ondskab som fastholder indbyggerne i Gaza i et brutalt terrorregime. Verden skal stoppe med at lægge skylden på Israel og i stedet hjælpe med at slippe af med Hamas, sagde Yousef fornyligt til den israelske tv kanal N-12). Læs MIFFs artikel om Yousef HER.

I 1997 begyndte Yousef i al hemmelighed at samarbejde med Israels interne sikkerhedstjeneste (Shin Bet). I 10 år var han en af ​​deres mest værdifulde efterretningsaktiver. Hans kodenavn var “Den grønne prins”, som han fik grundet sin utrolige baggrund i Hamas. Yousef skrev en bog og dokumentarfilm om sin utrolige rejse fra Hamas’ inderkreds til Israel 2010 og 2014.

Yousefs bror, Suhib forlod Hamas i 2019 og fortalte israelske medier, at han var blevet træt af korruption og kaldte gruppen for en ”racistisk terrororganisation som er farlig for palæstinenserne.”

Hvad har Hamas med danske influencere at gøre?
I MIFF kan vi se at krigen mod Israel ikke kun består af tusindvis af Hamas-raketter som år efter år angriber israelske byer eller terrorangreb som dræber israelske børn, kvinder og mænd. Krigen mod Israel sker i høj grad også på sociale medier.

MIFF har netop samlet nogle af de værste eksempler på anti-israelsk propaganda/hjernevask med venstrefløjen i spidsen via sociale medier. Se eksemplerne HER.

Danske politikere har et skærpet ansvar
Venstrefløjens propagandakrig mod Israel er ikke ny – den har stået på i årtier, derfor kan intet forbavse – og dog… Noget af det værste vi har set til dato i MIFF, skete i 2019.

Pernille Skipper – en central personlighed i partiet Enhedslisten som har mange følgere på sociale medier, holdt tale under konferencen for europæiske palæstinensere i Brøndby. At palæstinensere stiller sig op på en scene i Danmark og råber at Israel skal udslettes, forbavser ikke. Den retorik har vi hørt i årtier.

Men, vi var oprigtigt chokerede over at danske politikere deltog ved konferencen, hvor der blev holdt stærkt anti-israelsk og anti-jødisk taler på arabisk. Danske politikere har et skærpet ansvar for at sætte sig ind den agenda de er med til støtte, inden de siger ja til at deltage. Læs MIFFs artikel om konferencen HER.

Se chokklippet med Pernille Skipper her:

Videoklippet er skabt af Tobias Petersson, lederen af Perspektiv på Israel
(uafhængig svensk “tænketank”, som arbejder med antisemitisme og politisk ekstremisme)


Dansk influencer udsat for dødstrusler
Propagandakrigen mod Israel er for alvor rykket ind i Danmark – også via sociale medier.

Ultimo maj fortalte madbloggeren Annemette Voss i TV2 programmet Go’ aften Live Danmark, at hun ikke ville dele opslag om den seneste konflikt mellem Israel og terrorgruppen Hamas. Efterfølgende blev hun bombarderet med trusler på sin Instagram profil, skriver avisen BT.

Madbloggerens navn var blevet offentliggjort på en listen med danske og internationale kendte som ikke havde ytret deres mening om konflikten. Ekstreme venstreorienterede kræfter opfordrede efterfølgende til at boykotte Voss for ikke at vise sin støtte til palæstinenserne.

Voss har udtalt at hun ikke kender nok til emnet og derfor ikke vil vælge side i konflikten.

Voss blev også udsat for trusler af flere pro-palæstinensiske kræfter.

Voss brød til sidst grædende sammen og fortalte sine mere end 56.200 følgere, at hun ikke kunne holde til mere had, men det blev blot værre:

– Det har været meget voldsomt. Jeg kan næsten ikke mere. Der var blandt andet en, der ringede og i en meget truende tone sagde, at jeg ikke burde være her længere. Det ser jeg som en trussel, og jeg tager sådan noget meget alvorligt, fortæller Voss.

Voss forklarer at hun ikke vil blandes ind i konflikten mellem Israel og Hamas, som i stigende grad udspiller sig på sociale medier – også i Danmark. Men mange af hendes følgere er uenige og hun har fået mange beskeder fra vrede følgere som vil have at hun skal tage stilling, det til trods for at Voss har fokus på madopskrifter.

Voss’ følgere vil have at hun taler palæstinenserne sag:

– Der er nogle, der har skrevet til mig, at jeg accepterer barnemord. De har også delt den iagttagelse på deres sociale medier og derved fremstillet mig yderst usympatisk. Det er så voldsomt. Selvfølgelig vil jeg ikke have, at børn skal dø. Ingen steder. Jeg kan slet ikke forstå, at de kan komme frem til det, siger Voss.

Voss forklarer videre:

– Folk kommer ikke ind på min profil for at få politisk indhold. Det er slet ikke det, jeg laver eller ønsker at lave. Jeg driver webshop, laver opskrifter og deler ud af mit liv. Jeg vil ikke dele indhold, der handler om konflikter, der tager afsæt i religion og politik. Jeg vil gerne have lov til at sige fra.

Nu er situationen blevet så slem at Voss ikke længere kan sælge produkter via sin webshop.

– Jeg har allerede mistet tusindvis af kroner på dette, ligesom jeg har ligget søvnløs i flere dage. Så sagen har jo haft konsekvenser for mig – selvom jeg netop ikke har ønsket at involvere mig i konfliktens kerne. Jeg synes, det er meget ærgerligt. Også for fremtidens sociale medier, fortæller Voss.

Voss siger videre:

– Hvis man har lyst til at være politisk eller aktivistisk på sine sociale medier, skal man selvfølgelig være det. Men hvor er vi henne, hvis man ikke kan sige fra, uden at man bliver straffet alligevel? Vores ytringsfrihed i Danmark sikrer, at mine kritikere frit kan udtrykke deres mening om mig. Det er de velkommen til. Jeg kan også frit udtrykke min holdning. Men vigtigt at forstå er, at ytringsfriheden også efterlader plads til, at man helt selv vurderer, hvad man ønsker at snakke eller ikke snakke om, fastslår Voss

Voss har forsøgt at gå i dialog med sine vrede følgere:

– Jeg har talt med mange af mine følgere og lyttet til deres kritik. Jeg går i dialog med mine følgere, hvilket har givet meget større forståelse på begge sider. Og mange af dem har gode argumenter. Men så synes jeg, at de skal dele deres holdning på deres sociale medier eller der, hvor det hører til, som i mine øjne er de store nyhedsmedier og hos politikerne. Jeg synes, det er urimeligt, at jeg skal trues og presses til at dele indhold om konflikten på mine, forklarer Voss.

Flere danske influencere bakker Voss op:

– Det er okay at sige fra. Det er totalt okay. Men jeg synes selv, at det er vigtigt at bakke op om projekter, der betyder noget for mig. Og det ville jeg havde svært ved at lade være med. Jeg vil gerne vise opbakning til medmenneskelighed på tværs af alle partier, siger Sara Bro (100.000 følgere på Instagram).

– Det er bestemt ikke influenceres ansvar at gå ind i sådan nogle emner. Så kunne vi jo ikke lave andet. Så jeg synes, det er malplaceret at begynde at køre hetz på influencere for ikke at gå ind i specifikke sager. Det er det, vi har politikere til. Og hvis du som influencer vælger også at være politisk influencer, jamen, så vær det og udtal dig om sagerne. Men det er over stregen, at folk begynder at køre personligt på influencere, fordi de ikke forholder sig til en konkret politisk sag, hvis du spørger mig, siger Rikke Gøransson (155.000 følgere på Instagram)

– Jeg har været aktiv #fripalæstina i mange år. Det er ikke en sag, man går ind i uden at være informeret og holde sig opdateret. Det er så sindsygt, at folk overhovedet kan finde på at tale sådan til hinanden på nettet. At alle har et talerør, er sgu ikke altid lige smart. Der kommer vel snart et fag i skolen der hedder ‘respekt’ – respekt for naturen, respekt for de ældre og svage og respekt for hinanden, siger Christiane Schaumburg-Müller (363.000 følgere på Instagram).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp