Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

MIFF har samlet nogle af de værste eksempler på rå anti-israelsk propaganda i venstrefløjen

Antisemitismen er eksploderet efter 7. oktober-massakren mod Israel. Her ses palæstinensisk demonstration foran Københavns Rådhus, 2008. (Foto: Henry Southgate, flickr.com)
Døm selv - hvad synes du?

Verden over – inklusiv Danmark, har der nærmest været konkurrence om, hvem der kan komme med de mest ekstreme og absurde beskyldninger mod Israel – det gælder både politikere, journalister, organisationer og ikke mindst influencerer som har udtalt sig på sociale medier og udnyttet kendisstatus til at nå ud til deres mange følgere. De kendte har udtalt sig om Israel og palæstinenserne, uden at kende til kendsgerningerne på jorden.

Ingen af dem har talt med en af Hamas-grundlæggernes to sønner som ikke lægger skjul på Hamas’ grænseløse brutalitet og ligegyldighed for menneskeliv. Mens raketterne 11 dage i træk regnede ned over Israels civilbefolkning og flere millioner israelere sad 24/7 i beskyttelsesrum i frygt for deres børns liv, havde de fleste danskere travlt med at vise deres støtte til Hamas – en brutal terrorgruppe som tramper på basale menneskerettigheder, som dyrker død og ødelæggelse og bruger børn som børnesoldater. I stedet for at vise deres støtte til Israels ret og pligt til at beskytte sin befolkning mod Hamas’ erklærede mål om at udslette dem, valgte de fleste herhjemme at lukke øjnene for fakta på jorden og intensiverede propagandakrigen mod Israel. Den dag verden virkelig fatter at de skal støtte Israel for at hjælpe palæstinenserne, bliver der fred, men det kommer næppe til at ske fordi det ikke handler om omsorg for palæstinenserne – det handler om hadet mod Israel – præcis som det også er tilfældet hos Hamas.

I MIFF er vi chokerede over den massive propagandamaskine som 24/7 har spyttet de mest absurde påstande om Israel ud via sociale medier. Propagandakrigen mod Israel er ikke ny – den har stået på i årtier, men i dag er de sociale medier blevet en integreret del af propagandamaskinen.

Hvordan begyndte den seneste krig mod Israel i sidste måned egentlig? Et godt bud kommer fra Hamas’ egen inderkreds, Mosab Hassan Yousef er søn af en af Hamas’ grundlæggere, her er noget af det han fortalte New York Post den 22. maj:

Yousef (43) følger den regionale udvikling nøje og mener at Hamas startede den seneste krig mod Israel efter terrorgruppen igennem flere år er blevet marginaliseret. Lejetvisten mellem udlejer og lejerne i Sheikh Jarrah-kvarteret i Øst-Jerusalem som havde stået på i årtier og var endt med at Israels højesteret besluttede at lejerne havde mistet retten til at blive boende efter de igennem flere år havde nægtet at betale deres leje. Det siger sig selv at du som lejer ikke kan bo gratis, hvis du ikke betaler din leje, bliver du smidt ud – sådan er det også i Danmark. Men når det gælder propagandakrigen mod Israel er alle regler sat ud af kraft…

Enhver med lidt sund fornuft kan regne ud at Hamas brugte lejetvisten som et påskud til igen, igen, igen at angribe Israels civil befolkning med raketter. Hamas har angrebet Israel med raketter i 20 år, så der er intet nyt under solen…

– Hamas var meget skuffet over Abrahamaftalerne hvor de blev fuldstændigt ignoreret. Det er den nye virkelighed, som præsident Donald Trump skabte i regionen. Det er en ny virkelighed, og Hamas er ikke villig til at acceptere den, forklarer Yousef.

Læs mere om Abarahamaftalerne indgået mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko HER.

Trumps beslutning om at flytte USAs ambassade til Jerusalem og anerkende israelsk suverænitet over Golanhøjderne vakte forbavsende lidt reaktion fra Hamas.

– Mellemøsten forstod Trumps sprog vældig godt. Det var ildsproget. Han udviste ikke tolerance. I Mellemøsten er mentaliteten sådan at tolerance og tålmodighed anses for tegn på svaghed, forklarer Yousef. Læs hele MIFFs artikel om Yousefs interview HER.

At det er farligt at udtale sig i Gaza fik FNs leder i enklaven og en palæstinensisk hjælpearbejder også at føle. Læs mere HER.

FN-lederen udtalte på israelsk TV at de israelske luftangreb under den seneste krig mod Hamas var præcise og ikke var ment til at ramme civile.

– Mit indtryk er at måden hvorpå det israelske militær gennemførte angrebene i løbet af de 11 dage var utrolig sofistikeret, sagde Schmale om de mere end tusind israelske luftangreb mod Hamas’ militære mål i Gaza.

Han udtrykte senere anger over udtalelsen, men det stoppede ikke kritikken mod ham. Hamas omtalte han blandt andet som «en talsperson for det israelske forsvar». Også Schmales næstleder, David de Bold, er erklæret uønsket.

En palæstinensisk hjælpearbejder udtalte for nyligt til NRK at Israels angreb «ikke var møntet på at ramme civile». Hjælpearbejderen modtog efterfølgende dødstrusler og NRK måtte trække sagen – læs mere HER.

Her er nogle faktuelle oplysninger om terrorgruppen Hamas:

Hamas står blandt andet på EUs terrorliste.

Hamas-pagten (Hamas-charteret – læs mere HER, vedtaget 18. august 1988. «Som en jødisk stat med en jødisk befolkning står Israel imod Islam og muslimer,» erklærer Hamas. Deres mål er at udslette Israel og erstatte verdens eneste jødiske stat med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Det ultimative mål er at «løfte Allahs banner over alle ting».

Selvom Hamas blev demokratisk valgt af palæstinenserne i Gaza i 2006 var terrorgruppen ifølge Mosab, ikke så populær som de gav indtryk af i deres propagandakampagner.

Hamas vandt det andet og sidst afholdt palæstinensiske valg i 2006. Hamas fik 44,45 procent af stemmerne mens Fatah fik 41,43 procent, men grundet valgordningen sad Hamas tilbage med et rent flertal og 74 af 132 mandater i parlamentet. I kølvandet på valget fulgte en intensivering af konflikten mellem de to rivaliserende partier, som kulminerede da Hamas tog magten over Gaza-striben i 2007. Læs mere om Hamas HER.

– Tavsheden blandt størstedelen af ​​Gazas indbyggere skyldes ikke at de støtter Hamas – de er bange for Hamas. Indbyggerne lever i frygt. Hamas kontrollerer dem med sværdet. Hvis du er imod Hamas, skyder de dig eller hænger dig med det samme. Du og din familie er dødsdømt, forklarer Yousef.

Hamas har som erklæret mål at udslette Israel med alle midler:

Hamas har i snit angrebet flere israelske byer med 2000 raketter hvert eneste år i 20 år. De gentagende raketangreb mod Israels civilbefolkning har voldsomme konsekvenser på alle fronter – ikke mindst israelske børn som vokser op med lyden af raketalarmer og frygten for at dø. Læs mere HER.

Trods massive israelske luftangreb mod Hamas’ militære mål i Gaza, er Hamas allerede i fuld gang med at genopbygge sit massive raketarsenal, så de er klare til igen, igen og igen at angribe Israel i næste krig. Hamas har angiveligt meddelt iranske medier at de har genoptaget deres raketproduktion efter terrorgruppens seneste raketangrebsrunde mod Israel sluttede, hvor Israel forsvarede sig mod mere end 4300 raketter som regnede ned over det meste af Israel i 11 dage i løbet af maj måned. Læs mere HER.

De øverste Hamas-ledere som Yousefs far har adgang til terrorgruppens underjordiske bunkere, alt imens de bruger Gazas indbyggere som levende skjolde for at vinde deres verdensomspændende propagandakrig mod Israel.

– Hundredvis af børn har betalt prisen. Den slags mennesker (Hamas-lederne) skal ikke slippe af sted med det, de har gjort. De skal ikke føle sig trygge uanset hvor de gemmer sig. Hamas hader Israel mere end de elsker deres egne børn, fortalte Yousef til New York Post.

Men alt det praler af på venstrefløjen i Danmark.


MIFF har samlet nogle af de værste eksempler – døm selv, hvad synes du?


Margrete Auken (Socialistisk Folkeparti) Retweetede Tweet som sammenligner Israel med Islamisk Stat – læs MIFFs artikel om sagen HER.


Radikale Venstre – læs mere på deres hjemmeside HER.


Christian Juhl fra Enhedslisten – læs mere HER.


Uffe Elbæk fra Frie Grønne – læs mere HER.Pernille Skipper fra Enhedslisten – læs mere HER.


Pernille Skipper fra Enhedslisten – læs mere HER.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem