Ekspert i international lov: – Der er ikke noget der hedder ‘besat palæstinensisk land’

Dr. Jacques Gauthier mener at israelerne bør være mere opmærksomme på deres historiske rettigheder til landet Israel.
Arabere som sælger deres ejendom til jøder på Vestbredden (Judæa og Samaria) straffes af PA med fængsel på livstid og hårdt straffearbejde. (Foto: Rika Greenberg)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Dr. Jacques Gauthier er canadisk advokat og ekspert i international lov. Han anses desuden for at være den største ekspert i San Remo-konferencen, hvor den juridiske infrastruktur for den jødiske stat blev lagt i 1920, skriver avisen Israel Hayom.

Læs det jødiske folks tidslinje HER (inkl. San Remo).

Gauthier har sat det som sit mål i livet, at bevise Israels legitimitet og det​ jødiske folks ret til Jerusalem og Judæa og Samaria (Vestbredden) i henhold til international lov. Gauthier understreger at spørgsmålet om bosættelsernes legitimitet og det juridiske grundlag for Israels eksistens – er af afgørende betydning.

Læs: – Princippet om at nye stater arver grænser fra seneste administrative myndighed bruges internationalt. Det er sket med ​​nye stater i Asien, Afrika, Sydamerika og det tidligere Sovjetunion. Den eneste undtagelse ser ud til at være ​​Israel. USA’s udenrigsminister gjorde sidste år klart at israelske bosættelser i Judæa og Samaria (Vestbredden) ikke er i strid med international lov, skriver Natasha Hausdorff. Se også: uti possidetis juris

Læs: – Der har aldrig været krav til noget land om, at holde egne indbyggere væk fra et område, de kontrollerer. Se Eugene Kontorovich’ foredrag om israelske bosættelser og folkeretten.

Læs om de palæstinensiske myndigheder: Truer arabere som sælger ejendom til jøder i Jerusalem. Trusler om fængsel på livstid og hårdt arbejde afskrækker ikke.

Læs mere om de palæstinensiske myndigheders trusler: – Salg af ejendom til jøder er forræderi mod Jesus. Salg af ejendom er ikke kun et lovbrud, men også en religiøs overtrædelse ifølge PA.

Gauthier mener desuden det er imperativt at Israel og det jødiske folk ikke glemmer hvad der tidligere var deres.

I løbet af de seneste to årtier er den juridiske arena blevet en krigszone med propaganda spredt af venstreorienterede organisationer og af palæstinenserne. Den nye frontzone har sågar fået betegnelsen: Lawfare. Lawfare er misbrug af retssystemer og principper med det formål at delegitimere modstanderen, spilde deres tid og penge eller vinde i PR.

Læs mere om hvordan de palæstinensiske myndigheder forsøger at delegetimere Israel i ICC HER.

Gauthier stiller det simple spørgsmål: Bor jøder øst for Jerusalem eller som bosættere i Judæa og Samaria (Vestbredden) eller i Hebron eller endda inden for den grønne linje lovlige beboere? Ejer de jord og ejendom, der faktisk ikke er deres?

Læs: EU og Danmark har i årevis givet millioner til ulovlige PA-byggerier i Område C på Vestbredden. Danmark og flere EU-lande undersøger også hvordan de kan “afskrække” Israel fra indførelse af israelsk suverænitet over dele af Vestbredden.

Gauthier understreger at Israel-hadere hævder at jøder bør forhindres i at bo i bestemte områder i Israel. netop derfor er spørgsmålet om retfærdighed og suverænitet helt afgørende. Det skyldes at den rettighed, der gives over hele territoriet, findes inden for rammerne af international lov – derfor er jødernes krav ikke i strid med international lov.

Ifølge Gautier mangler Israel tilstrækkelig forståelse og anerkendelse af Israels historiske rettigheder som en jødisk stat.

– Hvis du ikke kender dine rettigheder, ved du heller ikke, hvordan de arbejder imod dig. Begrebet “besættelse” er ikke nødvendigvis forkert. Den omstændighed at din suverænitet er underlagt betingelser for besættelse betyder ikke, at du har mistet dine rettigheder. Jeg er imod udtrykket ‘besat palæstinensisk område’,” konkluderer Gauthier.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelMIFF samlede unge Israel-venner i Kristiansand
Næste artikelDen virkelige årsag til volden i Jerusalem
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise