Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Hvor er EU-milliarderne til PA-valget der ikke blev til noget?

Her ses de palæstinensiske myndigheders (PA) præsident Mahomud Abbas (tv) sammen med daværende Europa parlamentariker og formand for Europa Parlamentet, Martin Schultz, 2015 (Foto: "© European Union 2015 - European Parliament". (Attribution-NonCommercial-NoDerivatives CreativeCommons licenses creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/).
PA's lovgivning forbyder evighedspræsidenter, alligevel har Abbas siddet limet til taburetten i 18 år. Demokrati i PA-stil er piece of cake for Abbas og hans kollegaer i Fatah-partiet.

Den 9. januar i 2005 holdt de palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) deres seneste valg, skriver Palestinian Media Watch (PMW).

Ved valget blev PA’s præsident og formand Mahmoud Abbas demokratisk valgt. I henhold til paragraf 3(2) i PA’s lovgivning af 2007, om valg står: “Præsidentembedsperioden skal være fire år. Han/hun kan ikke vælges for mere end to perioder.”

På trods af at PA’s lovgivning regulerer hvor længe PA’s præsident kan sidde på posten, kan præsident Abbas nu “fejre” 18 år på posten.

I forbindelse med forberedelserne til PA-valget i 2005, rapporterede PA’s centrale valgkomité, at der var 1.760.481 registrerede vælgere. I praksis var der kun 802.077 som stemte, fordi valget blev boykottet af den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som faktisk endte med at overtage Gaza i et blodigt kup mod Fatah-bevægelsen i 2007 (PA-præsident Abbas er formand for Fatah). Ud af de faktiske stemmer afgivet ved valget, var der kun 501.448 som stemte på Abbas. Abbas blev således kun valgt af 28 % af de stemmeberettigede palæstinensere.

Det har ikke været afholdt valg til PA’s parlament siden 2006. Tilbage i december 2018 besluttede præsident Abbas at opløse PA-parlamentet og lovede nyvalg i løbet af 6 måneder, men det skete ikke.

Januar 2021, meddelte præsident Abbas at PA’s parlamentsvalg ville blive afholdt i maj 2021 – det skete heller ikke efter Abbas indså at hans splittede Fatah-parti ville tabe til terrorgruppen Hamas, derfor aflyste Abbas valget.

Efter PA’s præsident Abbas mddelte den 29. april 2021, at det første palæstinensiske valg i 15 år ville blive udsat på ubestemt tid, vakte den ikke overraskende beslutning hård kritik fra EU – læs HER.

Også i PA’s selvstyreområder i Område A & B i Judæa og Samaria samt i Hamas-kontrolleret Gaza vakte Abbas’ beslutning både stor vrede og protester. Abbas erklærede derfor undtagelsestilstand i PA’s selvstyreområder. Hamas anklagede Abbas for at begå et kup – læs HER.

Lidt info om Hamas i Gaza og PA i Område A & B i Judæa og Samaria: I Gaza lever der omkring to millioner indbyggere. I PA’s områder i Judæa og Samaria (Vestbredden) lever der omkring tre millioner indbyggere. Siden 2007 har “Palæstina” de-facto været delt i to. Terrorgruppen Hamas har fuld kontrol over Gaza, mens Fatah-bevægelsen styrer de palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) i Judæa og Samaria (Område A & B). “Palæstina” har i dag to præsidenter, to premierministre, en lovgivning som er ude af funktion og har været ude af stand til at afholde valg – læs mere HER. “Palæstina” opfylder således ikke folkerettens betingelser for at blive anerkendt som en stat – læs mere HER og HER.

Læs hvordan Fatah glorificerer terror mod israelere HER. Læs om terrorgruppen Hamas HER.

EU’s 2017 – 2020 Joint Strategy Towards a democratic and accountable Palestinian State meddelte at PA’s overholdelse af de “demokratiske principper” og “afholdelse af valg” “ikke var til forhandling”, men i praksis var kravene både til forhandling og fuldstændig irrelevante.

Hvor er EU-milliarderne?

Trods manglende afholdelse af valg i mere end et årti og komplet manglende parlamentarisk aktivitet (PA’s parlament har ikke afholdt møder eller fungeret siden medio ​​2006), viser PA’s økonomiske oversigter, at PA i 2011 – 2018 brugte over 201,9 millioner kroner på PA’s “Centrale Valgkomité.” PA brugte desuden over 654 millioner kroner på PA’s “lovgivende råd” – dvs. PA’s parlament – det til trods for at der ikke nogen aktivitet.

I november 2021 indviede PA og EU en ny bygning til PA’s centrale valgkomité. Til det formål havde EU givet PA over 41 millioner kroner. Men PA har jo ikke afholdt valg siden 2006, så hvor er alle milliarderne blevet af og hvad er de blevet brugt til?

Pest eller kolera – hvem bliver PA’s formand efter Abbas?

PMW har tidligere rapporteret at PA set i lyset af deres manglende demokratiske tradition, står over for en urolig periode, når Abbas stopper som PA’s formand. Ifølge palæstinensiske meningsmålinger forventes PA’s nye formand at blive enten:

Marwan Barghouti som er en dømt terrorist, der afsoner 5 livstidsdomme i israelsk fængsel – blandt andet for sin medvirken i at myrde 5 personer.

Eller:

Hamas-leder Ismail Haniyeh (Hamas står på terrorliste i Israel, USA og EU).

Var der blevet afholdt valg til PA’s parlament baseret på valglisterne indsendt til valget som skulle være blevet afholdt maj 2021, ville Hamas igen vinde flertal i PA’s parlament – som de også gjorde i 2006 valget.

Robert Kennedy Jr. sagde, at “Demokrati er rodet, svær og ikke nem,” men demokrati i PA-stil er piece of cake for Abbas og hans kollegaer i Fatah-partiet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem