Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

MIFF i Jerusalem Post

Skærmdump fra MIFF-artiklen i Jerusalem Post 24. januar 2022.
MIFF fremhævede fejl og mangler i undervsningsmateriale i norske skolebøger om Israel i Jerusalem Post.

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, indleder artiklen i Jerusalem Post således:

According to the Norwegian Center for Holocaust and Minority Studies, 32% of Norwegians think it is correct or somewhat correct that “Israel treats the Palestinians as badly as the Jews were treated during World War II”. About 37% think it’s a question that is “impossible to answer.” Only 31% have sufficient knowledge about the Middle East and World War II to reject this outrageous claim. 

The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) points out that “drawing comparisons of contemporary Israeli policy to that of the Nazis” is a contemporary example of antisemitism. Why is it that such a large part of the Norwegian population is ready to accept that Israelis are as bad as Nazis? 

Læs hele artiklen i Jerusalem Post.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem