Har du læst en dansk avis, har du læst dem alle. Berlingske Tidende + 8 andre danske medier MIFF har gennemgået, bruger samme copy/paste ritzau meddelelse, men det gør den ikke mere korrekt at den gentages - se hvilke medier MIFF har gennemgået. (Foto: Skærmdump, Berlingske Tidende)

Intet nyt under solen – dansk anti-israelsk mediedækning fortsætter i 2022

MIFF har gennemgået 9 danske mediers dækning af Hamas raketangreb mod det centrale Israel 1. januar - se mere i artiklen. Hvilken karakter ville du gide danske mediers Israel dækning?

MIFF har utallige gang gennemgået danske mediers Israel-dækning som mildt sagt er skandaløs – se eksempler HER.

Vi havde et lille håb om at danske medier ville rette op på deres Israel-dækning i 2022, men ak og suk – desværre fik vi mere af det samme i dag – se nedenfor:

Mens nytår blev fejret i flere lande verden over, vågnede indbyggerne i det centrale Israel lørdag morgen, op til store brag som viste sig at være Hamas raketangreb affyret fra Gaza. Raketterne ramte heldigvis Middelhavet, derfor blev Israels missilforsvar ikke aktiveret og flere millioner israelere blev således forskånet fra at skulle søge dækning mod raketangreb.

Arsen Ostrovsky som MIFF tidligere har interviewet ses her i beskyttelsesrummet i 2021 med sine små børn under Hamas-raketangreb mod Israel. I 2021 blev det til mere end 4.500 raketter fra Gaza mod israelske civile – hvor mange raketangreb ville du accepterer mod Danmark?

Men det var et tilfælde, fordi terrorgruppen Hamas som støttes økonomisk og ideologisk af Iran og har kontrolleret Gaza siden 2007, har et erklæret mål om at udslette Israel og myrde alle jøder. I Hamas nazi-inspireret pagt (Hamas-charteret – læs mere HER), vedtaget 18. august 1988, står blandt andet:

«Som en jødisk stat med en jødisk befolkning står Israel imod Islam og muslimer,» erklærer Hamas. Deres mål er at udslette Israel og erstatte verdens eneste jødiske stat med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Det ultimative mål er at «løfte Allahs banner over alle ting». Læs om Hamas HER. Læs om Irans rolle HER.

Som reaktion på Hamas-raketangreb mod det centrale Israel den 1. januar 2022, angreb Israels forsvarshær flere Hamas-mål i Gaza. Nyheden om raketangrebene og Israels efterfølgende bombning af Hamas-mål i Gaza blev delt flittigt delt på sociale medier og blev dækket af alle israelske medier. Så man burde jo tro at alle danske journalister ville holde sig orienteret om hvad at Hamas angreb Israel først, hvorefter Israel besvarede raketangrebene med bombning af Hamas-mål, eller hvad?

MIFF har gennemgået følgende danske medier om raketangrebene: Berlingske Tidende, Jyllands-Posten, Kristeligt Dagblad, Politiken, Fyens Stiftstidende, bt.dk, Ekstra Bladet, DR og TV2 – 9 danske medier, samme overskrift og samme indhold – se den grå boks nedenfor:

Overskrift: Israel angriber mål i Gazastriben efter raketaffyring

Ingress: Israel har angrebet mål i Gaza med fly og kampvogne efter eksplosion ud for Tel Avivs kyst lørdag morgen.

Israel har lørdag aften lokal tid angrebet flere mål i Gazastriben.

Det sker, efter at militante palæstinensere i Gaza tidligere på dagen angiveligt affyrede to raketter mod Middelhavet, der eksploderede ud for storbyen Tel Avivs kyst.

Det oplyser Israels militær i en udtalelse.

Ingen militante grupper i Gaza har umiddelbart taget ansvar for episoden. Den islamistiske gruppe Hamas, der regerer i den palæstinensiske enklave, har heller ikke kommenteret raketaffyringen.

Israelsk politi oplyser, at der ikke er nogen sårede eller andre skader i forbindelse med eksplosionerne. De fandt sted tidligt om morgenen.

Israels militær siger, at det efter mørkets frembrud har slået til mod »terroristmål i Gazastriben«.

Hamas Radio oplyser, at israelske fly og kampvogne har rettet angreb mod nogle af gruppens sikkerhedsposter og en træningslejr.

Der er ingen meldinger om dræbte.

Hamas har sommetider prøveaffyret raketter og sendt dem afsted mod havet. Den Hamas-tilknyttede nyhedsside Paltimes skriver dog, at raketaffyringerne lørdag morgen formentlig skyldtes en teknisk fejl.

Der har i det store hele været relativt stille i grænseområdet mellem Israel og Gaza siden en 11 dage lang konflikt i maj.


Onsdag blev en civil israeler dog såret af skud affyret fra Gaza, hvilket fik israelske kampvogne til at svare igen med skud, der sårede tre palæstinensere.

/ritzau/Reuters

(hentet fra Berlingske)

Hvis du får dine Israel-nyheder fra danske medier, har du ikke en jordisk chance for at få valide eller korrekte informationer om hvad verdens eneste jødiske stat udsættes for på daglig basis.

Et af de store problemer (der er mange at tage fat på, skulle vi hilse og sige) i danske medier, er dels hvad de ikke fortæller og hvordan de så fortæller det som de fortæller. For at gøre det mere overskueligt, har vi markeret de vigtigste passager i den grå boks ovenfor med fed skrift.


Her er vores gennemgang:


Overskrift: Israel angriber mål i Gazastriben efter raketaffyring

Ingress: Israel har angrebet mål i Gaza med fly og kampvogne efter eksplosion ud for Tel Avivs kyst lørdag morgen.

Israel har lørdag aften lokal tid angrebet flere mål i Gazastriben.

Først i linje 4 står der:
“Det sker, efter at militante palæstinensere i Gaza tidligere på dagen angiveligt affyrede to raketter mod Middelhavet, der eksploderede ud for storbyen Tel Avivs kyst.”

De fleste læsere læser udelukkende overskift og billede – især i dag hvor de fleste af os får vores nyhedsopdateringer via sociale medier.

Klassisk dansk medietaktik når det gælder dækningen af Israel:


I stedet for at rapportere hvad der reelt skete lørdag morgen, nemlig at indbyggerne i det centrale Israel blev udsat for raketangreb fra terrorgruppen Hamas, fremstilles Israel som om deres forsvarshær besluttede sig for at angribe Hamas-mål i Gaza. Glemt er at Hamas er aggressoren som angreb Israel – Israels forsvarshær gjorde hvad de er forpligtet til i henhold til international lov, nemlig at beskytte deres indbyggere mod angreb fra terrorister.

Uanset om det er terrorgruppen Hamas eller en anden terrorgruppe i Gaza som affyrede raketterne mod Israel, så er der tale om terrorangreb, men det forbigår som altid danske mediers opmærksomhed. Terrorgrupperne beskrives i stedet som “militante palæstinensere i Gaza”. Medierne skriver tilmed at raketterne “angiveligt” blev affyret, hvordan skal det forstås? Det er et faktum at raketterne blev affyret fra Gaza mod Tel Avis kyst. Ordet “angiveligt” får det til at lyde som om der er tvivl om hvorvidt der blev affyret raketter mod Israel. Israels forsvarshær har ingen interesse i at bombe Hamas-mål i Gaza uden grund. Hamas har derimod interesse i at angribe Israel – det er Hamas’ mål at udslette Israel, men også det forbigår de danske mediers opmærksomhed.

Berlingske skriver i deres copy/paste ritzau meddelelse at: “Ingen militante grupper i Gaza har umiddelbart taget ansvar for episoden. Den islamistiske gruppe Hamas, der regerer i den palæstinensiske enklave, har heller ikke kommenteret raketaffyringen.”

1. Der er ikke tale om militante grupper, der er tale om terrorgrupper, hvoraf Hamas er den mest magtfulde (Hamas har kontrolleret Gaza siden de tog kontrol over enklaven i blodigt kup i 2007). Uanset hvilken terrorgruppe der har affyret raketterne mod Israel, så er det sket efter aftale med Hamas. Intet sker i Gaza uden Hamas er informeret og giver grønt lys.

2. Hamas er ikke en
islamistisk gruppe, Hamas er en brutal terrorgruppe som holder indbyggerne i Gaza fanget i et brutalt terrorregime.

Videre står der at: “Israels militær siger, at det efter mørkets frembrud har slået til mod »terroristmål i Gazastriben«.
Her kommer ritzau meddelelsen for første gang med en korrekt besked, hvorfor sker det først langt neden i teksten og hvorfor kan danske medier ikke finde ud at kalde en spade for en spade?

Efterfølgende står der at: “Hamas Radio oplyser, at israelske fly og kampvogne har rettet angreb mod nogle af gruppens sikkerhedsposter og en træningslejr.
Her burde der have været en forklaring, fordi Hamas Radio er ikke en valid kilde – det er en terrorkilde, hvorfor er den overhovedet medtaget og hvorfor er der ikke tilføjet en forklaring på hvad Hamas er og hvilket mål de har?

Videre står der: Hamas har sommetider prøveaffyret raketter og sendt dem afsted mod havet. Den Hamas-tilknyttede nyhedsside Paltimes skriver dog, at raketaffyringerne lørdag morgen formentlig skyldtes en teknisk fejl.

Om Hamas raketangreb står der: “Hamas har sommetider prøveaffyret raketter og sendt dem afsted mod havet”. Med al respekt for danske mediers “indblik” i hvad der sker i Israel, så kunne danske journalister have tjekket statistikken fra Israels forsvarshær for 2021. Alene i 2021 har Hamas angrebet Israel med over 4.500 raketter. Hamas har i snit angrebet Israel med flere tusind raketter årligt i mere end 20 år. Det er således en skandale unde lige, at reducere Hamas-raketterne til prøveaffyring af raketter mod Israel. I hvilken verden er det normalt eller accepteret at affyre raketter mod et land eller deres civilbefolkning?

Danske journalister behøver ikke gå i gang med den store journalistiske efterforskning, de kunne såmænd nøjes med at tjekke IDF’s Twitter konto.


Videre står der i Berlingske: “Der har i det store hele været relativt stille i grænseområdet mellem Israel og Gaza siden en 11 dage lang konflikt i maj.”

Igen, klassik dansk mediedækning! Den 11 dage lange konflikt som der tales om, var den seneste Gaza-krig mod Israel tilbage i maj 2021. Her er hvad de danske medier burde have skrevet om “konflikten”:

Den seneste store militære konfrontation mellem Israel og palæstinensiske terrorgrupper skete i maj 2021. Under Gaza-krigen 2021 blev Israel angrebet med over 4.300 terror-raketter og voldelige optøjer brød ud i flere israelske byer. Hamas-regimet i Gaza ledede an i krigen – den iransk-støttet terrorgruppe har som erklæret mål at udslette Israel.

Uden Iran i ryggen, ville hverken terrorgruppen Hamas og Islamisk Jihad kunne starte krig mod Israel. Terrorgrupperne i Gaza brugte iranske raketter til at angribe Israels indbyggere i flere israelske byer. Terrorgruppernes evne til selv at producere raketter i Gaza er også takket være iransk støtte og ekspertise. Iran har som et langsigtet mål at svække, isolere og udslette Israel – Iran ser derfor terrorgrupperne Hamas og Islamisk Jihad som strategiske partnere i at opnå målet. Læs om Gaza-krigen HER.


Ritzau Copy/paste meddelelsen slutter med: “Onsdag blev en civil israeler dog såret af skud affyret fra Gaza, hvilket fik israelske kampvogne til at svare igen med skud, der sårede tre palæstinensere.

Nøgleordene er civil israeler såret af skud affyret fra Gaza – terrorgrupper i Gaza angriber civil israeler med skud – igen “udemærker” danske medier sig med skandaløs dækning af hændelsen. Når terrorgrupper angriber civile, er der tale om et alvorligt angreb som Israel har ret og pligt til at reagere på.

Hvad skal der til for at få danske medier til at rette op på deres Israel-dækning?


Facebook
Twitter
Email
WhatsApp