Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israels udsending til FN: -Anerkend jødiske flygtninge fra arabiske lande

Omslagsillustration fra ​​bogen Fordrivelsen viser jødiske flygtninge fra Yemen. (Bogen er skrevet af Lyn Julius på engelsk og oversat af MIFF til norsk)
Israels FN udsending Danny Danon: -Verden har kun fokus på palæstinensiske flygtninge, samtidigt er historien om hundredtusindvis af jøder slettet fra historiebøgerne. Israel vil give en stemme til sandheden, gøre op med verdens tavshed og rette op på den historiske uretfærdighed.

Israels ambassadør i FN Danny Danon fremlægger i dag krav om anerkendelse af jødiske flygtninge fra arabiske lande, skriver Yediot Ahronoth.

Det sker i forbindelse med FNs markering af opdelingsplanen for 72 år siden (d. 29 november 1947), som førte til oprettelsen af Israel som en moderne stat i 1948.

-Det internationale samfund fokuserer kun på palæstinensiske flygtninge, mens de sletter historien om hundredtusindvis af jøder fra historiens sider. Men staten Israel vil give en stemme til sandheden og rette den historiske uretfærdighed ved at sætte en stopper for den øredøvende tavshed fra det internationale samfunds side, sagde Danon.

Israels faste udsending til FN siger, at beslutningen om, at kræve FNs anerkendelse af mere end 800.000 jødiske flygtninge fra arabiske lande, har til formål at undergrave de foreslåede palæstinensiske resolutioner.

Israels udsending afholder også et arrangement i New York, hvor det forventes, at Elan Carr – USAs specielle udsending til overvågning og bekæmpelse af antisemitisme også vil deltage.

Hundredtusindvis af jøder emigrerede fra arabiske lande i årene omkring 1948, hvor staten Israel blev oprettet. De fleste rejste til Israel og hjalp med at opbygge landet, men tusinder immigrerede også til andre lande, hvor de etablerede sefardiske jødiske menigheder.

En undersøgelse foretaget for nylig af Beit Hatfutsot – museet for det jødiske folk i Tel Aviv på vegne af Ynet, viste at jøderne allerede begyndte at forlade arabiske lande før Israels oprettelse. Undersøgelsen viste også, at endnu flere jøder forlod deres hjemland efterhånden som konflikten mellem de arabiske lande og den jødiske stat eskalerede.

Ud af de ca. en million jøder, som boede i arabiske lande i 1947, er der kun nogle få tusinde jøder tilbage i dag.

*MIFF markerede for første gang mindedagen for jødiske flygtninge fra arabiske land og Iran i Norge i 2018. I 2019 markerede MIFF mindedagen for første gang også i Danmark.

*MIFF har desuden oversat Lyn Julius bog Uprooted til norsk – Fordrivelsen kan købes her.

Læs MIFFs relaterede artikler her:
(læs MIFFs artikler om jødiske flygtninge fra arabiske lande her).

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem