Kom til mindedag for jødiske flygtninge fra arabiske lande

  I samarbejde med Israels ambassade inviterer MIFF til mindedag for jødiske flygtninge fra arabiske lande og Iran. Forfatter og ekspert, Lyn Julius holder foredrag. Israels ambassadør, Benny Dagan og Folketingsmedlem, Lars Aslan Rasmussen (S), vil sige nogle ord om mindedagens betydning.
  Forfatteren, Lyn Julius holder foredrag. Israels ambassadør, Benny Dagan og Folketingsmedlem, Lars Aslan Rasmussen (S) vil sige nogle ord om mindedagens betydning. (Foto: Facebook/privat)
  Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).
  Indlæser kort...
  søndag 17. november 2019 kl. 13:30
  København
  Gateadresse: Krystalgade 12 1172 København K
  Navn på lokalet: Det jødiske Hus (Bag ved synagogen)

  Husk at købe billet til mindedagen via Billetto her  For første gang i Danmark
  MIFF inviterer i samarbejde med Israels ambassade til åben mindemarkering for jødiske flygtninge fra arabiske lande og Iran i Det jødiske Hus. Der vil være foredrag af ekspert og forfatter, Lyn Julius. Israels ambassadør, Benny Dagan og Folketingsmedlem for Socialdemokratiet, Lars Aslan Rasmussen vil begge sige nogle ord om mindedagens betydning.

  Israel vedtog officiel mindedag i 2014
  Knesset besluttede i 2014, at d. 30 november skulle være den officielle mindedag for jødiske flygtninge fra arabiske lande og Iran. Både før og efter Israels oprettelse i 1948 som en moderne jødisk stat, blev jøderne i arabiske lande udsat for intensiv diskriminering og forfølgelse.

  Voldsom forfølgelse af jøder i arabiske lande
  Den nationalistiske og religiøse racisme jøderne blev udsat for har medført, at antallet af jøder i arabiske lande er faldet fra ca.1 million til mindre end 5.000 i de sidste 80 år. Efter den islamiske revolution i Iran i 1979 faldt antallet af jøder fra mere 80.000 til mindre end 10.000.

  MIFF markerede mindedagen i Norge i 2018 – nu også i Danmark
  MIFF Norge markerede dagen for første gang i Norge sidste år og nu er turen også kommet til Danmark. MIFF vil i samarbejde med Israels ambassade, afholde den første mindedag for jødiske flygtninge fra arabiske lande og Iran i København søndag d. 17 november, kl 13:30-15:30 i Det jødiske Hus

  Stor tak til Lyn Julius
  Sidste år udkom en af verdens førende eksperter på området, den britiske forfatter Lyn Julius med bogen Uprooted (How 3000 Years of Jewish Civilization in the Arab World Vanished Overnight). Derfor er det med stor glæde vi byder Lyn Julius velkommen til at holde foredrag for os.

  Israels ambassadør og Folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen (S)
  Stor tak til Israels ambassadør Benny Dagan og Folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen (S) som begge vil sige nogle ord om mindedagens betydning.

  MIFF og Israels ambassade byder jer velkommen!

  Husk at købe billet til mindedagen via Billetto her

   

  Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
  Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
  Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
  Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


  Tidligere artikel#EUROVISION Bus fra “MyHeritage”: 8. april 11-16
  Næste artikelHør mere om MIFF og mød andre Israel-venner i hyggelige omgivelser
  Avatar
  Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

  Ingen indlæg at vise