Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Lyn Julius: -Flere tusind års jødisk historie i de arabiske lande forsvandt over nat

D. 17 nov. arrangerede MIFF den første mindedag for jødiske flygtninge fra arabiske lande og Iran i Danmark. Lyn Julius holdt foredrag om jødernes rige og flere tusind år gammel kultur. I dag er jødisk kultur stort set forsvundet fra regionen. (Foto: Laurence Julius)
For første gang blev mindedagen for jødiske flygtninge fra arabiske lande og Iran markeret i Danmark d. 17 november i Det jødiske Hus i København.

Lyn Julius har skrevet bogen Uprooted, som MIFF har oversat til norsk – Fordrivelsen. Bogen kan købes her. Lyn fortalte med tekst og billeder om en rig og flere tusindårig jødisk kultur i de arabiske lande og Iran, som nærmest forsvandt over nat – 99 procent af jøderne i arabiske lande er blevet jaget eller presset ud i løbet af de sidste 80 år.

Lyns mand Laurence samler på personlige effekter som har tilhørt jødiske flygtninge. Laurence femviste nogle af effekterne til publikum, blandt dem var et udrejse dokument fra en jødisk flygtning fra Irak. Den jødiske flygtning var blevet tvunget til at skrive under på, at han ikke kunne rejse tilbage til Irak samt at alt hvad han ejede i Irak nu ville tilhører den irakiske stat. Jøderne fik simplethen fjernet en enhver tilknytning til deres oprindelsesland og måtte starte helt forfra i deres nye tilværelse i Israel.

Israels ambassadør Benny Dagan fortalte, hvorfor det er vigtigt, at vi husker hvad der skete med jøderne i de arabiske lande. Hvis vi ikke husker fortiden – kan vi ikke undgå det samme sker i fremtiden. Jødernes skæbne er i stor grad fortsat en ufortalt historie, derfor er det afgørende at vi afholder en årlig mindedag og taler åbent om, hvad jøderne blev udsat for.

Israels ambassadør Benny Dagan mindede os om, hvor vigtigt det er at mindes de jødiske flygtninges skæbne i arabiske lande og Iran. (Foto: Laurence Julius)

Folketingsmedlem for Socialdemokratiet Lars Aslan Rasmussen var glad for at tage del i mindedagen. Han vægtede dels, hvor vigtigt det er at mindes det som skete dengang og perspektiverede fortiden op til nutiden. I dag lever forskellige mindretal i Mellemøsten under et stigende pres og er dermed i fare for helt at forsvinde – ligesom det skete med jøderne i Mellemøsten. Alligevel viser verden ikke interesse i deres skæbne. I Iran lever der fortsat nogle få tusind jøder, men de lever i frygt og spørgsmålet er, hvor længe de kan holde til at leve under det iranske præstestyre.

Folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen fra Socialdemokratiet perspektiverede de jødiske flygtninges skæbne i Mellemøsten op til i dag, hvor regionens mindretal lev er under et stigende pres og verden er stille. (Foto. Luarence Julius)


Her kan du se mere om mindedagen i Norge:

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/518384712079128/

Se også videoklippet: Hvor er jeres jøder henne?

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/582182802534562/

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem