Deltag ved mindedagen for jødiske flygtninge i København, Oslo, Kristiansand og Bergen

99 procent af jøderne i arabiske lande er blevet jaget eller presset ud i løbet af de sidste 80 år.

Omslagsillustrationen fra ​​bogen Fordrivelsen viser jødiske flygtninge fra Yemen. (Bogen er skrevet af Lyn Julius på engelsk og oversat af MIFF til norsk)

I 2014 besluttede Knesset, at den 30. november skulle være den officielle mindedag for jødiske flygtninge fra arabiske lande og Iran. Før og efter Israel blev genoprettet som en moderne jødisk stat i 1948, blev jøder i arabiske lande udsat for intensiveret diskrimination og forfølgelse. På grund af den nationalistiske og religiøse racisme, som jøder blev udsat for, er antallet af jøder i arabiske lande de sidste 80 år, faldet fra næsten 1 million til mindre end 5.000. Efter den islamiske revolution i Iran i 1979 er antallet af jøder faldet fra mere 80.000 til mindre end 10.000.

I Norge er MIFF og HJH gået sammen om at arrangere årlige mindemarkeringer i Oslo.

Mandag den 18. november, kl. 18 vil der være et mindemarkering i Litteraturhuset i Oslo.

Lyn Julius. (Foto: Maurice Hoffman)
Lyn Julius. (Foto: Maurice Hoffman)

Der vil være en samtale mellem MIFF-bestyrelsesmedlem Jan Benjamin Rødner og forfatter Lyn Julius. Hun er aktuel med bogen Fordrivelsen, som MIFF udgav i efteråret.

Tirsdag den 19. november kl. 19 holder Lyn Julius foredrag i MIFF Kristiansand.

Før de to møder i Norge holder Lyn Julius også foredrag for MIFF i Danmark. Ved mindemarkeringen i København søndag den 17. november kl. 13.30-15.30 deltager også den israelske ambassadør Benny Dagan og Folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen (Socialdemokratiet).

Torsdag den 21. november kl. 19 inviterer MIFF Bergen dig til en filmvisning i auditoriet i Litteraturhuset i Bergen. Filmen Husk Bagdad giver en unik indsigt i en historie, der er ukendt for mange.

Den første weekend i november offentliggjorde MIFF en helsides annonce i ni af Norges største aviser. Der satte vi også fokus på, hvordan jøderne er blevet fordrevet.

I efteråret 2019 udgav MIFF bogen Fordrivelsen of Lyn Julius. Bestil bogen ved at klikke her.

Den 28. oktober blev historien om jødiske flygtninge også fortalt i MIFF Østfold, hvor Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, holdt foredrag.


Tidligere artikelMIFF har tæt på 12.000 medlemmer
Næste artikelIsraels højesteret inddrager Omar Shakirs visum efter opfordring til statens eliminering
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.