Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Palæstinensiske terrorister som planlagde «et stort angreb» blev dræbt under skudveksling

Her ses sørgende ved begravelsen af palæstinensisk terrorist dræbt under sammenstød med israelske soldateer, 28. september. (Foto: Flash90)
Fire palæstinensiske terrorister blev dræbt og flere blev såret under skudveksling i Jenin.

Fire palæstinensiske terrorister blev dræbt under skudveksling med israelske soldater den 28. september i byen Jenin i Judæa og Samaria (Vestbredden), skriver Times of Israel.

Som MIFF tidligere har skrevet, hører Jenin under de palæstinensiske myndigheder (PA), men PA har igennem længere tid ikke formået at opretholde ro og orden i området. Jenin er derfor blevet en terrorredde som udklækker mange terrorister, der udgør en reel risiko for Israels sikkerhed. Derfor er Israels forsvarshær (IDF) nødsaget til at gå ind i byen for at stoppe terroren, der udgør derfra i at brede sig.

IDF-soldater var igår inde i Jenin for at anholde Abd al-Rahman Hazem, broren til terroristen der tidligere på året begik terrorangrebet mod en bar på Dizerngoff i Tel Aviv, der kostede 3 personer livet. Samt Muhammed Alownah. De to var mistænkt for at stå bag flere skudangreb i løbet af de seneste måneder.

Israelske embedsmænd udtaler at de to terrorister havde planlagt et «endnu større angreb i nær fremtid». Da IDF-soldaterne forsøgte at komme ind i Hazems hus belv en bombe sprængt og skudvekslingen begyndte.

– Hazem og Alownah blev dræbt under skudvekslingen, udtaler IDF.

Ifølge PA blev to terrorister også dræbt under kampene som fulgte. Flere terrorister blev også såret, nogle af dem alvorligt.

Ifølge en lokal fløj af den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ), skød deres medlemmer mod IDF i Jenin.

PIJ har godt fat i de unge i Jenin, der rekrutteres som terrorister via sociale medier.

Den tredje dræbte terrorist er Ahmed Alawneh, han var ansat i PA’s sikkerhedsstyrker og blev dræbt dad han skød mod IDF-soldaterne, ifølge palæstinensiske kilder.

Igennem længere tid har flere og flere ansatte i PA’s sikkerhedsstyrker har et dagjob i PA og et aften job som terrorister, det er noget som vækker stor bekymring i Israel.

Se her hvor mange penge Danmark sender til PA i 2021-2025.

Her ses palæstinensiske terrorister i Jenin, 28. september 2022. (Foto: Flash90)

Ingen IDF-soldater blev såret under skudvekslingen.

IDF igennem flere måneder optrappet anti-terrror aktionerne i Judæa og Samaria hvor fx den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007, forsøger at sætte gang i terror mod israelere.

IDF har også anholdet flere terrorister i området efter den seneste terrorbølge mod Israel som statede tilbage i marts og har kostet 19 personer livet. IDF har anholdt flere hundrede terrorister.

Situationen i Judæa og Samaria er tæt på kaos og flere IDF-soldater havner i skudvekslinger med palæstinensiske terrorister i fx Jenin og Nablus hovr der er store terrorgrupperinger som er godt forsynede med våben. Israelske myndigheder vurdere at PA er ved at miste kontrollen over byerne som ligger i Område A hvor PA har det fulde ansvar for at sikre ro og orden. Men blandt andet interne magtkampe i PA om at overtage præsidentposten efter 86-årige Mahmoud Abbas som er yderst upopulær, betyder at lovløsheden i området har kronede dage.

Se meget stærke indtryk fra Jenin delt af IDF:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem