Her ses israelsk drone ved kysten af Israel. Nu er der for første gang givet grønt lys til at dronerne kan bruges ved målrettede angreb mod terrorister i Judæa og Samaria. (Vestbredden). (Foto: IDF)

Åbner op for brug af kampdroner på Vestbredden

Israels forsvarshær (IDF) har givet grønt lys til at bruge væbnede droner mod palæstinensiske terrorister efter flere voldsomme skudangreb mod israelske soldater.

Ledere af Israels forsvarshær (IDF) i Judæa og Samaria (Vestbredden9 har fået grønt lys til at bruge væbnede droner til målrettede angreb på palæstinensiske terrorister, skriver Jerusalem Post om IDF-chef Aviv Kochavis ok for det nye tiltag mod stigende terror som udgør fra området og truer Israels sikkerhed.

Ifølge avisen er der dermed givet grønt lys til at bruge droner både til efterretning og overvågning samt målrettede angreb mod terrorister som udgør øjeblikkelig/akut trussel mod israelske soldater.

Som MIFF skrev tidligere i dag, blev der i går dræbt 4 palæstinensiske terrorister under skudveksling med israelske soldater i byen Jenin i Judæa og Samaria (Vestbredden).

MIFF har tidligere skrevet om at Jenin hører under de palæstinensiske myndigheder (PA), men PA har igennem længere tid ikke formået at opretholde ro og orden i området. Jenin er derfor blevet en terrorredde som udklækker mange terrorister, der udgør en reel risiko for Israels sikkerhed. Derfor er Israels forsvarshær (IDF) nødsaget til at gå ind i byen for at stoppe terroren, der udgør derfra i at brede sig.

IDF-soldater var igår inde i Jenin for at anholde Abd al-Rahman Hazem, broren til terroristen der tidligere på året begik terrorangrebet mod en bar på Dizerngoff i Tel Aviv, der kostede 3 personer livet. Samt Muhammed Alownah. De to var mistænkt for at stå bag flere skudangreb i løbet af de seneste måneder.

Anholdensen af terroristerne i går i Jenin udviklede sig til gadekampe og det er langt fra eneste farlige hændelse som IDF-soldaterne igennem de seneste måneder har været udsat for i den PA-kontrolleret by.

Tilbage i maj blev en yderst erfaren israelsk IDF-officer dræbt under væbnede kampe hvor terrorister beskød IDF-soldater med «flere tusind skud».

I september blev en anden israelsk officer dræbt under hårde kampe med palæstinensiske terrorister tæt på sikkerhedsbarrieren i Judæa og Samaria.

Israel har i mange år brugt droner mod terrorister i Gaza. (Foto: IDF)

Det er især i den nordlige del af Judæa og Samaria (Vestbredden), der har været voldsomme skudvekslinger mellem IDF og terroristerne. I store byer som Jenin og Nablus har de palæstinensiske myndigheder (PA) mere eller mindre mistet kontrollen. Lovløsheden i området har givet en ideel grobund til at flere terrorgrupper kan få godt fat i befolkningen – i sær i de unge.

Den omfattende vold fra terroristerne øger faren for at Israel trækkes ind i en mere omfattende operation i Judæa og Samaria, end Operation Defensive Shield i 2002. Det er årsagen til at IDF åbner op for brug af kampdroner.

Indenrigsminister Omer Bar-Lev udtaler at Israel ikke ønsker at starte en stor operation i Judæa og Samaria, men at det kan komme på tale hvis «situationen fortsat forværres». Indenrigsministeren tilføjer at Israel «gennemfører målrettede tiltag» i håb om at det ikke bliver nødvendigt.

Israels luftvåben har siden 2008 brugt væbnede doner ved målrettede angreb mod Hamas- og Palæstinensisk Islamisk Jihad terrorister i Gaza. Israel har endnu ikke brugt væbnede droner i Judæa og Samaria, det er der nu åbnet op for kan ske.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp