Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Rapport: Hizbollah har flere hundrede kilometer tunnel-netværk

Hizbollah har et enormt netværk af underjordiske tunneller. Tunnellen på billedet nåede ind i Israel. (Foto: IDF)
Nordkorea har hjulpet med at bygge det enorme underjordiske terrornetværk som er endnu større end terrorgruppen Hamas' «metroen» netværk i Gaza.

De seneste måneder er Nord-Israel gentagende gange blevet angrebet af raketangreb fra Libanon som er under Irans håndlanger, terrororganisationen Hizbollahs fulde kontrol. Den 6. august skrev MIFF: Hizbollah har angrebet Israel med mindst 20 raketter fra Libanon. Den israelske hær angriber kilden i Libanon. Læs HER.

Samme dag skrev MIFF: Se vrede indbyggere i Libanon angribe Hizbollah-terrorist og stoppe raketangreb mod Israel. – Film det så hele verden kan se at Hizbollah affyrer raketter fra vores hjem!, råbte vrede libanesiske indbyggere som stoppede Hizbollah-terrorist i at angribe Israel med raketter. Læs HER.

Nu viser ny rapport udgivet af det israelske center Alma – læs om centret HER, at den libanesiske terrororganisation Hizbollah har bygget et enormt interregionalt netværk af tunneller, som dækker store dele af Libanon. Terrortunneller er bygget på en måde så terrororganisationen kan flytte terrorister og våben. Læs om terrororganisationen Hizbollah HER. Læs om Irans rolle HER.

Almas rapport hedder «Tunnellandet» – centret forsker i de sikkerhedsudfordringer som Israel står overfor ved den nordlige front med Libanon som naboland, skriver Jerusalem Post.

Ifølge rapporten begyndte terrororganisationen Hizbollah allerede sit storstillede tunnelprojekt efter Anden Libanon Krig i 2006 – læs mere om krigen HER. Terrororganisationen har fået hjælp fra NordKorea og Iran til tunnelnetværket som er meget større end tunnelnetværket også kendt som «metroen» – læs HER på 150 kilometer som den iransk-støttet terrorgruppe Hamas har i Gaza (terrorgruppen har kontrolleret enklaven siden 2007. Læs om terrorgruppen Hamas HER.

Hizbollahs tunnelnetværk forbinder Beirut-området som er terrororganisationens hovedkvarter, med Beqaa-området, som terrororganisationen har brugt som operativ base, til sit kerneområde i Syd-Libanon. Tunnellerne betyder at Hizbollah hurtigt og usynligt kan flytte flere hundrede af sine terrorister med fuld udstyr under jorden.

Hizbollahs underjordiske tunneller er så store at eksempelvis motorcykler, ATVer (offroad køretøj) og andre mindre køretøjer kan køre igennem dem, på den måde kan terrororganisationens terrortropper let komme fra et sted til sted, styrke forsvarspositioner eller angribe.

Terrororganisationens terrortunnel-netværk er på flere hundrede kilometer.

Kom med ned i en af Hizbollahs terrortunneller her:

Ligesom Hamas’ tunnelsystem, har Hizbollahs terrortunneller også underjordiske kommando- og kontrolrum, våben- og forsyningsdepot, feltklinikker og skakter hvorfra terrororganisationen kan angribe Israel med alle typer raketter.

Hizbollahs terrortunneller kan desuden håndterer artilleriangreb og har skakter som åbnes kortvarigt og lukker igen efter artilleriet er affyret. Skakterne er godt kamufleret og kan ikke ses fra jord niveau.

Terrortunnellerne krydser ikke grænsen ind i Israel og er samme tunnelnetværk som Nordkorea har. Et nordkoreansk mineselskab har hjulpet med at bygge terrororganisationens enorme terrororganisationens enorme netværk af underjordiske tunneller.

Tidligere er der også blevet afsløret terrortunneller som løber ind i Israel. I 2018 begyndte det israelske forsvar (IDF) Operation Northern Shield for at ødelægge seks Hizbollah-tunneller som var gravet ind i israelsk territorium. Tunnellerne skulle efter planen bruges til et større angreb mod Israel, det blev blandt andet også afsløret at Hizbollah havde planer om at belejre israelsk landsby – læs HER.

Alle seks Hizbollah-tunneller som løb ind over grænsen til Israel blev ødelagt – læs HER. Det var et stort slag for Irans håndlanger. Ifølge IDF har Hizbollah ikke forsøgt at genopbygge terrortunnellerne igen.

Se Hizbollah-terroristens udtryk da han indser at han er blevet opdaget – klik her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem