Hizbollah har angrebet Israel med mindst 20 raketter fra Libanon

Den israelske hær angriber kilden i Libanon.
Det israelske raketforsvar Iron Dome er effektivt, men også meget dyrt at bruge. (Foto: Det israelske forsvar)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

For blot to dage siden skrev MIFF om raketangreb mod Nord-Israel fra Libanon – læs HER.

Ved raketangrebet onsdag døde israelsk-arabisk brandmand under slukning af brande forårsaget af raketangrebene.

Igen i dag lød raketalarmerne i Nord-Israel, skriver den israelske nyhedskanal N-12 (oversat fra hebraisk).

Irans håndlanger, terrororganisationen Hizbollah har taget ansvaret for de mindst 20 raketter som blev affyret i dag mod Nord-Israel.

Israels missilforsvar Iron Dome, nedskød mindst ti af raketterne, der er ingen meldinger om personskader, til trods for at mindst 30% af indbyggerne i området ikke har adgang til beskyttelsesrum/sikkerhedsrum.

Den israelske hær (IDF) angriber netop nu kilden i Libanon. Israels premierminister Naftali Bennett vil holde et sikkerhedsmøde med forsvarsminister Benny Gantz, IDF’s chef og højtstående medlemmer af forsvarssystemet. Hjemmefrontens kommando har opdateret, at der ikke er særlige retningslinjer til indbyggerne i området, men situationen er meget spændt og kan ændre sig.

Raketalarmerne blev aktiveret i Neve Ativ og Ein Kenia (nordlige Golan) og i Kibbutz Snir i Galilæa. Mindst 20 raketter blev affyret mod Israel fra Mount Dov i Libanon mod israelsk territorium.

Irans håndlanger, terrororganisationen Hizbollah har taget ansvaret for raketangrebet. Hizbollah udtaler at angrebet er gengældelse for IDF’s gengældelse af raketangrebet mod Nord-Israel i onsdags. Onsdag blev blandt andet Kiryat Shmona angrebet af raketter fra Syd-Libanon.

IDF mener at dagens raketangreb skete fra området af Shebaa farmene (nordvestlige skråninger af Mount Dov). Området er under Hizbollahs kontrol, fortalte libanesiske sikkerhedskilder i Libanon til Reuters. Forsvarsminister Benny Gantz, Premierminister Naftali og sikkerhedstoppen mødes netop nu for at drøfte situationen.

Ifølge IDF blev de fleste raketter nedskudt af missilforsvaret Iron Dome, øvrige raketter eksploderede i åbne områder.

Dagens raketangreb er tredje gang Israel angribes af raketter fra Libanon i løbet af to uger.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelSkal ny plads på Nørrebro hedde Palæstinas Plads?
Næste artikelSe vrede indbyggere i Libanon angribe Hizbollah-terrorist og stoppe raketangreb mod Israel
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise