Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hizbollah har angrebet Israel med mindst 20 raketter fra Libanon

Det israelske raketforsvar Iron Dome er effektivt, men også meget dyrt at bruge. (Foto: Det israelske forsvar)
Den israelske hær angriber kilden i Libanon.

For blot to dage siden skrev MIFF om raketangreb mod Nord-Israel fra Libanon – læs HER.

Ved raketangrebet onsdag døde israelsk-arabisk brandmand under slukning af brande forårsaget af raketangrebene.

Igen i dag lød raketalarmerne i Nord-Israel, skriver den israelske nyhedskanal N-12 (oversat fra hebraisk).

Irans håndlanger, terrororganisationen Hizbollah har taget ansvaret for de mindst 20 raketter som blev affyret i dag mod Nord-Israel.

Israels missilforsvar Iron Dome, nedskød mindst ti af raketterne, der er ingen meldinger om personskader, til trods for at mindst 30% af indbyggerne i området ikke har adgang til beskyttelsesrum/sikkerhedsrum.

Den israelske hær (IDF) angriber netop nu kilden i Libanon. Israels premierminister Naftali Bennett vil holde et sikkerhedsmøde med forsvarsminister Benny Gantz, IDF’s chef og højtstående medlemmer af forsvarssystemet. Hjemmefrontens kommando har opdateret, at der ikke er særlige retningslinjer til indbyggerne i området, men situationen er meget spændt og kan ændre sig.

Raketalarmerne blev aktiveret i Neve Ativ og Ein Kenia (nordlige Golan) og i Kibbutz Snir i Galilæa. Mindst 20 raketter blev affyret mod Israel fra Mount Dov i Libanon mod israelsk territorium.

Irans håndlanger, terrororganisationen Hizbollah har taget ansvaret for raketangrebet. Hizbollah udtaler at angrebet er gengældelse for IDF’s gengældelse af raketangrebet mod Nord-Israel i onsdags. Onsdag blev blandt andet Kiryat Shmona angrebet af raketter fra Syd-Libanon.

IDF mener at dagens raketangreb skete fra området af Shebaa farmene (nordvestlige skråninger af Mount Dov). Området er under Hizbollahs kontrol, fortalte libanesiske sikkerhedskilder i Libanon til Reuters. Forsvarsminister Benny Gantz, Premierminister Naftali og sikkerhedstoppen mødes netop nu for at drøfte situationen.

Ifølge IDF blev de fleste raketter nedskudt af missilforsvaret Iron Dome, øvrige raketter eksploderede i åbne områder.

Dagens raketangreb er tredje gang Israel angribes af raketter fra Libanon i løbet af to uger.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem