IDF: 33.366444N, 35.405556E

Hvad betyder det israelske forsvars kryptiske besked?
Koordinaterne IDF har offentliggjort er på ejendommen markeret med rødt, hvor den iransk-støttet terrororganisation Hizbollah har et stort våbenlager. Ejendommen på den anden side af vejen, markeret med gult er en skole. (Foto: Google Earth)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Det israelske forsvar (IDF) Tweetede mystisk Tweet 14. juli: «33.366444N, 35.405556E» stod der i Tweetet. Mange spekulerede på hvad Tweetet betød. Nu viser det sig at være koordinaterne til en ejendom i Libanon – ikke en hvilken som helst ejendom, men et kæmpe Hizbollah-våbenlager lige over for en skole, skriver Times of Israel.

Israelske kilder vurderer at mængden af eksplosiver svarer til halvdelen af eksplosivkraften som sidste år forårsagede den enorme eksplosion i Libanon og ødelagde store dele af landets hovedstad Beirut. Læs mere HER og HER

Det enorme våbenlager tilhører den iransk-støttet terrororganisation Hizbollah. Læs om Hizbollah HER. Læs om Iran HER.

IDF forventer våbenlageret hurtigt vil blive flyttet efter at være blevet afsløret for hele verden.

Til trods for at Israel med afsløringen har “mistet” overraskelsesmomentum ved en evt. fremtidig konflikt, udtaler IDF at de med afsløringen sender klart signal til Hizbollah om at israelsk efterretning er der hvor de er. Derudover vil IDF vække verdens opmærksom på hvor stor en farer terrororganisationen udgør for børn i Libanon.

IDF udtaler desuden at de har information om yderligere «flere tusind» Hizbollah-mål.

– Hizbollah ville bruge våbenlageret mod IDF-soldater og Israels indbyggere. Våbenlageret ligger midt i hjertet af Libanons civilbefolkning, blot få meter fra en skole. I lighed med det mål, er der tusindvis af andre Hizbollah-mål, som sætter Libanons borgere i fare, udtaler IDF.

Satellitbilleder af de koordinater IDF har offentliggjort viser fireetagers ejendom over for vejen hvor en skole med 300 elever er placeret i byen Ebba.

De seneste år har Israel brugt en politik om at offentliggøre information om Hizbollah-personel og ejendele i forsøget på at tvinge terrororganisationen til at ændre taktik uden at bruge militære angreb, som ville resulterer i voldsom konfrontation eller regulær krig.

I 2018 og 2020, afslørede daværende premierminister Benjamin Netanyahu under sin tale i FNs generalforsamling flere mål brugt af terrororganisationen til udvikling af præcisionsstyrede raketter i Beirut.

Iran har gjort Hizbollah til den mest magtfulde terrorhær i verden
Efter Anden Libanon-krig og ved komplet ignorering af FNs Sikkerhedsråds resolution 1701, som indførte fuld embargo mod Hizbollah-våbensmugling, iværksatte terrororganisationen en massiv logistikoperation med knap 7 milliarder kroner fra Iran i lommen. Pengene blev brugt til at anskaffe titusindvis af raketter som betød at Hizbollah blev den mest magtfulde terrorhær i verden. Læs mere HER

Hizbollahs våbenlager i Ebba er således et klart brud på FNs sikkerhedsråds resolution 1701. I henhold til resolutionen skal alle væbnede libanesiske grupper udenom hæren holde sig nord for Litani-floden. UNIFIL, FN-styrkerne som har ansvaret for at Syd-Libanon er frit for væbnede Hizbollah-medlemmer, har ikke kommenteret sagen.

Israel kæmpede i 2006 mod Hizbollah i storstillet konflikt som varede 34 dage. Hizbollah angreb Israels civilbefolkning mod nord med flere tusind raketter, 165 israelere dræbt, heraf 44 civile. Over 1100 libanesere, både Hizbollah-krigere og civile, blev dræbt.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHvad har du lært i skolen i dag?
Næste artikel30 anholdt efter billedet blev taget
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise