Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hizbollah: Sammenstød med Israel er ovre – nu er vi inde i ‘ny fase’

Hassan Nasrallah og hans organisasjons Hizbollah blir av tenketanken INSS sett på som den største trusselen mot Israel. (Foto: Sayed Hashem/Flickr)
Hizbollahs leder Hassan Nasrallah støttes av Iran. (Foto: Sayed Hashem/Flickr)
Hizbollahs leder Hassan Nasrallah udtaler, at de ikke længere vil overholde de "røde linjer". Terrorgruppen vil fokusere på israelske droner, der kommer ind i det libanesiske luftrum.

Hizbollahs leder Sheikh Hassan Nasrallah sagde mandag, at angrebene mod det nordlige Israel er forbi – i stedet er de nu inde i en “ny fase”, hvor den Iran-støttede terrorgruppe ikke længere vil overholde de røde linjer, skriver Israel Hayom.

I en tv-transmitteret tale sagde Nasrallah, at fokus nu er de israelske droner, der kommer ind i Libanons luftrum. Nasrallah tilføjede at droneangreb vil blive håndteret af deres krigere på jorden.

I søndags angreb Hizbollah det nordlige Israel med panserværns-missiler efter et droneangreb i sidste uge i en Hizbollah-kontrolleret Beirut-forstad. Hizbollah beskyldte Israel for droneangrebet og ifølge Israel Hayom er frygten for en større regional konflikt stigende.

I sin tale sagde Nasrallah at søndagens missiler sendt mod Israel er “en klar besked om, at hvis I angriber, vil alle jeres grænser, jeres styrker og jeres bosættelser tæt på grænsen og [dybt inde i landet] være i fare.”

Ifølge Israel Hayom virkede Nazrallah til at mene det alvorligt. Det på trods af at den generelle opfattelse i regionen er, at krig ikke er løsningen i en tid med meget høje regionale spændinger.

Under Hizbollahs angreb mod Israel i søndags lod IDF angiveligt som om israelske soldater var blevet såret for at deeskalere konflikten med Hizbollah.

Israelske medier fotograferede en militærhelikopter, der så ud til at evakuere to sårede soldater til hospitalet, efter Hizbollah havde angrebet en militærbase og militærkøretøjer med panserværns-missiler. Ifølge Israel var der ingen personskader.

Hizbollah sagde, at de havde ramt et IDF-køretøj og offentliggjorde et videoklip, hvor to panserværns-missiler rammer et køretøj i bevægelse.

Nasrallah sagde, at søndagens hændelse markerede den første Hizbollah-operation i lang tid, rettet mod Israel ved positioner langs grænsen, ikke ved de israelsk-besatte gårde i Shebaa.

”Der er ikke længere en rød linje,” sagde Nasrallah. “Jeg siger til israelerne, vi har ikke længere røde linjer, fordi I har ændret på spillereglerne.”

I en videoerklæring på Twitter gav premierminister Benjamin Netanyahu udtryk for udsigten til en fremtidig militær indsats for at forhindre Hizbollah i at få fat i missiler, der kan affyres med øget nøjagtighed mod mål i Israel.

“Vi vil fortsætte med at gøre, hvad der er nødvendigt for at forsvare Israel til søs, på land og i luften. Vi vil fortsætte med at handle mod truslen om præcisionsstyrede raketter,” sagde Netanyahu.

Udenrigsminister Yisrael Katz sagde, at han havde bedt Tyskland fortælle Libanon, at hvis de ikke hæmmer Hizbollahs aktivitet mod Israel, “vil Libanon i sin helhed blive ramt og lide stor skade.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem