Palæstinensiske terrorgrupper registrerer børn som vil deltage i deres sommerlejrer i Rafah i Gaza,14. juni 2021. i Hamas' sommerlejrer trænes børn i at blive den nye generation af krigere mod Israel. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

USA sanktionerer Hamas’ finansielle netværk

- Hamas har genereret enorme indtægter via hemmelige investeringer mens de har destabiliseret Gaza, hvor indbyggerne lever under barske vilkår og meget dårlig økonomi, udtaler Elizabeth Rosenberg, assisterende finansminister for terrorfinansiering og finansiel kriminalitet.

MIFF har tidligere skrevet om at den iransk-støttet terrorgruppe Hamas, har hemmelige investeringer i udlandet til en værdi af flere hundrede millioner kroner.

Sudan har også forsøgt at beslaglægge Hamas-aktiver i landet.

Nu har USA indført sanktioner i forsøget på at komme problemet til livs

Abdallah Yusuf Faisal Sabri som er jordansk statsborger, bor i Kuwait og højtstående mbedsmand i Hamas, rammes sammen med et Hamas-netværk af de amerikanske sanktioner, skriver i24 NEWS.

Sanktionerne er rettet mod Hamas’ investeringskontor, som har aktiver, der vurderes at have en værdi på mere end 3,5 milliarder kroner og omfatter virksomheder i Sudan, Tyrkiet, Saudi-Arabien, Algeriet og Emiraterne.

“Hamas har genereret enorme indtægter via hemmelige investeringer, mens de har destabiliseret Gaza, hvor indbyggerne lever under barske vilkår og meget dårlig økonomi,” udtaler Elizabeth Rosenberg, assisterende finansminister for terrorfinansiering og finansiel kriminalitet, ifølge Reuters.

Den iransk-støttet terrorgruppe har kontrolleret Gaza siden 2007 og står på EU, USA og Israels terrorliste.

Hamas-embedsmand, Sami Abu Zuhri, afviste USA’s beskyldninger.

“De amerikanske påstande er ukorrekte, og kommer fra den israelske besættelse som spreder sine falske påstande,” sagde Abu Zuhri, rapporterede Reuters.

Virksomhederne der rammes af USA’s sanktioner er blandt andet Agrogate Holding i Sudan, Sidar Company i Algeriet, Itqan Real Estate JSC i Emiraterne, Trend GYO i Tyrkiet og Anda Company i Saudi-Arabien.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp