Facebook har blokeret Hamas-tilknyttet nyhedsbureau efter glorificering af vold og terror. (Foto: https://thoughtcatalog.com/ flickr.com)

Facebook har fjernet over 150 konti med Hamas-tilknytning på sociale medier

Krigen mod Israel foregår i høj grad også på sociale medier.

Krigen mod Israel foregår i høj grad også på sociale medier. Den 14. juli skrev MIFF; Facebook har blokeret Hamas-tilknyttet nyhedsbureau. Nyhedsbureauet har 7,5 millioner FB-følgere. Læs HER.

I 2020 skrev MIFF; MIFF kræver at Facebook bruger IHRAs definition på antisemitisme. 128 organisationer fra en række lande, inklusiv MIFF, sendte fredag ​​den 7. august et brev til Facebook’s ledelse hvor vi anbefaler brugen af ​​IHRA’s definition i kampen mod antisemitisme. Læs HER. Læs Facebooks svar til MIFF HER.

Nu har Meta som tidligere hed Facebook, meddelt at de har fjernet over 150 Facebook- og Instagram-konti som menes at have tilknytning til den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007, skriver i24NEWS.


– Vi har fjernet 141 Facebook-konti, 79 sider, 13 grupper og 21 Instagram-konti fra Gaza, som primært var rettet mod palæstinensiske brugere, Egypten og Israel, meddelte Meta i deres månedlige Adversarial Threat Report – læs rapporten HER.

– Vi fandt aktivitet som led i vores interne undersøgelse af formodet koordineret mistænksom adfærd i regionen og kædede den sammen med Hamas, forklarer Meta (Fecebook).

Koordineret mistænksom adfærd er i henhold til FB-definitionen: “manipulation af den offentlige debat med et bestemt strategisk mål for øje, hvor falske konti er afgørende for at opnå målet,” skriver Meta (Facebook).

I Metas rapport står der blandt andet at nogle af de lukkede konti hævdede at blive opereret af nyhedsmedier og samfund i Judæa og Samaria (Vestbredden), Israel og Sinai, andre foregav at være uafhængige nyhedssider i Judæa og Samaria og Gaza.

Mange konti var sat op som om de var unge kvinders profiler i Judæa og Samaria og Sinai. De fleste konti var allerede opdaget og deaktiveret for at være falske eller for at overtræde andre regler, før netværket blev fjernet.

Ifølge rapporten postede personerne som stod bag siderne nyheder, tegneserier og memes på arabisk om aktuelle begivenheder, kritik af israelsk forsvarspolitik, Fatah og de palæstinensiske myndigheders præsident Mahmoud Abbas og udtrykte støtte til Hamas.

Omkring 407.000 konti fulgte en eller flere af Facebook-siderne, og der var blevet brugt omkring 21.000 dollars (svarende til omkring 139.000 kroner) på Facebook- og Instagram annoncer. Annoncerne blev primært betalt med amerikansk valuta.

Læs om terrorgruppen Hamas HER. Læs om Irans rolle HER. Læs hvordan Hamas gemmer milliardinvesteringer i udlandet – eksempelvis i Tyrkiet HER.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp