Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Facebook har blokeret Hamas-tilknyttet nyhedsbureau

Facebook har blokeret Hamas-tilknyttet nyhedsbureau efter glorificering af vold og terror. (Foto: https://thoughtcatalog.com/ flickr.com)
Nyhedsbureauet har 7,5 millioner FB-følgere.

Facebook har blokeret det Hamas tilknyttet nyhedsbureau Shehab i Gaza. Facebooks beslutning sker som en konsekvens af nyhedsbureauets overtrædelse af FBs regler om at vold og terror ikke må glorificeres, skriver avisen Israel Hayom.

Facebook-siden blev oprettet i 2011 og har knap 7,5 millioner følgere.

– Trods henvendelser til deres administratorer vedrørende vores politikker, ser vi os nødsaget til at deaktivere Shehab News Agency Facebook-side efter gentagne overtrædelse af vores standarder, udtaler Facebook-talsmand.

– Vi har tidligere forklaret Shehab News-teamet at vi ikke tillader ros eller støtte til grupper, ledere eller enkeltpersoner involveret i vold, på den måde holder vi vores samfund sikkert og forhindre vold, tilføjer talsmanden.

På Twitter skrev Shehab: – Facebook har slettet Shehab News Agency’s FB-side og blokeret vores indhold for for vores 7,5 millioner følgere som en del af FB’s politik i bekæmpelse af palæstinensisk indhold.

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har haft kontrollen over Gaza siden 2007 og har som erklæret mål at udslette Israel, har fordømt FB’s beslutning. Læs om Hamas HER. Læs om Iran HER.

– Vi fordømmer beslutningen og betragter den som en uretfærdig beslutning og et angreb mod mediefrihed og ytringsfrihed, udtaler Hamas’ chef for terrorgruppens udenlandske mediedivision, Rafat Morra.

– Shehab er et professionelt nyhedsbureau som har forpligtet sig til professionel etik og internationalt anerkendte mediestandarder som er i stand til at have bred tilstedeværelse i medieverden, tilføjer Morra.

Shehab har været aktiv siden 2007 (samme år tog Hamas kontrol over Gaza i et blodigt kup). Facebook-siden blev også blokeret i 2015 efter nyhedsbureauet postede grafisk vold, ifølge det palæstinensiske WAFA-nyhedsbureau.

Læs (2020): MIFF kræver at Facebook bruger IHRAs definition på antisemitisme. 128 organisationer fra en række lande, inklusiv MIFF, sendte fredag ​​den 7. august et brev til Facebook’s ledelse hvor vi anbefaler brugen af ​​IHRA’s definition i kampen mod antisemitisme.

Læs (2020): Læs hele Facebooks svar til MIFF. – At bekæmpe antisemitisme er et utroligt vigtigt emne, og noget som jeg er meget optaget af, skriver Sheryl Sandberg, vicedirektør i Facebook, i et svar til MIFF.

Læs også: Studie: Antisemitisk indhold på TikTok steget med 912%. Alt lige fra nazihilsener til latterliggørelse af Holocaust.



Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem