Facebook har blokeret Hamas-tilknyttet nyhedsbureau

Nyhedsbureauet har 7,5 millioner FB-følgere.
Facebook har blokeret Hamas-tilknyttet nyhedsbureau efter glorificering af vold og terror. (Foto: https://thoughtcatalog.com/ flickr.com)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Facebook har blokeret det Hamas tilknyttet nyhedsbureau Shehab i Gaza. Facebooks beslutning sker som en konsekvens af nyhedsbureauets overtrædelse af FBs regler om at vold og terror ikke må glorificeres, skriver avisen Israel Hayom.

Facebook-siden blev oprettet i 2011 og har knap 7,5 millioner følgere.

– Trods henvendelser til deres administratorer vedrørende vores politikker, ser vi os nødsaget til at deaktivere Shehab News Agency Facebook-side efter gentagne overtrædelse af vores standarder, udtaler Facebook-talsmand.

– Vi har tidligere forklaret Shehab News-teamet at vi ikke tillader ros eller støtte til grupper, ledere eller enkeltpersoner involveret i vold, på den måde holder vi vores samfund sikkert og forhindre vold, tilføjer talsmanden.

På Twitter skrev Shehab: – Facebook har slettet Shehab News Agency’s FB-side og blokeret vores indhold for for vores 7,5 millioner følgere som en del af FB’s politik i bekæmpelse af palæstinensisk indhold.

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har haft kontrollen over Gaza siden 2007 og har som erklæret mål at udslette Israel, har fordømt FB’s beslutning. Læs om Hamas HER. Læs om Iran HER.

– Vi fordømmer beslutningen og betragter den som en uretfærdig beslutning og et angreb mod mediefrihed og ytringsfrihed, udtaler Hamas’ chef for terrorgruppens udenlandske mediedivision, Rafat Morra.

– Shehab er et professionelt nyhedsbureau som har forpligtet sig til professionel etik og internationalt anerkendte mediestandarder som er i stand til at have bred tilstedeværelse i medieverden, tilføjer Morra.

Shehab har været aktiv siden 2007 (samme år tog Hamas kontrol over Gaza i et blodigt kup). Facebook-siden blev også blokeret i 2015 efter nyhedsbureauet postede grafisk vold, ifølge det palæstinensiske WAFA-nyhedsbureau.

Læs (2020): MIFF kræver at Facebook bruger IHRAs definition på antisemitisme. 128 organisationer fra en række lande, inklusiv MIFF, sendte fredag ​​den 7. august et brev til Facebook’s ledelse hvor vi anbefaler brugen af ​​IHRA’s definition i kampen mod antisemitisme.

Læs (2020): Læs hele Facebooks svar til MIFF. – At bekæmpe antisemitisme er et utroligt vigtigt emne, og noget som jeg er meget optaget af, skriver Sheryl Sandberg, vicedirektør i Facebook, i et svar til MIFF.

Læs også: Studie: Antisemitisk indhold på TikTok steget med 912%. Alt lige fra nazihilsener til latterliggørelse af Holocaust.Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel– Stor ære at åbne ambassaden her
Næste artikelHvad har du lært i skolen i dag?
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise