Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Studie: Antisemitisk indhold på TikTok steget med 912%

Israelsk studie viser at der spredes meget jødehad og konspirationsteorier på den populære app TikTok. (Foto: Pixabay)
Alt lige fra nazihilsener til latterliggørelse af Holocaust.

Nyt studie viser at antisemitisk indhold på TikTok er steget med 912%!. TikTok er et socialt netværk hvor brugerne kan dele korte klip. Men det er ikke kun sang, dans og humor som florerer på TikTok – flere og flere deler had.

Doktor Gabriel Weimann fra Haifa universitet og Natalie Masri fra institut for antiterror på IDC Herzliya har i deres studie afdækket den voldsomme stigning i eksempelvis antisemitisk retorik og billeder.

Studiet løb over en periode på fire måneder, skriver avisen Jerusalem Post.

I løbet af studiet steg kommentarerne på de undersøgte posts fra 41 til 415, hvilket giver den tidligere nævnte stigning til 912%.

Antisemitiske indlæg steg fra 43 til 61. Derudover steg antallet af antisemitiske brugernavne fra 4 til 59 – eksempelvis @holocaustwasgood [Holocaust var godt] til @eviljews [onde jøder].

TikToks regulering af indhold er hovedårsagen til den store forskel mellem antallet af antisemitiske kommentarer og antisemitiske indlæg. Indlæg slettes oftere mens kommentarerne ofte slipper igennem censuren.

Den antisemitiske retorik på TikTok er alt lige fra nazihilsener, tegninger hvor jøder er afbilledet med lange næser, latterliggørelse af Holocaust og meget meget andet. Weimann, som har ledet studiet er bekymret over det der sker på TikTok.

– TikTok henvender sig til et ungt, letpåvirkeligt og naivt publikum. Vi ved at aktører med onde hensigter bruger platformen til at sprede deres had, derfor må vi tage det meget alvorligt, udtaler Weimann.

Oktober 2020 opdaterede TikTok sine brugervilkår, men Weimann frygter at platformen ikke vil sætte ind med de nødvendige tiltag for at stoppe antisemitismen.

Norske TikTok-brugere spreder antisemitisme – en bruger havde haft over 270.000 visninger og over 10.000 likes på klip med grov jødehetz. Det er yderst bekymrende at det nævnte klip var brugerens mest sete og at mange børn og unge eksponeres for indholdet.

Skriver du ordet «jøde» i TikToks søgefelt popper ord som «jødesvin» og «jødefaren» automatisk op.

Også under den seneste Gaza-krig mellem terrorgruppen Hamas og Israel, blev TikTok brugt som platform til at sprede had og opildning til arabisk vold mod jøder – læs HER.

Se TikTok klip af arabisk vold mod jøder i Jerusalem (kan virke stødende):

Læs (2020): MIFF kræver at Facebook bruger IHRAs definition på antisemitisme. 128 organisationer fra en række lande, inklusiv MIFF, sendte fredag ​​den 7. august et brev til Facebook’s ledelse hvor vi anbefaler brugen af ​​IHRA’s definition i kampen mod antisemitisme.

Læs (2020): Læs hele Facebooks svar til MIFF. – At bekæmpe antisemitisme er et utroligt vigtigt emne, og noget som jeg er meget optaget af, skriver Sheryl Sandberg, vicedirektør i Facebook, i et svar til MIFF.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem