Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Corona stopper ikke Hamas terrorindustri mod Israel

Hamas kriger (Illustratonsfoto: IDF)
Hamas kriger (Illustratonsfoto: IDF)
Hamas hovedkvarter i Gazastriben arbejder døgnet rundt på at rekruttere flere operatører og gennemfører terrorangreb mod Israel.

Hamas i Gazastriben er fortsat meget aktive i planlægning og gennemførelse af terrorangreb i Judæa og Samaria. Deres operatører har de sidste par måneder arbejdet på planlægning af angreb. Selvom der har været en nedgang i antallet af hændelser i løbet af Corona-krisen, skyldes det hovedsageligt at territorierne har været under nedlukning og begrænsning af fri bevægelse, skriver Israel Hayom.

Corona og dens effekt har ikke påvirket Hamas-lederne i hovedkvarteret i Gazastriben, som fortsat prøver at rekruttere operativer døgnet rundt på Vestbredden til at udføre terrorangreb mod Israel.

-De er ikke holdt op med at forsøge at udføre terrorangreb på Vestbredden, siger Reuven Erlich, direktør i Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center.

Sidste måned meddelte Shin Bet at truslen fortsat er høj. Ifølge Shin Bet stoppede de en Hamas-terrorcelle som planlagde flere bombeangreb i Jerusalem, heriblandt Teddy Stadium. Der var også planer om at angribe det israelske forsvars positioner (IDF) og veje nær Ramallah med fjernstyrede bomber. De mistænkte terrorister blev arresteret.

Ifølge undersøgelsen mødtes terroristerne under deres studier på Birzeit University nær Ramallah hvor en Hamas-studerendeorganisation opererer – den største på Vestbredden. Organisationen som hedder Kutla Islamiya vier sit arbejde til modstand mod Israel og bruges ofte af Hamas til at fremme deres ideologi og rekruttering af flere terrorister.

Titusindvis er blevet rekrutteret til cellens medlemmer af et højtstående Hamas-medlem som bor i Ramallah. Han er også aktiv i Kutla Islamiya på Birzeit University, ifølge Shin Bet.

-Han var forbindelsen mellem cellemedlemmerne og Hamas og han har været i administrativ tilbageholdelse grundet den risiko som han udgør for sikkerheden i området, udtaler Shin Bet.

Optrevling af ​​terrorcellen forhindrede et større antal væbnede angreb mod civile og soldater og er en af flere terrorplaner, som de seneste måneder er blevet afværget af de israelske sikkerhedsstyrker.

I 2019 stoppede Shin Bet sammen med IDF over 500 alvorlige terrorangreb, inklusiv bombeangreb, skyderier og kidnapninger, hvoraf mange var planlagt af Hamas og mange målrettet israelske byer.

Samtidig truede Hamas’ politbureau-chef Ismail Haniyeh med at kidnappe flere israelere hvis ikke en fangeudvekslingsraftale blev indgået.

-En fangeudvekslingsaftale har en kendt pris. Israel kender den. Enten opnår vi en respektabel aftale, ellers vil vi bruge en anden mulighed som vil øge vores magt. Vores arm er lang, siger Haniyeh.

Erlich bemærker at situationen i Gaza har været stille uden grænseforstyrrelser og få raketaffyringer mod Israel.
Ifølge Erlich kan to faktorer ændre situationen:
-Corona-krisens afslutning.
-Fremtidige Corona-udbrud i Gaza. Sker det, vil Hamas stå over for offentligt pres for deres manglende evne til at pleje kritisk syge patienter, som svar kan de bruge vold i forsøget på at presse Israel til at yde økonomisk og medicinsk hjælp.

Meir Amit-centret offentliggøre regelmæssigt rapporter om hvordan sundhedsmyndighederne i Gaza og i de palæstinensiske myndigheder (PA) arbejder for at forhindre Corona-spredning.

Erlich roser Gazas sundhedsmyndigheder for deres evne til indtil videre at undgå udbrud og foreløbigt er der kun få smittede.

-I betragtning af Gaza er meget overfyldt, har flygtningelejre og spildevand som flyder i gaderne, har Hamas’ resultater indtil nu været effektive. Så hvordan har de formået at stoppe Corona-spredningen indtil videre? Først og fremmest er der kun to smalle indgangspunkter til Gaza. Den ene er Rafah-grænseovergangen til Egypten, den anden er Erez-grænseovergangen til Israel, som har været næsten helt lukket siden Corona-krisen begyndte. Hamas har investeret mange ressourcer i Rafah og de kan placere alle nyankomne i karantæne og overvåge dem, siger Erlich.

Stop for organiseret turisme og den omstændighed at Gazas befolkning er relativt ung, har også hjulpet.

Alligevel advarer Erlich om at hvis Corona vil begynde at sprede sig i samfundet, “kan den hurtigt komme ud af kontrol. På grund af de overfyldte forhold i Gaza og fordi Gazaerne ikke altid lytter til instruktioner om social distancering og brug af masker. Derudover er sundhedsvæsnet ikke forberedt med medicinsk udstyr, medicin og respiratorer til at håndtere udbrud i Gaza. Hamas lever altid med den dikotomi. De har formået at stoppe det, men hvis Corona spreder sig inde i Gazastriben, vil det blive et stort problem.”

Som et resultat er Hamas begyndt at sprede sprede anti-israelsk propaganda i deres propagandakampagner. I kampangerne bebrejdes Israel for Gazas mangel på medicinske udstyr og beskylder Israel for at ødelægge det medicinske system i Gaza. Meir Amit Center har citeret senior Hamas-talere – blandt andet Yahya Sinwar, som er Hamas militære leder i Gaza. Sinwar kom med trusler om at hvis der ville mangle respiratorer og andet medicinsk udstyr, ville Hamas bruge magt mod Israel og “sørge for af seks millioner israelske bosættere (som Hamas kalder alle israelere) holder op med at trække vejret.” Læs MIFFs artikel om Hamas truslerne mod Israel her.

Ifølge Erlich er Hamas’ propaganda designet til at distrahere fra den omstændighed at de har valgt en alvorlig forsømmelse af Gazas civile behov og har investeret hovedparten af deres økonomiske ressourcer i opbygningsprogrammer for militær styrke.

-Våben, erhvervelser, træning, angrebstunneler og andre militære aktiviteter er meget dyre. Hamas har ikke haft fokus på det medicinske system. Det er grunden til manglende medicinsk udstyr og ressourcer – ikke Israel. Hvis deres budget var gået til civile behov i stedet for militær opbygning, ville de have haft mange penge til medicinske behov. Israel og det internationale samfund ville hjælpe dem mere. Deres situation havde været en helt anden – ikke kun inden for den medicinske sektor, siger Erlich.

-Men på grund af deres ideologi om at ødelægge Israel og holde konflikten kørende, tog de deres valg. Det har implikationer for alle andre områder, afslutter Erlich.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem