Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Chef i Shin Bet: -Vi har afværget over 450 terrorangreb i løbet af det seneste år

Nadav Argaman er chef for Shin Bet. (Foto: Shin Bet)
Chefen for Shin Bet udtaler at avanceret teknologi hjælper dem med at forhindre terrorangreb mod israel og betyder, at israelerne kan leve 'normalt og behageligt'.

Leder af Shin Bet, Nadav Argaman har udtalt, at Shin Bet har afværget over 450 terrorangreb i løbet af det seneste år. Argaman udtalte sig under
UVID International Conference and Exhibition on Unmanned Vehicles i Tel Aviv, skriver Times of Israel.

-Israelsk teknologi og [forsvars] industrien er altid tæt på os – tæt på vores hjerter. Vi køber israelske teknologier før vi køber fra andre lande, sagde Argaman. Vi investerer i meget avanceret teknologi, tilføjede han, ifølge Times of Israel.

Ud over et omfattende netværk af informanter og andre konventionelle teknikker til indsamling af efterretning, har Shin Bet længe været kendt for at bruge avancerede algoritmer til at scanne sociale medier og andre databaser for indikationer af terroraktiviteter, skriver Times of Israel.

-Vi er et agentur bestående af exceptionelt dygtige mennesker, den bedste teknologi og synergi inden for agenturet og med de israelske sikkerhedsmyndigheder, hvilket betyder at vi har en fordel i vores kamp mod meget udfordrende fjender, sagde Argaman. Vores exceptionelle samarbejde og evner har gjort os i stand til, at afværge over 450 terrorangreb i det forløbne år og forsøge at give israelske borgere en sikker og fredelig dagligdag uden at vide, hvad der sker bag kulissen, skriver Jerusalem post.

Et blandt mange eksempler er IDFs kamp for at fange alle terroristerne som stod bag terorangrebet i august, hvor 17-årige Rina Shnerb blev myrdet. IDF har identificeret Kassem Shablis hus – Shabli er en af ​​terroristerne som stod bag angrebet. IDF identificerede huset i Kfar Kobar med henblik på nedrivning.

Kassem a-Karim Ragah Shabli, 25, medlem af PFLP (organisationen har tætte forbindelser til andre palæstinensiske organisationer, som modtager støtte fra Europa – herunder også Norge og Danmark – læs MIFFs artikel her). Shabli er tidligere blevet arresteret for involvering i terroraktiviteter. Shabli leverede sprængstoffer, der blev brugt i IED, hjalp til med at samle bomben og deltog i drabet på Shnerb.

To andre terrorister blev arresteret for involvering i terrorangrebet.

I løbet af ingen tid, arresterede IDF, Shin Bet, det israelske grænse-politi og israelsk politi 11 palæstinensere, der mistænkes for at være involveret i terroraktiviteter, terror og voldelige forstyrrelser mod civile og sikkerhedsstyrker. De mistænkte blev overført til afhøring.

Under IDFs søgninger i Kfar Kobar og Tul Karem fandt de tusindvis af israelske Shekel i terrormidler.

Sidste år afværgede Shin Bet ca. 500 terrorangreb.

-I har afværget 500 terrorangreb i år, sagde premierminister Benjamin Netanyahu ved en prisceremoni i Shin Bet’s hovedkvarter i Tel Aviv, skrev Times of Israel.

-Det er et utrolig antal. Det betyder, at hundredvis af israelske borgere skylder jer deres liv. Jeg vil gerne takke jer af hele ​​mit hjerte for jeres ekstraordinære indsats og for at kæmpe hver dag med diskretion, opfindsomhed, kreativitet og et enormt engagement, sagde Netanyahu i 2018.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem