Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel øger igen antal arbejdstilladelser for palæstinensere fra Gaza

Her ses palæstinensisk grænsekontrol som tjekker palæstinensiske medarbejdere på den palæstinensiske side af Erez-overgangen mellem Gaza og Israel. (Foto: Flash90)
17.000 indbyggere fra Gaza arbejder i Israel. Israel planlægger af øge antal arbejdstilladelser yderligere hvis Syd-Israel ikke udsættes for raketangreb eller anden terror fra Gaza.

Israel øger igen antallet af arbejdstilladelser til palæstinensere i Gaza med 1500 – ialt vil 17.000 palæstinensere kunne arbejde i Israel hvor de får en væsentlig højere løn- og arbejdsvilkår end i den Hamas-kontrolleret enklave.

Israel har løbende øget antal arbejdstilladelser i løbet af de seneste år – fra 5000 primo 2020 til nu 17.000.

Ifølge Israels forsvarsministerium vil flere arbejdstilladelser bidrage positivt til at dæmpe konfliktniveauet i det der kaldes for Otef-Aza, dvs. israelske samfund og byer tæt på Gaza som igennem mere end 20 år har været yderst udsatte og er blevet angrebet af over 20.000 raketter fra Gaza. Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas har haft magten i Gaza siden de begik blodigt kup mod Fatah i 2007.

Israels forsvarsministerium har allerede signaleret at de vil øge antallet af arbejdstilladelser til 20.000 hvis roen i Otef Aza og Syd-Israel bevares.

Ifølge COGAT (Coordination of Government Activities in the Territories), er antallet af grænsepasseringer mellem Gaza og Israel i år øget med 311%.

I 2020 blev der registreret 122.400 grænsepasseringer, i 2021 steg tallet til 163.500, i 2022 er tallet steget til 672.000.

For indbyggerene i Gaza er arbejde i Israel deres redning. Mange familier i Gaza er afhængige af èn indkomst og ofte lever flere generationer under samme tag.

Se israelsk journalists interview af palæstinensere på vej til arbejde i Israel, som blandt andet fortæller at de ikke ønsker krig og blot vil forsørge deres familier, men terrorgrupperne i enklaven lytter ikke til dem.

Udover arbejde i Israel, arbejder over 10.000 palæstinensere i Gaza med Israels modeindustri. Se saudiarabisk rapportage om det unikke samarbejde som indbyggerne i Gaza håber vil blive udbygget yderligere.

Eksporten fra Gaza, som går via Israel, er også på højeste niveau siden 2007, ifølge FNs specialudsending i Mellemøsten, Tor Wennesland.

Israel arbejder desuden også på at forbedre Erez-grænseovergangen mellem Israel og Gaza for at forenkle og effektivisere overgangen for brugerne.

Israel har tidligere forbedret grænseovergangene mellem dem og de palæstinensiske selvstyreområder i Område A i Judæa og Samaria (Vestbredden).

Jf. Oslo-aftalerne fra primo 1990’erne, hører Område A under de palæstinensiske myndigheder (PA), i Område B er PA og Israel forpligtede til at koordinere sikkerhedssamarbejdet og Område C hører under Israel. Det er også her de israelske bosættelser der jf. folkeretten er lovlige, ligger.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem