Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

To bevæbnede palæstinensere arresteret af IDF efter de trængte ind i Israel fra Gaza

Israelske soldater under træning tæt på grænsen til Gaza. (Illustrativt foto: IDF, Flicker)
IDF-tropper åbnede ild og arresterede de to bevæbnede mænd. Ingen blev såret ved hændelsen.

To bevæbnede palæstinensere blev i dag arresteret af IDF-tropper, efter de trængte ind Israel fra Gazastriben. Det skriver avisen Jerusalem Post.

De to mænd kastede en granat mod IDF-tropper som ankom til stedet, efter de mistænkte havde krydset grænsehegnet fra Gazastriben som styres af terrorgruppen Hamas. Granaten var inaktiv og eksploderede ikke.

IDF-tropperne åbnede ild og arrestere de to mistænkte, der var bevæbnet med kniv, værktøj til at skære grænsehegnet op og endnu en inaktiv granat. Ingen blev såret ved hændelsen.

De mistænkte blev afhørt på stedet inden de blev arresteret.

Infiltrationen skete kun timer efter en anden palæstinenser trængte ind i Israel – han blev også arresteret af IDF-tropper. Han var ubevæbnet. Ifølge IDF skaber den seneste tids stigende antal infiltrationer ind i Israel fra Gaza bekymring.

Primo september afværgede IDF-tropper et muligt terrorangreb, efter en bevæbnet palæstinenser trængte ind i Syd-Israel nær Kibbutz Ein Hashlosha, som ligger tæt på byen Khan Younis i det nordlige Gaza. Læs MIFF’s artikel om hændelsen her.

Grundet presset forårsaget af Corona-krisen steg spændingerne i Syd-Israel i løbet af sommeren med hundredvis af brande forårsaget af sprængstof-balloner med eksplosiver sendt ind i Israel fra Gaza. IDF gengældte angrebene med flyangreb for at stoppe terrorangrebene mod israelske byer. Læs MIFF’s artikler om sprængstofballon angrebene mod Israel her.

Der blev aftalt en våbenhvile mellem Israel og terrorgruppen Hamas med Qatars hjælp. Qatar lovede at forhøje deres månedlige bistand på flere mio. dollars til Gaza og sætte gang i flere infrastrukturprojekter i Gaza. Qatar lovede også at give bistand til flere tusind palæstinensiske familier, genåbning af alle grænseovergange med Israel og udvidelse af fiskerizonen. Læs MIFF’s artikel om våbenhvilen her.

Derudover blev der også aftalt en øgning af brændstoftilførslen til kraftværket i Gaza-striben for at løse el-krisen. Kilder tæt på Hamas påstår at Israel har lovet at lette indførelsen af ​​medicinske forsyninger og medicin til Gazastriben i forbindelse med stigningen i antallet af Corona-smittede. Læs MIFF’s artikel om palæstinensernes dobbelt kommunikation her.

Både i Israel og i Gaza er der nye Corona-udbrud, hidtil har man formået at holde smitten i Gaza nede på få smittede. Nu siger rapporter at der er 2.911 smittede og 21 døde. Læs MIFF’s artikel om konsekvenserne ved at de palæstinensiske myndigheder nægter at samarbejde med Israel her. Læs MIFF’s artikel om palæstinensernes grundløse Corona-beskyldninger mod Israel her. Læs MIFF’s artikler om hvordan Israel hjælper Gaza med Corona her.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem