Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Palæstinensernes dobbelt kommunikation

PA-præsident Mahmoud Abbas. (Foto: Skærmdump af video fra YouTube/Memri.org)
Palæstinenserne er længe sluppet afsted med modstridende løgne, skriver professor Hillel Frisch.

Dobbelt kommunikation betyder modstridende budskab fra én og samme instans eller person. Professor Hillel Frisch (Bar-Ilan University/ Begin-Sadat-centret for strategiske studier) kommer med flere eksempler på netop det fra de palæstinensiske ledere – læs kilden her:

1. De palæstinensiske myndigheder og BDS-bevægelsen anklager jævnligt Israel for etnisk udrensning. Samtidig, på arabisk, praler de af den høje palæstinensiske fødselsrate som på sigt vil besejre Israel. Begge dele er fjerne fra virkeligheden. Palæstinenserne har en høj befolkningstilvækst, noget som afslører løgnen om etnisk udrensning, men fødselsraten er stærkt faldende som i resten af den arabiske verden. (Du finder for eksempel en reel befolkningsreduktion på Balkan, inklusiv muslimske områder i Bosnien og Kosovo, fordi EU opmuntrer de unge til at indvandre til Tyskland og Skandinavien.)

2. Palæstinenserne anklager Israel for at okkupere Gaza-striben, selv om Israel forlod området helt i 2005. Til trods for anklagerne om okkupation, har Hamas, Islamisk Jihad og deres terrorstyrker årlige fejringer af «frigørelsen» af Gaza. I palæstinensernes dobbelt kommunikation kan Gaza både være okkuperet og frigjort på samme tid.

3. Både de palæstinensiske myndigheder og Hamas bryster sig af tolerancen i islam. Mens de anklager Israel for at behandle muslimerne dårligt på Tempelbjerget, bryster de sig samtidig over at hundredtusinder af muslimer er kommet for at «beskytte det hellige sted» de seneste år. Men hvis Israel er så intolerant og hård mod muslimske tilbedere, hvordan har de hundredtusinder af muslimer så formået at samle sig i området? Mens de udgiver sig for at være tolerante, ser de palæstinensiske ledere samtidig besøg af jøder på Tempelbjerget som en krænkelse. Jøder som besøger Patriarkenes grav i Hebron bliver ofte omtalt som «forurening».

4. Israel bliver anklaget for at belejre Gaza og ødelægge områdets økonomi og levevilkår. På samme tid truer terrorgruppen Hamas Israel med raketangreb, hvis ikke Israel udvider kapaciteten for strømlevering, fordi området har et øget energibehov. Hvis Israel forsøger at gøre Gaza fattigere, hvorfor er der så et stort behov for mere energi? Og eftersom Hamas har frigjort Gaza fra Israels kontrol, hvorfor ønsker de så at gøre sig selv afhængige af en stat (for at kontrollere Corona, få sygehusbehandling osv.) som de ønsker at ødelægge og truer med terror når Israel afviser en sådan afhængighed?

5. De palæstinensiske myndigheder blev etableret i 1994 som et resultat af forhandlinger mellem PLO og Israel. Nu kæmper de palæstinensiske myndigheder imod at arabiske lande forhandler med den samme stat – Israel. Terrorgruppen Hamas vil have at de arabiske lande skal være i evig krig med Israel, men på samme tid går Hamas også periodevis i forhandlinger med Israel for at sikre sig flere fordele.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem