Palæstinensernes dobbelt kommunikation

Palæstinenserne er længe sluppet afsted med modstridende løgne, skriver professor Hillel Frisch.

PA-præsident Mahmoud Abbas. (Foto: Skærmdump af video fra YouTube/Memri.org)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Dobbelt kommunikation betyder modstridende budskab fra én og samme instans eller person. Professor Hillel Frisch (Bar-Ilan University/ Begin-Sadat-centret for strategiske studier) kommer med flere eksempler på netop det fra de palæstinensiske ledere – læs kilden her:

1. De palæstinensiske myndigheder og BDS-bevægelsen anklager jævnligt Israel for etnisk udrensning. Samtidig, på arabisk, praler de af den høje palæstinensiske fødselsrate som på sigt vil besejre Israel. Begge dele er fjerne fra virkeligheden. Palæstinenserne har en høj befolkningstilvækst, noget som afslører løgnen om etnisk udrensning, men fødselsraten er stærkt faldende som i resten af den arabiske verden. (Du finder for eksempel en reel befolkningsreduktion på Balkan, inklusiv muslimske områder i Bosnien og Kosovo, fordi EU opmuntrer de unge til at indvandre til Tyskland og Skandinavien.)

2. Palæstinenserne anklager Israel for at okkupere Gaza-striben, selv om Israel forlod området helt i 2005. Til trods for anklagerne om okkupation, har Hamas, Islamisk Jihad og deres terrorstyrker årlige fejringer af «frigørelsen» af Gaza. I palæstinensernes dobbelt kommunikation kan Gaza både være okkuperet og frigjort på samme tid.

3. Både de palæstinensiske myndigheder og Hamas bryster sig af tolerancen i islam. Mens de anklager Israel for at behandle muslimerne dårligt på Tempelbjerget, bryster de sig samtidig over at hundredtusinder af muslimer er kommet for at «beskytte det hellige sted» de seneste år. Men hvis Israel er så intolerant og hård mod muslimske tilbedere, hvordan har de hundredtusinder af muslimer så formået at samle sig i området? Mens de udgiver sig for at være tolerante, ser de palæstinensiske ledere samtidig besøg af jøder på Tempelbjerget som en krænkelse. Jøder som besøger Patriarkenes grav i Hebron bliver ofte omtalt som «forurening».

4. Israel bliver anklaget for at belejre Gaza og ødelægge områdets økonomi og levevilkår. På samme tid truer terrorgruppen Hamas Israel med raketangreb, hvis ikke Israel udvider kapaciteten for strømlevering, fordi området har et øget energibehov. Hvis Israel forsøger at gøre Gaza fattigere, hvorfor er der så et stort behov for mere energi? Og eftersom Hamas har frigjort Gaza fra Israels kontrol, hvorfor ønsker de så at gøre sig selv afhængige af en stat (for at kontrollere Corona, få sygehusbehandling osv.) som de ønsker at ødelægge og truer med terror når Israel afviser en sådan afhængighed?

5. De palæstinensiske myndigheder blev etableret i 1994 som et resultat af forhandlinger mellem PLO og Israel. Nu kæmper de palæstinensiske myndigheder imod at arabiske lande forhandler med den samme stat – Israel. Terrorgruppen Hamas vil have at de arabiske lande skal være i evig krig med Israel, men på samme tid går Hamas også periodevis i forhandlinger med Israel for at sikre sig flere fordele.

Tidligere artikelHvad tænker tilfældige folk på gaden om Israel?
Næste artikelHadassah har helbredt fem alvorligt syge Corona-patienter efter banebrydende behandling
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)