I flere uger har terrorister i Gazastriben sendt flere hundrede balloner med brandbomber og eksplosiver ind over grænsen til Israel. Det har ført til mange daglige brande i Syd-Israel. Nå er Hamas angiveligt gået med til at stoppe ballonterroren.

Hamas har annonceret våbenhvile med Israel

Terrorgruppen har aftalt at stoppe ballonterroren.

Den palæstinensiske terrorgruppe Hamas, som kontrollerer Gazastriben, meddelte mandag aften at de er blevet enige med Israel om at dæmpe spændingerne efter flere ugers uroligheder, det skriver avisen Jerusalem Post.

Hamas-leder Yahya Sinwar’s kontor meddelte der var blevet nået enighed om våbenhvile «efter en runde med diskussioner». I meddelelsen fremhæves også Qatar og deres udsending Mohammed al-Emadi.

Emadi har i flere dage pendlet frem og tilbage mellem Israel og Gazastriben i et forsøg på at undgå en større konfrontation. Det ser ud til, at det nu er lykkedes ham.

Meddelelsen om våbenhvile kommer efter to uger med øgede spændinger mellem Israel og Hamas, Hamas har sendt flere hundrede sprængstofballoner med brandbomber og eksplosiver ind over grænsen til Israel og forårsaget mange daglige brande i Syd-Israel.

Brandterroren fra Gaza forårsager store skader på natur, dyreliv og landbrug i Syd-Israel. befolkningen har levet i konstant frygt for eskalerende terror og raketangreb i 20 år. (Foto: Sderots talsmand Dorel Avramwitz)

Derudover har der også været flere raketangreb fra Gaza mod Israel. Den israelske hær (IDF) svarede igen ved at angribe flere Hamas-mål i Gaza. Læs MIFF’s artikler om sprængstofballonangreb mod Israel her. Læs MIFF’s artikler om raketangreb mod Israel her. Læs MIFF’s artikel: Klassisk DR-fordrejning af virkeligheden er dybt godnat. Læs MIFF’s artikel: EU’s mislykkede og glemte Gaza-overvågning samt MIFF’s artikel: Ronen Itsik: – Trump-plan kan ændre Hamas-ligning.

Se hvordan Israels missilforsvarssystem Iron Dome nedskyder raket fra Gaza mod Israel:

De sidste ugers uroligheder medførte at Israel lukkede grænseovergangen Kerem Shalom for alt andet end humanitære varer – læs MIFF’s artikler om det her. Nu åbner grænseovergangen og fiskerizonen udvides igen efter våbenhvileaftalen. Restriktionerne vil blive genindført hvis Hamas ikke stopper angrebene, advarer Israel.

Samtidig er Qatar angiveligt gået med til at investere i nye og store infrastrukturprojekter i Gazastriben, ifølge flere arabiske medier.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp