Klassisk DR-fordrejning af virkeligheden er dybt godnat

DR brugte billede af Iron Dome som stoppede raketraketangreb fra Gaza til at dæmonisere Israel.
DR vender virkeligheden på hovedet. (Foto: https://www.dr.dk/nyheder/udland/alt-er-lukket-ned-coronakrise-og-israelske-bombardementer-presser-gazastriben)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

De seneste uger har israelere i Syd-Israel kæmpet med at overleve hundredvis – måske tusindvis af sprængstofballon-angreb og gentangende raketangreb affyret af terrorister i Gaza-striben. Alene i går forårsagede sprængstofballon-angreb fra Gaza over 50 brande i Israel. Tidligt i morges måtte hundredvis af israelere igen løbe i beskyttelsesrummene efter terrorister i Gaza-striben affyrede seks raketter ind i Syd-Israel – læs MIFF’s artikel om det her. Læs MIFF’s artikler om sprængstofballon-angreb mod Israel her. Læs MIFF’s artikler om raketangreb fra Gaza mod Israel her.

Men den israelske virkelighed påvirker ikke DR’s dækning af hvad der sker i Israel og Gaza-striben – tværimod. Den 27. august bragte DR en artikel om situationen i Gaza.

Det går allerede galt for DR i overskriften
I overskriften er de gentagende raketangreb og sprængstofballon-angreb som de seneste uger har hærget Israel, ændret til at være israelske angreb mod Gaza-striben – eklatant fejl og dårlig journalistik som absolut ikke bidrager til, at danskerne får et korrekt billede af hvad der er op og ned i konflikten mellem palæstinensiske terrorgrupper og Israel.

DR bruger billede af raketangreb fra Gaza til at dæmonisere Israel
De fleste læsere ser kun overskriften og hoved-billedet – så har de allerede dannet sig et indtryk af artiklens indhold. Hvis du læser DR’s overskrift og billede, vil du sandsynligvis forstå det således at billedet viser et raketangreb fra Israel ind i Gaza. I virkeligheden viser billedet Israels missilforsvarssystem (Iron Dome) i aktion under et af de mange raketangreb, som Israel har været udsat for fra Gaza. DR udviser her ikke blot dårlig journalistik – de fordrejer virkeligheden for at dæmonisere Israel. I Januar skrev MIFF om at Iron Dome de seneste ti år har nedskudt 2400 raketter affyret fra Gaza mod Israel – det havde klædt DR at have den slags informationer med i deres artikel. Ligesom det også havde klædt DR at nævne Israels seneste udvikling af Light Blade som er verdens første af sin slags. Light Blade skal nedskyde sprængstofballoner og luftbårne eksplosiver som truer mennesker, natur, dyreliv og landbrug i Syd-Israel. Læs MIFFs artikel om Light Blade her.

DR bruger billede af raketangreb fra Gaza til at dæmonisere Israel. (Foto: https://www.dr.dk/nyheder/udland/alt-er-lukket-ned-coronakrise-og-israelske-bombardementer-presser-gazastriben)


Her er den sande historie bag DR’s billede som viser raketangreb mod Israel den 21. august:

DR’s misvisende indhold og manglende proportioner er dybt godnat
Ud af en længere, malende artikel med flere billeder fra Gaza, kommer DR med ovenstående bemærkning i artiklens næstsidste afsnit. DR’s rapportage om situationen i Gaza er helt ude af proportioner – DR fokuserer ikke på at Gaza-striben styres af Hamas som er en terrororganisation, hvis eneste mål er at udslette Israel. Hamas og andre terrorgrupper i Gaza har igennem flere år angrebet israelske indbyggere i Israel via angrebstennuller, raketter, sprængstofballoner, kidnapninger og andre metoder. Hvis Hamas brugte deres ressourcer på at hjælpe den palæstinensiske befolkning i Gaza, ville deres situation se helt anderledes end den gør. Hamas bruger meget store summer på at skaffe raketter, våben og grave angrebstennuller med det eneste formål at dræbe israelere. Hamas styrer Gaza – derfor er alt hvad der sker i Gaza deres ansvar.

Hvor er DR’s rapportage om israelske børn i Syd-Israel som lider af PTSD efter mange års terrorangreb fra Gaza? Læs MIFF’s interview med Sderots borgmester – Vores børn betaler prisen for Hamas’ raketangreb.

Intet land kan acceptere at dens befolkning angribes af terrorgrupper – Israel har ret og pligt til at beskytte sin befolkning og det er på tide at DR bidrager til en saglig debat om Israel i stedet for at sprede misinformation og løgne.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelEfter raketangreb mod Israel har IDF ramt Hamas-mål i Gaza
Næste artikelFørste El Al flyvning over Saudi-Arabien til Emiraterne
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise