Search
Raketangreb fra Gazastriben mod det sydlige Israel (arkivfoto: IDF)
I løbet af mindre end to døgn har terrorister i Gaza affyret over 1ooo raketter mod Israel. (Arkivfoto: IDF)(arkivfoto: IDF)

Efter raketangreb mod Israel har IDF ramt Hamas-mål i Gaza

Tidligt i morges affyrede terrorgruppen Hamas seks raketter mod Syd-Israel.

Den israelske hær (IDF) har angrebet Hamas-mål i Gazastriben efter palæstinensiske terrorister tidligt i morges affyrede seks raketter mod Syd-Israel, udtaler IDF. Det skriver avisen Times of Israel.

Raketterne ramte tilsyneladende åbne områder og forsagede ikke menneskelige eller materielle skader. Der er ingen rapporter om palæstinensiske tab.

Raketangrebene fra Gaza udløste tidligt fredag morgen sirener i de israelske samfund tæt på Gaza og sendte hundredvis af israelere i beskyttelsesrummene. Raketangrebene kom efter IDF angreb Hamas-mål i Gaza som reaktion på de hundredvis af sprængstofballoner og luftbårne eksplosiver som palæstinensiske terrorister i Gaza igennem længere tid har sendt ind over grænsen til Israel. Sprængstofballon-angrebene har forårsaget store skader på natur, dyreliv og landbrug og er til konstant fare for de israelere som bor i nærheden. Alene torsdag forårsagede sprængstofballon-angreb fra Gaza over 50 brande i Israel. Læs MIFF’s artikler om sprængstofballon-angrebene her.

Sprængstofballon-truslen mod Israel er ikke ny – hør en israelsk landmand fra kibbutz Nahal Oz som i 2018 bad om international hjælp til at få FN til at fordømme terrorgruppen Hamas:

Læs MIFF’s artikel: EU’s mislykkede og glemte Gaza-overvågning.

Rakettruslen fra Gaza mod Israel er heller ikke ny – hør hvordan det er at leve i kibbutz Nahal Oz som ligger få hundred meter fra Gaza:

Ifølge IDF blev de seks raketter affyret omkring klokken fem om morgen og udløste sirener i kibbutz Nahal Oz og Alumim øst for den nordlige Gazastribe og sendte hundredvis af israelere i beskyttelsesrummene. Som svar har IDF bombet Hamas-mål i Gazastriben, inklusiv et våbenproduktionsanlæg. Ifølge palæstinensiske medier var Hamas-målene placeret tæt på Gaza City.

Ifølge IDF gennemførte jægerfly, kampvogne og andre fly fredag ​​morgen første runde af luftangreb, der ramte Hamas’ underjordiske infrastruktur og observationsposter.

De seneste angreb kommer midt i en periode med stigende spændinger mellem Israel og terrorgrupper i Gaza-striben, især fra terrorgruppen Hamas som styrer Gaza.

De seneste uger har palæstinensere i Gaza-striben sendt bølger af spængstofballoner ind over grænsen til Israel, hvilket har skabt mange skovbrande i Syd-Israel, palæstinensiske terrorister har affyret raketter ind over grænsen og afholdt voldelige protester langs sikkerhedshegnet til Israel.

Israel har udført natlige luftangreb mod Hamas-mål, begrænset importen til Gaza-striben og begrænset fiskerizonen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp