Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Iron Dome har nedskudt 2400 raketter

Her testes opgraderet og forbedret version af Iron Dome, januar 2020. (Foto. Israels forsvarsministerium)
Nu kommer en opgraderet og forbedret version af det israelske missilforsvarssystem.

For ti år siden blev den første succesrige test af rakketforsvarssystemet Iron Dome udført. Nu har det israelske forsvarsministerium meddelt at de har foretaget en række vellykkede tests af en opgraderet og forbedret version af det unikke missilforsvar, skriver Times of Israel.

-Vi har gennemført et antal tests med en succesrate på 100 procent. Systemet stoppede alle de trusler vi simulerede i eksperimentet, siger Pini Yungman, vicepræsident for det israelske forsvarsteknologiselskab Rafael, der har været involveret i udviklingen af ​​Iron Dome. Testene blev udført sammen med forsvarsministeriet.

-Den opdaterede version af Iron Dome blev i de mange tests udsat for “trusler der kunne sætte systemet på prøve i fremtiden”, udtalte ministeriet. Den nye version vil blive leveret til det israelske forsvar inden for kort tid.

-Når vi leverer det til det israelske forsvar, vil luftforsvaret være udstyret til at konfrontere den stadigt skiftende trussel i regionen, sagde Moshe Patael, leder af forsvarsministeriets raketforsvarsprogram

Når en raket affyres mod Israel beregner Iron Dome hvor raketten er på vej hen. Hvis raketten er på vej mod et befolket område skyder Iron Dome et projektil ud for at stoppe den indkommende raket. Hvis en raket er på vej mod et øde område vil Iron Dome ikke at nedskyde den.

Tidligere forsvarsminister Amir Peretz var en af ​​initiativtagerne til udviklingen af ​​systemet, som delvist blev finansieret af USA under Barack Obama. Iron Dome havde sin første succesrige test i januar 2010 og blev operationel året efter. Siden da har der været over 2400 nedskydninger – en succesrate på over 85%.

I løbet af det sidste årti er systemet blevet flittigt brugt langs grænsen til Gaza, hvor de fleste raketangreb er kommet fra. Selvom systemet ikke er ufejlbarligt, har det haft æren af at redde mange israelske liv i de sidste ti år. (Læs MIFFs artikler om de mange raketangreb mod israelske byer fra Gaza her).

For nylig bebudede det israelske forsvarsministerium, at de efter et “teknologisk gennembrud” også er begyndt at udvikle et lasersystem der kan nedskyde raketter. Laseren skal komplementere – ikke erstatte Iron Dome.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem