Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Se hvad der kan gemme sig i en «FN-rapport»

Francesca Albanese er valgt af FNs menneskerettighedsråd som «specialrapportør om menneskerettighedssituationen i de okkuperede palæstinensiske områder». (Foto: Privat/ Facebook)
Francesca Albanese er blevet valgt af et antidemokratisk, anti-israelsk flertal til at fordømme Israel i FN's navn.

I påskeugen kom overskriften i en sag fra det norske nyhedsbureau NTB: «FN-rapport: Israel begår folkemord i Gaza», efterfølgende stod de norske medier i kø for at dele rapporten.

FN-rapporten blev også delt af danske medier, eksempelvis af DR og Ekstra Bladet

FN-rapporten er skrevet af den italienske jurist Francesca Albanese. I 2022 blev hun valgt af FN’s Menneskerettighedsråd som «særlig rapportør for menneskerettighedssituationen i besatte palæstinensiske områder». Flertallet af FN’s Menneskerettighedsråd er ikke-demokratiske stater, der ofte ikke har andet til fælles udover deres fordømmelse af Israel. Derfor overrasker det ikke, at de vælger «ordførere», der har en lang historie med anti-israelske holdninger – og tallene i FN taler deres tydelige sprog. FN-systemet er i årtier blevet misbrugt af palæstinenserne og deres allierede i arabiske, muslimske og ikke demokratiske-lande til at dæmonisere Israel.

Menneskerettighedsrådet overtræder egne regler, jf. rådets regler, skal deres særlige rapportør være upartisk. I forbindelse med Albanese søgte stillingen, sagde hun, at hun ikke havde forudinfattede meninger som kunne påvirke hendes rapportering. Men det havde hun, og det var netop derfor hun blev valgt.

Under Gaza-krigen i 2014 skrev Albanese på Facebook at USA blev «underkuet af den jødiske lobby». Hun skrev også at Israels forsvarskrig mod raketregnen fra Hamas-kontrolleret Gaza var «ond». Til BBC skrev Albanese: «Israel-lobbyen sidder tydeligvis på indersiden af deres blodårer og system,»

Jf. IHRAs definition af antisemitisme som Albanese afviser, er eksempelvis brug af ​​dæmoniserende anklager som myten om jødisk kontrol over medier og regeringer et eksempel antisemitisme.

Da Albanese søgte jobbet som FN’s specialrapporter, sagde hun at der ikke kunne sættes spørgsmålstegn ved hende, hendes historie, hendes moralske integritet og troværdighed. Hun påstod også, at hendes synspunkter ikke ville påvirke mandatet hun fik af FN. Piben fik først en anden lyd efter Times of Israel ultimo 2023 delte hendes ytringer. Hertil svarede Albanese at hendes ordvalg i 2014 var «uheldig, analytisk unøjagtig og utilsigtet stødende». Sjovt nok, havde Alabanes ikke fokus på at svare ærligt da hun søgte jobbet hos FN og FN’s Menneskerettighedsråd havde ikke fokus på hendes pæne ord i jobansøgningen. Det var netop Albanese’s anti-israelske profil som FN-organet ledte efter.

Albanese har modereret sig siden hun fik sin FN-stilling. Ultimo 2022 deltog hun i en konference organisert organiseret af en Hamas-ledet organisation. Blandt talerne talsmænd fra flere terrorgrupper, der står på internationale terrorlister. Talerne var: Hamas-talsmand Abdul-Latif Qanu, Khadeer Habib fra terrorgruppen Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) og PFLP-næstleder Maher Mezher. Under konferencen sagde Albanese: – I har ret til jeres modstandskamp mod okkupationen. Dvs. at hun gav Hamas, PIJ og PFLP frie hænder til at fortsætte deres krigsforbrydelser mod Israel og udsætte israelerne for terrorkrig og raketkrig.

Primo 2023 fordømte Albanese «Israels angreb på palæstinensiske flygtninge i Jenin-flygtningelejr». Israels anti-terroroperation var ikke rettet mod flygtninge eller en flygtningelejr. Jenin har jf. Oslo-aftalerne fra 1993, været under de palæstinensiske myndigheders kontrol og flygtningelejren har i årtier været en by. Indbyggerne i Jenin er anden/tredje generationsefterkommere af flygtninge. De er Ikke flygtninge. Israel har været nødsaget til at gennemføre flere anti-terroroperationer i Jenin og andre PA-kontrollerede byer i Judæa og Samaria (Vestbredden), fordi de palæstinensiske myndigjheder (PA) ikke har sørget for at eliminere terrortruslen fra deres byer mod Israel. PA blev blandt andet sat i verden for at sørge for sikkerheden i deres selvstyreområder, men trods milliarder af skattekroner fra Danmark og andre PA-donorlande, har PA opildnet til mere terror mod Israel.

Når Israel er gået ind i PA-byer som Jenin, har det været for at anholde terrorister. Under anti-terroroperationen i Jenin som Albanese refererede til, blev Israels forsvarshær (IDF) udsat for skudangreb og hårde kampe da de ville anholde PIJ-terrorister. New York Times skrev at 9 palæstinensere blev dræbt under kampene. Ifølge israelske militærkilder var terrorgruppen PIJ involveret i planlægning og gennemførelse af flere terrorangreb mod israelere. Mindst 7 af de dræbte terrorister fra PIJ, Hamas og Fatah.

Efter antiterroroperationen blev 7 israelere myrdet under terrorangreb mod en synagoge. Selvom det brutale terrorangreb skete i et område, der ifølge Albanese er besat, har hun hverken nævnt eller fordømt det. Jøders ret til at leve indgår åbenbart ikke i hendes definition af menneskerettigheder. Albanese er optaget af hvad hun kalder for «palæstinensernes ret til at gøre modstand».

Times of Israel skriver, at Albanese i 2015 delte et billede af en nazistisk soldat og en jøde ved siden af ​​en israelsk soldat og en palæstinenser. Under interview til italienske medier har hun sammenlignet Nakba med Holocaust. I 2023 delte hun link til et seminar, hvor Holocaust og Nakba igen blev blandet sammen.

I 2022 Likede Albanese et Tweet som markerede 50-årsdagen for Ghassan Knafanis død. Kanafani var en ledende skikkelse i terrorgruppen PFLP. I 2015 delte hun en artikel og støtteerklæring Leila Khaleds besøg i Sydafrika. Khaled er kvindelig terrorist som står bag flere flykapringer og er fremtrædende medlem af terrorgruppen PFLP.

NGO Monitor skriver at Albanese har anklaget Israel for apartheid og har delt links til en film, der fejlagtigt anklager Israel for massakrer under en anti-terroroperation i Jenin i 2002

Den seneste FN-rapport, der anklager Israel for folkedrab har ikke hold i virkeligheden – rapporten er ikke andet end en bestillingsopgave, der har føjet sig til årtiers Israel-dæmonisering i FN.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem