Det tog MIFF over 3 måneder at få Udenrigsministeriets svar på hvilke NGO'er får dansk bistand og hvor meget de får. (Foto: Helsingør, 27 April 2013, https://web.archive.org/web/20161028134122/http://www.panoramio.com/photo/95696242)

Endelig fordømte Danmark antisemitisme i FN!

For første gang i FN's historie er en FN-efterforsker blevet internationalt fordømt for at komme med grove antisemitiske udtalelser. I dag kom Danmark endelig med en fordømmelse!

Den 8. juni skrev MIFF blandt andet at FNs menneskerettighedsråd den 27. maj 2021 etablerede en undersøgelseskommission ledet af Navi Pillay efter Gaza-krigen i maj 2021. I maj påpegede MIFF at Pillay-kommissionen kun har til formål at dæmonisere Israel.

62% af FNs menneskerettighedsrådets medlemslande er ikke-demokratiske og rådet er sygelig optaget med Israel, som er det eneste land med et fast punkt på mødeagendaen. De fleste af verdens værste regimer kritiseres ikke af rådet, mens Israel udsættes for flere specialsessioner og undersøgelseskommissioner end noget andet land – læs mere på temasiden: Hvorfor du ikke kan tage FNs fordømmelser af Israel alvorlig.

Den 14. juni skrev MIFF balndt andet at 22 lande havde underskrevet en erklæring, hvori de kritiserede FN’s Menneskerettighedsråds rapport for at være anti-israelsk.

FN undersøgelseskommissionen blev nedsat efter Gaza-krigen i 2021, hvor den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som kontrollerer Gaza, angreb tætbefolkede israelske byer med over 4.300 raketter i løbet af 11 dage.

Anne Herzberg som er juridisk rådgiver i NGO Monitor, kommenterede Pillay-rapporten i FNs menneskerettighedsråd. I sin udtalelse påpeger Herzberg at rapporten reflekterer FNs menneskerettighedsrådets «besættelse af at angribe den jødiske stat»: – Undersøgelseskommisssionen udelader vigtig historisk kontekst, og lægger stort set al skyld for konflikten på Israel, udtalte Herzberg og påpeger at rapporten minimerer palæstinensisk terror og kommer med «flere falske anklager om diskriminering».

Israelske myndigheder besluttede ikke at samarbejde med Pillay-kommissionen, og har ikke givet dem indrejsetillaldelse. Herzberg kritiserer kommissionen for ikke at tage kontakt til israelske eller jødiske organisationer fordi de har kontakt til flere palæstinensiske organisationer. Læs uddrag af rapporten her.

Den 3. august bragte MIFF menneskerettighedsadvokat Arsen Ostrovsky kommentarer i Newsweek. Ostrovsky skrev blandt andet: Lige som du troede at FN ikke kunne synke lavere i deres grove antisemitisme, har de nået et nyt lavpunkt med absurde antisemitiske udsagn fremsat af en embedsmand fra FN’s Menneskerettighedsråd, der påstod at “den jødiske lobby” kontrollerer sociale medier.

* Miloon Kothari som kom med de antisemitiske udtalelser, er en ud af de ​​tre personer, der i 2021 blev udpeget til ‘undersøgelseskommissionen’ ledet af Navi Pillay mod Israel.

Presset mod Kothari steg efter hans grove antisemitiske udtalelser.

Den 4. august skrev UN Watch at de afviser Kothari’s forsøg på via brev til leder af FN’s menneskerettighedsråd bestående af 47 lande, at beholde sin post i kommissionsundersøgelsen af Israel, trods hans grove antisemtiske udtalelser fordømt af 20 lande – inkl. Danmark og Bulgarien i dag.

– UN Watch afviser hr. Kotharis forsøg på at hvidvaske brug af grove antisemitiske anklager, der op igennem historien har udløst dødelige pogromer og det er værre, vi afviser også hans spørgsmålstegn ved Israels medlemskab af FN. Hans anmodning til præsidenten for Menneskerettighedsrådet om at ’aktivere og beskytte’ undersøgelsen bør afvises, udtaler Hillel Neuer, administrerende direktør for UN Watch.

– Kothari er første FN-efterforsker i FN’s historie kritiseret for antisemitisme af lederen af ​​Menneskerettighedsrådet, generalsekretæren, sammen med Storbritannien, Frankrig, Tyskland, USA og 16 andre lande. Han har vanæret rådet og kastet en skygge over FN som helhed. At Kothari klamrer sig til sin post, efter han avoertrådt alle FN’s regler om upartiskhed hos en FN-efterforsker, viser manglende evne til selvbevidsthed og skam.

– Kothari har vanæret og diskvalificeret sig selv, og må forlade sin post øjeblikkeligt. De andre kommissærer, Navi Pillay og Chris Sidoti, som offentligt er kommet med lignende giftige udtalelser, er ikke bedre. Hele kommissionen, der blev oprettet sidste år på foranledning af Pakistan og PLO, skal opløses, slutter Neuer.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp