Her ses forsiden af ILF-rapporten om Pillay-kommisionen.

FN-kommission nedsat for at dæmonisere Israel

FN's Menneskerettighedsråd brød egne retningslinjer, da de nedsatte Pillay-kommissionen.

Den 27. maj 2021 nedsatte FNs menneskerettighedsråd en undersøgelseskommision efter Gaza-krigen samme måned, hvor palæstinensiske terrorgrupper med Hamas i spidsen, angreb israelske byer med over 4.300 raketter. Raketangrebene kostede mindst 13 personer livet, sårede utallige og forårsagde ar på sjælen hos etstort antal israelere. Kommisionen ledes af Navi Pillay. De første resultater forventes at komme i løbet af sommeren.

I en ny rapport har International Legal Forum (ILF) påvist at Pillay-kommissionen er indrettet til ensidig dæmonisering af den jødiske stat. MIFF er sammen med 25 andre organisationer medudgiver af rapporten.

– Resolutionen gennemført af Pillay-kommissionen nævner ikke Hamas, selv om terrorgruppen angreb Israel med over 4.300 raketter, siger Arsen Ostrovsky, direktør for ILF til MIFF.

– Pillay har også vist med sine tidligere udtalelser at hun ikke er upartisk i konflikten, tilføjer Ostrovsky. Pillay har anklaget Israel for apartheid og betegnet FNs sortliste af israelske virksomheder som «en stor sejr». Miloon Kothari og Chris Sidoti, to andre medlemmer i kommisionen, har også været ensidige og uretfærdige i deres kritik af Israel.

62% af medlemslandene i FNs menneskerettighedsråd er ikke-demokratiske. Rådet er sygeligt optaget med Israel, som er det eneste land med et fast punkt på deres mødeagenda De fleste af verdens værste regimer får aldrig kritikk, mens Israel har været genstand for flere specialsessioner og komiteer end noget andet land. Læs mere på MIFF’s temaside Hvorfor du ikke kan tage FNs fordømmelser af Israel alvorligt.

FNs menneskerettighedsråd har egne retningslinjer for undersøgelsesopgaver – ifølge dem skal medlemmer i kommisioner have en «historie med uafhængighed og upartiskhed». I ILF-rapporten beviser flere eksempler at FN’s egne retningslinjer overtrædes af Pillay-kommissionen.

– Staten Israel har ikke chance for at få en retfærdig behandling af Pillay-kommisionen, konluderer ILF-rapporten.

– I stedet for at fokusere på virkelige menneskerettighedsbrud, vælger FNs menneskerettighedsråd at spilde flere millioner dollar i en ustoppelig og sygelig besættelse af at ville dæmonisere Israel, siger Ostrovsky.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp