Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

USA og 21 andre lande gået sammen i kritik af FN-organs besættelse med Israel

Her ses forsiden af ILF-rapporten om Pillay-kommisionen.
USA, Østrig, Bulgarien, Brasilien, Canada, Cameroun, Colombia, Kroatien, Eswatini, Tyskland, Guatemala, Ungarn, Liberia, Marshalløerne, Mikronesien, Nauru, Nordmakedonien, Holland, Palau, Togo og Storbritannien har underskrevet fælles erklæring med kritik af FN-rapport for at være anti-israelsk.


– I dag stod vogterne af moral og sandhed op mod FN-menneskerettighedsrådets anti-israelske hykleri. Tak til min ven Antony Blinken og USA og de andre lande som fulgte med en klar besked: Opløs undersøgelseskommissionen som er født ud af had til Israel, Tweetede Israels udenrigsminister Yair Lapid.

I alt har 22 lande underskrevet erklæringen, hvori de kritiserer FN’s Menneskerettighedsråds rapport for avære anti-israelsk.

FN undersøgelseskommissionen blev nedsat efter Gaza-krigen i 2021, hvor den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som kontrollerer Gaza, angreb tætbefolkede israelske byer med over 4.300 raketter i løbet af 11 dage.

Anne Herzberg som er juridisk rådgiver i NGO Monitor, kommenterede Pillay-rapporten i FNs menneskerettighedsråd. I sin udtalelse påpeger Herzberg at rapporten reflekterer FNs menneskerettighedsrådets «besættelse af at angribe den jødiske stat».

– Undersøgelseskommisssionen udelader vigtig historisk kontekst, og lægger stort set al skyld for konflikten på Israel, udtaler Herzberg og påpeger at rapporten minimerer palæstinensisk terror og kommer med «flere falske anklager om diskriminering».

Israelske myndigheder besluttede ikke at samarbejde med Pillay-kommissionen, og har ikke givet dem indrejsetillaldelse. Herzberg kritiserer kommissionen for ikke at tage kontakt til israelske eller jødiske organisationer fordi de har kontakt til flere palæstinensiske organisationer. Læs uddrag af rapporten her.

Her er landene som har underskrevet kritik af FN-undersøgelseskommissionens rapport mod Israel
USA, Østrig, Bulgarien, Brasilien, Canada, Cameroun, Colombia, Kroatien, Eswatini, Tyskland, Guatemala, Ungarn, Liberia, Marshalløerne, Mikronesien, Nauru, Nordmakedonien, Holland, Palau, Togo og Storbritannien.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem